question-circle Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése

Több
2019 máj. 22 12:12 #1 Írta: hpeter
Sziasztok!

Hogyan oldanátok meg a következőt?
Adott két Kategória/Category (Saját munkatársak és Külsős munkatársak). Mindkettőhöz tartozik egy-egy Kategória Megjegyzés / Category Description és 'x' és 'y' darab Cikk/Article. Minden Cikk/Article valójában egy-egy munkatárs adatait tartalmazza (fénykép, név, tel., stb...)

Egy menüpont alatt (Dolgozók) szeretném egyetlen oldalon látni az összeset (Saját munkatársak) és a (Külsős munkatársakat.) DE ÚGY, hogy lássam a Kategória Megjegyzést / Category Description is! Tervezett sorrend:
1. Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség)
2. Saját Munkatársak (2 oszlopban)
3, Category Descripion Külsős munkatársak (telejs oldalszélesség)
4, Külsős Munkatársak (2 oszlopban)

Külön-külön menüpontba teszem őket és a Menu Item Type: Category Article, és kiválasztom a megfelelő kategóriát (Choose category): Saját munkatársak vagy Külsős munkatársak, vaalmint a Blog Layout fülön beállítom a Columns = 2 értéket, akkor működik a dolog, DE SAJNOS egy menüpont alá nem tudom megoldani.

Hogyan oldanátok meg ezt a feladatot?

Előre is nagyon köszönöm!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2019 máj. 22 18:15 #2 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Alaphelyzetben szerintem sehogy.
Sablon felülírással megoldható, de ehhez a Joomla mélyebb ismerete és PHP tudás kell.
Az viszont lehetséges, hogy találsz modut ami egyik kategóriát is megjeleníti neked ahogy kell és a másikat is, majd ezt a két modult egymás melletti modulpozícióban megjeleníted.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2019 máj. 22 21:06 #3 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Én valószínűleg a Munkatársak kategóriába tennék két alkategóriát, saját és külső, és ebből indulnék ki.
De a kulturált megjelenítéshez valóban némi un. felülírás kellhet

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
2019 máj. 23 08:36 #4 Írta: hpeter
hpeter válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Köszönöm az ötleteket. Mivel rövid ideje kezdtem ismerkedni a Joomla-val, ezért úgy érzem van mit tanulnom. :-)

Most neki állok és olvasok egy kicsit a javaslataitokról. Mindenképpen úgy szeretném megcsinálni, hogy egy esetleges frissítéskor is működjön az oldal. Szóval egy "kerek" megoldást keresek.

Még1x köszönöm.

Több
2019 máj. 23 09:24 #5 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Vagy nem kategóriákat használsz, hanem címkéket? És készítesz egy olyan menüpontot, amelyekbe a megfelelő címkével ellátott elemeket jeleníted meg. Ráadásul több címkéje lehet egy cikknek, de több kategóriája nem.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
2019 máj. 23 13:04 #6 Írta: hpeter
hpeter válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Köszönöm. Eddig még nem próbáltam a címkéket, most megtettem. :-) A jövőben biztosan fogom használni.

Megfogadtam a tanácsot és belemélyedtem egy kicsit a keretrendszer működésébe, mielőtt elkezdtem a megvalósítást. Az eredmény pedig az lett, hogy saját beépített eszközeivel/lehetőségeivel sikerült megvalósítani a feladatot.

A megoldás végül is a következő lett. Létrehoztam 4 modult. A 4 modult pedig betöltöm a egy Menüpont alá (Dolgozók).

1. betölt egy egyszerű cikket (a témaindítónál ez volt: Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség))
2. betölti egy kategórián belül az összes cikket (Saját Munkatársak (2 oszlopban))
3. mint 1. csak a Külső munkatársakra vonatkozik
4. mint 2. csak a Külső munkatársakra vonatkozik

Hab a tortán, hogy nem kellett használni felülírást a működéshez. Illetve csak amiatt, mert egy kicsit más sorrendben, más helyen akartam megjeleníteni a Dolgozókról az információkat.

Még 1x köszönök mindent! :-)