- Köszönetek: 0
Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
- hpeter
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 22 12:12 #1 Írta: hpeter
Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése téma létrehozva hpeter által
Sziasztok!
Hogyan oldanátok meg a következőt?
Adott két Kategória/Category (Saját munkatársak és Külsős munkatársak). Mindkettőhöz tartozik egy-egy Kategória Megjegyzés / Category Description és 'x' és 'y' darab Cikk/Article. Minden Cikk/Article valójában egy-egy munkatárs adatait tartalmazza (fénykép, név, tel., stb...)
Egy menüpont alatt (Dolgozók) szeretném egyetlen oldalon látni az összeset (Saját munkatársak) és a (Külsős munkatársakat.) DE ÚGY, hogy lássam a Kategória Megjegyzést / Category Description is! Tervezett sorrend:
1. Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség)
2. Saját Munkatársak (2 oszlopban)
3, Category Descripion Külsős munkatársak (telejs oldalszélesség)
4, Külsős Munkatársak (2 oszlopban)
Külön-külön menüpontba teszem őket és a Menu Item Type: Category Article, és kiválasztom a megfelelő kategóriát (Choose category): Saját munkatársak vagy Külsős munkatársak, vaalmint a Blog Layout fülön beállítom a Columns = 2 értéket, akkor működik a dolog, DE SAJNOS egy menüpont alá nem tudom megoldani.
Hogyan oldanátok meg ezt a feladatot?
Előre is nagyon köszönöm!
Hogyan oldanátok meg a következőt?
Adott két Kategória/Category (Saját munkatársak és Külsős munkatársak). Mindkettőhöz tartozik egy-egy Kategória Megjegyzés / Category Description és 'x' és 'y' darab Cikk/Article. Minden Cikk/Article valójában egy-egy munkatárs adatait tartalmazza (fénykép, név, tel., stb...)
Egy menüpont alatt (Dolgozók) szeretném egyetlen oldalon látni az összeset (Saját munkatársak) és a (Külsős munkatársakat.) DE ÚGY, hogy lássam a Kategória Megjegyzést / Category Description is! Tervezett sorrend:
1. Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség)
2. Saját Munkatársak (2 oszlopban)
3, Category Descripion Külsős munkatársak (telejs oldalszélesség)
4, Külsős Munkatársak (2 oszlopban)
Külön-külön menüpontba teszem őket és a Menu Item Type: Category Article, és kiválasztom a megfelelő kategóriát (Choose category): Saját munkatársak vagy Külsős munkatársak, vaalmint a Blog Layout fülön beállítom a Columns = 2 értéket, akkor működik a dolog, DE SAJNOS egy menüpont alá nem tudom megoldani.
Hogyan oldanátok meg ezt a feladatot?
Előre is nagyon köszönöm!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2019 máj. 22 18:15 #2 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Alaphelyzetben szerintem sehogy.
Sablon felülírással megoldható, de ehhez a Joomla mélyebb ismerete és PHP tudás kell.
Az viszont lehetséges, hogy találsz modut ami egyik kategóriát is megjeleníti neked ahogy kell és a másikat is, majd ezt a két modult egymás melletti modulpozícióban megjeleníted.
Sablon felülírással megoldható, de ehhez a Joomla mélyebb ismerete és PHP tudás kell.
Az viszont lehetséges, hogy találsz modut ami egyik kategóriát is megjeleníti neked ahogy kell és a másikat is, majd ezt a két modult egymás melletti modulpozícióban megjeleníted.
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
- csezo
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 124
2019 máj. 22 21:06 #3 Írta: csezo
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
csezo válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Én valószínűleg a Munkatársak kategóriába tennék két alkategóriát, saját és külső, és ebből indulnék ki.
De a kulturált megjelenítéshez valóban némi un. felülírás kellhet
De a kulturált megjelenítéshez valóban némi un. felülírás kellhet
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
- hpeter
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 23 08:36 #4 Írta: hpeter
hpeter válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Köszönöm az ötleteket. Mivel rövid ideje kezdtem ismerkedni a Joomla-val, ezért úgy érzem van mit tanulnom. 
Most neki állok és olvasok egy kicsit a javaslataitokról. Mindenképpen úgy szeretném megcsinálni, hogy egy esetleges frissítéskor is működjön az oldal. Szóval egy "kerek" megoldást keresek.
Még1x köszönöm.

Most neki állok és olvasok egy kicsit a javaslataitokról. Mindenképpen úgy szeretném megcsinálni, hogy egy esetleges frissítéskor is működjön az oldal. Szóval egy "kerek" megoldást keresek.
Még1x köszönöm.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2019 máj. 23 09:24 #5 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Vagy nem kategóriákat használsz, hanem címkéket? És készítesz egy olyan menüpontot, amelyekbe a megfelelő címkével ellátott elemeket jeleníted meg. Ráadásul több címkéje lehet egy cikknek, de több kategóriája nem.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- hpeter
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 23 13:04 #6 Írta: hpeter
hpeter válaszolt a következő témában: Egy cikken belül, két kategória cikkeinek megjelenítése
Köszönöm. Eddig még nem próbáltam a címkéket, most megtettem.
A jövőben biztosan fogom használni.
Megfogadtam a tanácsot és belemélyedtem egy kicsit a keretrendszer működésébe, mielőtt elkezdtem a megvalósítást. Az eredmény pedig az lett, hogy saját beépített eszközeivel/lehetőségeivel sikerült megvalósítani a feladatot.
A megoldás végül is a következő lett. Létrehoztam 4 modult. A 4 modult pedig betöltöm a egy Menüpont alá (Dolgozók).
1. betölt egy egyszerű cikket (a témaindítónál ez volt: Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség))
2. betölti egy kategórián belül az összes cikket (Saját Munkatársak (2 oszlopban))
3. mint 1. csak a Külső munkatársakra vonatkozik
4. mint 2. csak a Külső munkatársakra vonatkozik
Hab a tortán, hogy nem kellett használni felülírást a működéshez. Illetve csak amiatt, mert egy kicsit más sorrendben, más helyen akartam megjeleníteni a Dolgozókról az információkat.
Még 1x köszönök mindent!

Megfogadtam a tanácsot és belemélyedtem egy kicsit a keretrendszer működésébe, mielőtt elkezdtem a megvalósítást. Az eredmény pedig az lett, hogy saját beépített eszközeivel/lehetőségeivel sikerült megvalósítani a feladatot.
A megoldás végül is a következő lett. Létrehoztam 4 modult. A 4 modult pedig betöltöm a egy Menüpont alá (Dolgozók).
1. betölt egy egyszerű cikket (a témaindítónál ez volt: Category Description - Saját munkatársak ( teljes oldalszélesség))
2. betölti egy kategórián belül az összes cikket (Saját Munkatársak (2 oszlopban))
3. mint 1. csak a Külső munkatársakra vonatkozik
4. mint 2. csak a Külső munkatársakra vonatkozik
Hab a tortán, hogy nem kellett használni felülírást a működéshez. Illetve csak amiatt, mert egy kicsit más sorrendben, más helyen akartam megjeleníteni a Dolgozókról az információkat.
Még 1x köszönök mindent!