file Kép átméretezéskor thumbnail-ek használata cikkekben

Több
2012 ápr. 09 18:30 - 2012 ápr. 09 18:30 #1 Írta: coilevi
Azt szeretném elérni, hogy ha egy cikkbe beillesztek egy képet, ami nagy, és átméretezem (lekicsinyítem), akkor ne ezt a lekicsinyített eredeti képet használja az oldal, hanem annak a megfelelő méretre átméretezett és elmentett thumbnail-jét.

Amiket a JED-en az Articles Images kategóriában találok, azok nekem úgy tűnnek, hogy jók lennének erre, viszont mindegyik ilyen lightbox/modal megoldásokkal operál, ill. linket is készít. Nekem nem kéne egyáltalán, hogy ezek a képek aktívak legyenek (tehát pl. blognézetben ne kapjanak egy linket, ne vezessenek a cikk teljes nézetére), és azt sem szeretném, hogy kattintásra behozzák az eredeti, nagy képet (lightbox/modal/stb). Egyszerűen csak annyi a cél, hogy ha az oldal kezelője ilyen baromi nagy, több megás képeket tölt fel a cikkeihez, az ne lassítsa be az oldalt.

Van ilyen cucc 2.5-höz, ami pusztán annyit csinál, hogy ha átméretezés történik a cikkben lévő képen, akkor az átméretezett képet elmenti és ezt a kicsi képet használja onnantól az eredeti helyett?
Utolsó szerkesztés: 2012 ápr. 09 18:30 coilevi által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 ápr. 09 18:32 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Válasz: Kép átméretezéskor thumbnail-ek használata cikkekben
Arra gondolsz, hogy pl. blog kategóriában kicsi képet használja a cikkben pedig a nagy képet?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 ápr. 09 18:53 - 2012 ápr. 09 19:04 #3 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: Kép átméretezéskor thumbnail-ek használata cikkekben
Csak annyit szeretnék, hogy ha bárhol a cikkben egy képet átméretezünk (lekicsinyítünk), akkor ezt az átméretezett verziót, az eredeti kép kis thumbnail-jét használja a Joomla az eredeti nagy kép helyett. A méretek nem egységesek, tehát nem egy adott méretre történő átméretezésre van szükségem.

A cél tehát annyi, hogy a cikkben (mindenféle nézetben) ne egy 4 megás, hanem egy 100KB-os képnek kelljen csak betöltődnie. És semmilyen effekt nem kell rá, nem kell linkelnie automatikusan, nem kell kattintásra kinagyítódnia, stb. Pusztán csak a betöltődési időt szeretném csökkenteni. (Cikkenként több ilyen nagy formátumú képet szokott használni ez a júzer, ami pláne blognézetnél iszonyat sok lesz, az egyik menüpontnál pl. ilyen 50 mega körüli kép töltődik be, alig lehet görgetni az oldalt.)
Utolsó szerkesztés: 2012 ápr. 09 19:04 coilevi által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!