- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Telepítés és költöztetés
- Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
- agigal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2014 febr. 11 10:54 #1 Írta: agigal
Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist téma létrehozva agigal által
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? 1 hónapja sincs hogy a gépemen elkezdtem használni a wampservert és a joomla2.5-t de 1 hete meghalt, használhatatlanná vált. Azon Xp-m volt, most az új gépemen win8 van. és hiába teszem fel a server oldaláról az egyik 64 bit-es verziót, nem engedi hogy a phpMyAdmin-ba létrehozzak egy új adatbázist...nem értem, akkor hogy tudok tovább menni a joomla telepítésével.
Remélem valaki tud segíteni. köszönöm!
Tud valaki segíteni? 1 hónapja sincs hogy a gépemen elkezdtem használni a wampservert és a joomla2.5-t de 1 hete meghalt, használhatatlanná vált. Azon Xp-m volt, most az új gépemen win8 van. és hiába teszem fel a server oldaláról az egyik 64 bit-es verziót, nem engedi hogy a phpMyAdmin-ba létrehozzak egy új adatbázist...nem értem, akkor hogy tudok tovább menni a joomla telepítésével.
Remélem valaki tud segíteni. köszönöm!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2014 febr. 11 10:58 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
Pontosan milyen a hibajelenség? Kapsz ilyenkor valamilyen hibaüzenetet?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- agigal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2014 febr. 11 11:29 #3 Írta: agigal
agigal válaszolt a következő témában: Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
Eddig nem írt ki hiba üzenetet, ha rákattintottam a phpMyAdminra feljött egy bejelentkező felület és jelszó nélkül beengedett ezt gondolom miért, de ott ha rámentem az adatbázis fülre nem volt lehetőségem új adatbázis létrehozására, ahhoz hogy telepítsem a joomla-t meg kell 1, mert kéri...
most letöröltem újra feltelepítettem megcsináltam a beállításokat amit itt találtam:http://joomlacms.hu/k%C3%A9zik%C3%B6nyv/joomla-telep%C3%ADt%C3%A9se-saj%C3%A1t-g%C3%A9pre
csak a max_excution_time növelése: Wampserver -> PHP -> php.ini -> max_excution_time = 60 hagytam ki meg a piros megjegyzést
és az alábbi üzenetet kapom mind phpMyAdmin mind localhost megnyitásánál
xp-ez simán ment...
most letöröltem újra feltelepítettem megcsináltam a beállításokat amit itt találtam:http://joomlacms.hu/k%C3%A9zik%C3%B6nyv/joomla-telep%C3%ADt%C3%A9se-saj%C3%A1t-g%C3%A9pre
csak a max_excution_time növelése: Wampserver -> PHP -> php.ini -> max_excution_time = 60 hagytam ki meg a piros megjegyzést
és az alábbi üzenetet kapom mind phpMyAdmin mind localhost megnyitásánál
xp-ez simán ment...
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2014 febr. 11 11:33 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
Alapesetben a Joomla! telepítésekor automatikusan létrehozza az adatbázist amit megadsz neki. Esetleg próbáld meg http://localhost helyett http://127.0.0.1-el elérni a PhpMyAdmin-t.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: agigal
- agigal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2014 febr. 11 13:14 #5 Írta: agigal
agigal válaszolt a következő témában: Wampserverben nem enged létrehozni a PhpMyAdmin-ban adatbázist
Köszönöm! így most sikerült létrehoznom és a joomla-t is tudtam telepíteni.
- agigal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2014 febr. 11 14:40 #6 Írta: agigal
de mi lehet a probléma? így is futtatnom kell a szervert ha nem a programból érem el az oldalamat?