Hogyan lesz az oldal akadálymentes, ha valaki megnyomja a sárga alapú három fekete pontot tartalmazó ikont?

Több
3 éve 2 hónapja #16036 Írta: cucumber88
Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell azt megcsinálni mint a www.palyazat.gov.hu/ oldalon, hogy van a sárga kör 3 fekete ponttal a kis ikon és bejön egy akadálymentesített oldal?

A válaszokat előre is köszönöm.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
3 éve 2 hónapja - 3 éve 2 hónapja #16039 Írta: Balázs
Ez egy hibást magyar gyakorlat, hogy az oldal akadálymentesítése abból áll, hogy van egy sárga alapon három pöttyös ikon, és ott megjelenik egy olyan nézet, amely fekete alapon sárga betűk. A vak és látássérült emberek felolvasó szoftvereket használnak, amelyek a forráskód alapján olvassa fel a tartalmakat. Ha akadálymentesíteni szeretnéd az oldalad, akkor javaslom futtasd át egy ellenőrző programon (pl. wave - wave.webaim.org/ ) és a kapott eredmények alapján javítsd az oldalad.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 3 éve 2 hónapja Balázs által.

Több
3 éve 2 hónapja #16040 Írta: cucumber88
Mindenhol igen ezt olvastam, hogy rossz szokás. Mindegy hogy csak ne így. Nekem így kellett megcsinálni mert csak így fogadják el. Azt hittem, hogy van valami egyszerű mód rá, hogy kiteszem ezt a képet rákatt és bejön ez az egyszerű nagy kontarsztos kép nélküli szöveg.
Az éjszaka meg is csináltam html és js segítségével de ez nem a joomlan belül van.

Több
3 éve 2 hónapja - 3 éve 2 hónapja #16041 Írta: Balázs
Nekem konkrétan ez az egyik kutatási területem és erről a problémáról tudományos cikk is készült. Az akadálymentesítés teljesen más dologról szól, mint hogy legyen az oldalnak egy olyan verziója ahol fekete alapon sárga betűkkel vannak megjelenítve az információk: link.springer.com/article/10.1007/s10209-020-00716-9 Itt főként a "Hungarian unique practice, the segregated web accessibility" alfejezetet javaslom olvasásra.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 3 éve 2 hónapja Balázs által.