- Köszönetek: 0
Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
- Barb
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF? téma létrehozva Barb által
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy van e lehetőség már arra, hogy egy cikkbe elhelyezzünk valahová egy a szerveren jelen lévő pdf dokumentumot, avagy még mindig külső kiegészítőre van ehhez szükség?
Valami olyamire gondolnék, hogy van egy szöveghalom, amibe valahová elhelyeznék egy sor szöveget vagy egy gombot hogy pl az említett doku letöltése, és ha arra rákattintok akkor letölti a pdf-et ami a szerveren egy mappában van. Ennyi, nem kell több.
Köszönöm szépen!
Érdeklődnék, hogy van e lehetőség már arra, hogy egy cikkbe elhelyezzünk valahová egy a szerveren jelen lévő pdf dokumentumot, avagy még mindig külső kiegészítőre van ehhez szükség?
Valami olyamire gondolnék, hogy van egy szöveghalom, amibe valahová elhelyeznék egy sor szöveget vagy egy gombot hogy pl az említett doku letöltése, és ha arra rákattintok akkor letölti a pdf-et ami a szerveren egy mappában van. Ennyi, nem kell több.
Köszönöm szépen!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- csicsa55
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Lottó
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 68
csicsa55 válaszolt a következő témában: Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
Ha a pdf beágyazással ki is merül az igény és nem kell ,hogy rendszerezve legyenek a mellékletek, valamint nem kell mérni hányan töltötték le ezt a funkciót tudja minden alap joomlás wysiwyg szerkesztő. (Linkek, fájl feltöltése).
A gombot meg lehet oldani css-ből és adsz egy id-t a linknek forráskódnézetben.
Én persze nem így csinálnám. Phoca Download-ot használnék és azt linkelném a szövegbe. Ingyen is használható és nem macerás.
Azt kellene pontosan tudni mi a cél.
Pl: 1. Te töltöd a honlapot, vagy be lesz valaki tanítva?
2. Automatizálni szeretnéd, hogy a csatolt mellékletet ikonnal is megjelenítse jól látható helyen a cikk alatt?
Ebben az esetben kereskedelmi modul kell hozzá.
De én személy szerint ezért nem fizetnék. Persze van az az oldal, ahol indokolt lehet ez a funkció. Első körben a ck editor kereskedelmi változatát nézném meg. Persze ezen is csak akkor gondolkodnék, ha nem a helyzet magaslatán álló felhasználónak kell folyamatosan töltögetni a honlapot.
A gombot meg lehet oldani css-ből és adsz egy id-t a linknek forráskódnézetben.
Én persze nem így csinálnám. Phoca Download-ot használnék és azt linkelném a szövegbe. Ingyen is használható és nem macerás.
Azt kellene pontosan tudni mi a cél.
Pl: 1. Te töltöd a honlapot, vagy be lesz valaki tanítva?
2. Automatizálni szeretnéd, hogy a csatolt mellékletet ikonnal is megjelenítse jól látható helyen a cikk alatt?
Ebben az esetben kereskedelmi modul kell hozzá.
De én személy szerint ezért nem fizetnék. Persze van az az oldal, ahol indokolt lehet ez a funkció. Első körben a ck editor kereskedelmi változatát nézném meg. Persze ezen is csak akkor gondolkodnék, ha nem a helyzet magaslatán álló felhasználónak kell folyamatosan töltögetni a honlapot.
Utolsó szerkesztés: 2 éve 7 hónapja csicsa55 által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Barb
- Barb
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
Barb válaszolt a következő témában: Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
A pdf beágyazással ki is merül az igény, a lényeg, hogy arra a pdf-re kattintva azt le is lehessen tölteni és ennyi.
Phoca Download --jó ötlet, de meg lehet ezt úgy oldani, hogy a feltöltött pdf-et ne jelenítse meg sehol a PD? Egy kategóriában sem? (mert ezt a letöltéskezelőt használom is, de eddig nem vettem észre hogy ezt meg tudom oldani)
köszönöm!
Phoca Download --jó ötlet, de meg lehet ezt úgy oldani, hogy a feltöltött pdf-et ne jelenítse meg sehol a PD? Egy kategóriában sem? (mert ezt a letöltéskezelőt használom is, de eddig nem vettem észre hogy ezt meg tudom oldani)
köszönöm!
- csicsa55
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Lottó
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 68
csicsa55 válaszolt a következő témában: Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
Igen. De annak meg nem látom értelmét. Mivel fájlt feltölteni a médiakezelőben meg a ckeditorban is tudsz, ezért értelmetlen így PD-t használni, amennyiben nem szeretnéd megjeleníteni azon belül.Phoca Download --jó ötlet, de meg lehet ezt úgy oldani, hogy a feltöltött pdf-et ne jelenítse meg sehol a PD?
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
Sziasztok
Köszönöm szépen!
Én, ha jól emlékszem a böngésző beállításai határozzák meg, hogy az adott PDF megjelenítésre kerül egy alkalmazással (Adobe plugin), vagy pedig letöltésre kerül.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2 éve 7 hónapja Balázs által.
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
Zotius válaszolt a következő témában: Hogyan ágyazható be egy cikkbe letölhető PDF?
Sziasztok.
A PhocaDownload mellett használható még a TechJoomla ingyenes "PDF Embed" beépülője, mellyel bármilyen cikkbe beágyazhatsz pdf dokumentumot.
Leírása:
techjoomla.com/pdf-embed
Így a doksit nem szükséges a PD-ben is letölthetővé tenni.
Van hozzá a cikkszerkeszőben használható gomb is.
Az ingyenes plugin ingyenes regisztrációhoz kötött.
A PhocaDownload mellett használható még a TechJoomla ingyenes "PDF Embed" beépülője, mellyel bármilyen cikkbe beágyazhatsz pdf dokumentumot.
Leírása:
techjoomla.com/pdf-embed
Így a doksit nem szükséges a PD-ben is letölthetővé tenni.
Van hozzá a cikkszerkeszőben használható gomb is.
Az ingyenes plugin ingyenes regisztrációhoz kötött.
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.