2.5.9-es Joomla telepítése közben nem léptet tovább a telepítő LAMP alatt

Több
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #1962 Írta: koszta
Sziasztok!

Bár nem pontosan ez a hibám, illetve a 2.5.9-es verzióval próbálkozom, azért mégis csak ezt a témát találtam a legmegfelelőbbnek.

Már nem egyszer telepítettem Joomla-t, azonban ezzel a hibával még nem szembesültem. Letöltöttem a legfrissebb csomagot, kicsomagoltam, ftp-n fel a tárhelyre, majd böngészőbe beírtam a megfelelő címsort. Szépen bejön a telepítő, első lépés: Válasszon nyelvet. Miután a következő gombra kattintok, az ég világon nem történik semmi. Pusztán az URL-ben kiegészíti az index.php-t, index.php#-ra. Ezek után elkezdtem a neten utánaolvasni, ahol megtaláltam, hogyan lehet továbblépni (/installation/index.php?view=preinstall). A következő 2 lépésen át is tudtam ugrani, azonban a 4. lépésnél (adatbázis beállítás), hiába írom be a helyes adatokat (vagy hagyom üresen), a következő gombra semmit nem reagál. Itt pedig azért nagyobb probléma, mert így nem tudok tovább haladni.

Próbáltam az attribútumokat állítani, a mappák 755, a fájlok 644. Az elején csak a configuration.php-ra panaszkodik (ez az egyedüli "Nem"), de ezt a végén is lehetne orvosolni, tehát nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.

A szerveren Ubuntu 12.04 fut, LAMP telepítve.

Mi lehet a gond, és hogyan lehet orvosolni?

Köszönöm.
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja koszta által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #1964 Írta: Balázs
Nyugodtan csinálj új témát, ha nincs neked megfelelő.

Telepítettél erre a LAMP-ra korábban is mát Joomlát? Rendszerfutási alapkövetelmények meg vannak: www.joomla.org/technical-requirements.html ?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Balázs által.

Több
11 éve 6 hónapja #1965 Írta: koszta
Rendben, de akkor ebben az esetben átneveztem a témát, mert nekem nem pörög, hanem konkrétan nem csinál semmit.

Megmondom őszintén, a szervert nem én konfiguráltam fel, de utánajárok. Elvileg minden jó (joomla telepítésnél is csak zöld van, az említetteken kivéve).

Több
11 éve 6 hónapja #1975 Írta: koszta
Na a telepítés sikerült (végülis localhostra telepítettem, majd onnan másoltam át a fájlokat, illetve az adatbázist).

Kiderült, hogy a probléma az, hogy az oldalt reverse proxy mögött kéne üzemeltetni. Így most az a gondom, hogy bárhogy állítom a configuration.php-ban a public $live_site részt, sehogy nem akar rendesen működni. Ha üresen hagyom, akkor hibás az egész kinézete, az oldalon a linkek, illetve az admin panelon is vannak bugok (pl. cikket nem lehet menteni...).

Ha beírom az oldal elérését ( www.oldalam.hu/joomla formában), akkor az oldal kinézete rendben, a linkek is jók, ellenben az admin panelen a linkek mind rossz helyre mutatnak (és "A kiszolgáló nem található" hibát kapok, mivel a lamp.com oldalra írja át az url-t).

Neten kutakodva annyit kiderítettem, hogy az uri.php-ban is át kéne valamit írni, de konkrét választ nem találtam, hogy mit mire. (Vagy esetleg a .htaccess-ben)

Tudtok segíteni?

Több
11 éve 6 hónapja #1976 Írta: Balázs
Én esetleg XAMPP-al tennék egy próbát LAMP helyett.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu