- Köszönetek: 0
Joomla 3.2 telepítése megakad az adatbázis telepítése közben
- Tpisti
-
Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
-
Kevesebb Több
2013 dec. 03 18:42 #1 Írta: Tpisti
Joomla 3.2 telepítése megakad az adatbázis telepítése közben téma létrehozva Tpisti által
Egy kicsit rendhagyó hozzászólás lesz, mivel nem csak a kérdést teszem fel, hanem meg is válaszolom azért, hogy ha valaki ráfut erre a hibára akkor ne akadjon fel.
Szóval a kiinduló környezet:
Minden simán ment amíg el nem kezdte írni az adatbázist. Ekkor vagy nagyon lelassult vagy végtelen ciklusba esett azt nem tudom. de gyakorlatilag hosszú ideig semmi látványos előrelépés nem történt.
Mivel többször is próbálkoztam a telepítéssel, ezért az elakadásnál mindig megnéztem, hogy az adatbázissal mi a helyzet. Szinte mindig megcsinálta a táblák egy részét (ha jól emlékszem 16 táblát) aztán STOP, szinte mindig ugyanott.
Aztán elkezdtem kutakodni és valaki ajánlotta, hogy a telepítő anyagban Joomla_3.2.0\installation\sql\mysql könyvtárban a beélesítendő adatbázisban cseréljem ki a "motor vezérlőt".
Az az, az összes ENGINE=InnoDB bejegyzést cseréljem le ENGINE=MyISAM -re.
És ez lett a megoldás mert simán feltelepült ezután.
Szóval a kiinduló környezet:
- Dataglobe fizetős tárhelye
- Adatbázis verziószáma: 5.6.10
- PHP verziószáma: 5.3.27
Minden simán ment amíg el nem kezdte írni az adatbázist. Ekkor vagy nagyon lelassult vagy végtelen ciklusba esett azt nem tudom. de gyakorlatilag hosszú ideig semmi látványos előrelépés nem történt.
Mivel többször is próbálkoztam a telepítéssel, ezért az elakadásnál mindig megnéztem, hogy az adatbázissal mi a helyzet. Szinte mindig megcsinálta a táblák egy részét (ha jól emlékszem 16 táblát) aztán STOP, szinte mindig ugyanott.
Aztán elkezdtem kutakodni és valaki ajánlotta, hogy a telepítő anyagban Joomla_3.2.0\installation\sql\mysql könyvtárban a beélesítendő adatbázisban cseréljem ki a "motor vezérlőt".
Az az, az összes ENGINE=InnoDB bejegyzést cseréljem le ENGINE=MyISAM -re.
És ez lett a megoldás mert simán feltelepült ezután.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2013 dec. 04 08:08 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Joomla 3.2 telepítése megakad az adatbázis telepítése közben
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!