- Köszönetek: 1
Főoldal vs. Joomla cikk megjelenítés
- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 02 17:33 #1 Írta: bigzso
Főoldal vs. Joomla cikk megjelenítés téma létrehozva bigzso által
Hali!
Szóval vannak ezek nem is új trendek, hogy a főlap tetején ott virít egy teljes képernyőnyi képeket scrollozó slider. Lejjebb tekerve mondjuk van egy legfrissebb joomla cikkeket listázó modul. Ebben a modulban mondjuk rákattintok az egyik cikkre, mert el szeretném bővebben olvasni, erre újratöltődik az oldal, persze betöltődik a cikk is, de a lap tetején lévő képernyőnyi slider elfoglalja a lap tetejét, és a cikk tényleges elolvasásához lefelé kell bőszen tekergetni az egér görgőjét. A slidert hiába állítom be, hogy csak a főlapon jelenjen meg, ez nem oldja meg a problémát, hiszen a joomla cikkek is alapértelmezetten a főlapon jelennek meg. Hogy oldható meg, hogy nem kelljen a olyan sokat tekergetni egy cikk elolvasásához, ha van a lap tetején egy ilyen teljes képernyős "csoda"?
Köszi
Szóval vannak ezek nem is új trendek, hogy a főlap tetején ott virít egy teljes képernyőnyi képeket scrollozó slider. Lejjebb tekerve mondjuk van egy legfrissebb joomla cikkeket listázó modul. Ebben a modulban mondjuk rákattintok az egyik cikkre, mert el szeretném bővebben olvasni, erre újratöltődik az oldal, persze betöltődik a cikk is, de a lap tetején lévő képernyőnyi slider elfoglalja a lap tetejét, és a cikk tényleges elolvasásához lefelé kell bőszen tekergetni az egér görgőjét. A slidert hiába állítom be, hogy csak a főlapon jelenjen meg, ez nem oldja meg a problémát, hiszen a joomla cikkek is alapértelmezetten a főlapon jelennek meg. Hogy oldható meg, hogy nem kelljen a olyan sokat tekergetni egy cikk elolvasásához, ha van a lap tetején egy ilyen teljes képernyős "csoda"?
Köszi
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2019 máj. 03 10:27 - 2019 máj. 03 10:28 #2 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Főoldal vs. Joomla cikk megjelenítés
1. Alap core megoldással:
A nyitó oldali Slidert rendeld csak a Nyitóoldali menüponthoz.
A cikkeknél meg mined kategóriára kellene egy menüpont, hogy ne mint nyitóoldasli cikk jelenítse meg a cikkeket. Ha a kategória menüpontokat nem akarod megjeleníteni akkor vegyél fel egy Rejtett menü nevű menüt és ebben hozd létre a menüpontokat.
2. RegularLabs bővítménnyel. Szerintem egyébként nagyon jó, többféle beállítást tesz lehetővé mint az alap joomla lehetőségek. Egy hibája van: fizetős, de szerintem megéri.
www.regularlabs.com/extensions/advancedmodulemanager
Fizetős verzióban többek között olyan választás, hogy csak nyitóoldalon. Ha ezt beállítod akkor nem kellenek az 1-es pontban említett menüpontok.
Most látom, hogy ez már a Free verzióban is benne van.
A nyitó oldali Slidert rendeld csak a Nyitóoldali menüponthoz.
A cikkeknél meg mined kategóriára kellene egy menüpont, hogy ne mint nyitóoldasli cikk jelenítse meg a cikkeket. Ha a kategória menüpontokat nem akarod megjeleníteni akkor vegyél fel egy Rejtett menü nevű menüt és ebben hozd létre a menüpontokat.
2. RegularLabs bővítménnyel. Szerintem egyébként nagyon jó, többféle beállítást tesz lehetővé mint az alap joomla lehetőségek. Egy hibája van: fizetős, de szerintem megéri.
www.regularlabs.com/extensions/advancedmodulemanager
Fizetős verzióban többek között olyan választás, hogy csak nyitóoldalon. Ha ezt beállítod akkor nem kellenek az 1-es pontban említett menüpontok.
Most látom, hogy ez már a Free verzióban is benne van.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 2019 máj. 03 10:28 kovacshazi által.
- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 03 10:42 #3 Írta: bigzso
bigzso válaszolt a következő témában: Főoldal vs. Joomla cikk megjelenítés
Szia!
No igen, a Core megoldásra rájöttem az éjszaka. Köszi, hogy megerősítettél ebben. A második megoldást szerintem kipróbálom. Végül még egy harmadik megoldást is sikerült összehoznom, igaz ez elég fapados. Ha K2 elemként nyitom meg a cikket, akkor is jó, mert a K2 külön oldalt nyit a cikkekhez. Ennek annyi a hátulütője, hogy K2 elemeket (mondjuk a legfrissebb 3 cikket), vagy inkább kategóriát megjeleníteni tudó (aránylag szép, vagy legalábbis azzá tehető) modulra van szükségem. Ilyen meg ingyen nem igazán van sajnos, pedig egy óvodának kellene occsón (értsd ingyen) összedobni valamit.
No igen, a Core megoldásra rájöttem az éjszaka. Köszi, hogy megerősítettél ebben. A második megoldást szerintem kipróbálom. Végül még egy harmadik megoldást is sikerült összehoznom, igaz ez elég fapados. Ha K2 elemként nyitom meg a cikket, akkor is jó, mert a K2 külön oldalt nyit a cikkekhez. Ennek annyi a hátulütője, hogy K2 elemeket (mondjuk a legfrissebb 3 cikket), vagy inkább kategóriát megjeleníteni tudó (aránylag szép, vagy legalábbis azzá tehető) modulra van szükségem. Ilyen meg ingyen nem igazán van sajnos, pedig egy óvodának kellene occsón (értsd ingyen) összedobni valamit.

- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 03 11:15 #4 Írta: bigzso
Ki szeretném próbálni az AMM-t. Kifejtenéd kicsit jobban, hogy milyen beállítást keressek. 
Szóval adott egy modul, amiben a legutóbbi 3 joomla cikk van (mondjuk Hírek kategóriából). Ez a modul megjelenik a főlapon. Ha ott valamelyik cikkre mutató linkre (a 3-ból) rákattintok, akkor a cikk jelenjen meg egy oldalon, ami ne a főlap legyen, mert azon a slider ott virít a tetején (persze be van állítva, hogy csak a főlapon jelenjen meg).
Ami eddig megy:
- A modulnál megjelentek az AMM által adott plusz opció (Assigment).
Szóval hogyan tovább?
Köszi

Szóval adott egy modul, amiben a legutóbbi 3 joomla cikk van (mondjuk Hírek kategóriából). Ez a modul megjelenik a főlapon. Ha ott valamelyik cikkre mutató linkre (a 3-ból) rákattintok, akkor a cikk jelenjen meg egy oldalon, ami ne a főlap legyen, mert azon a slider ott virít a tetején (persze be van állítva, hogy csak a főlapon jelenjen meg).
Ami eddig megy:
- A modulnál megjelentek az AMM által adott plusz opció (Assigment).
Szóval hogyan tovább?

Köszi
- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 03 14:46 - 2019 máj. 03 14:47 #5 Írta: bigzso
Megtaláltam!!! 
Csak nem működik.
Igaz, azt írja, hogy nem minden 3 féltől származó SEF kiterjesztéssel működik. Nos nekem nem működik. Van egy modul pozícióm, abban van a modul, be van állítva hogy HOME PAGE ->Belefoglalt, Menü elemeknél->Belefoglalt(Címlap), mert ha nem jelöltem ezt be, akkor nem jelent meg a modul (Digi Showcase) a címlapon. Szóval nem tudom merre induljak.

Csak nem működik.

Igaz, azt írja, hogy nem minden 3 féltől származó SEF kiterjesztéssel működik. Nos nekem nem működik. Van egy modul pozícióm, abban van a modul, be van állítva hogy HOME PAGE ->Belefoglalt, Menü elemeknél->Belefoglalt(Címlap), mert ha nem jelöltem ezt be, akkor nem jelent meg a modul (Digi Showcase) a címlapon. Szóval nem tudom merre induljak.
Utolsó szerkesztés: 2019 máj. 03 14:47 bigzso által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2019 máj. 04 18:51 #6 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Scrollozz lefelé és a Home Page értéket állítsd Befoglaltra a Slidernél, minden más egyéb Ignore. Ezzel azt mondod hogy a Slider csak a nyitó oldalon jelenjen meg.
Ez egy kicsit másképpen kezeli a Nyitó oldal értelmezést, mint a Menüpontoknál kiválasztva a Nyitóoldal menüpontot és beállítani, hogy csak ennél a menüpontnál jelenjen meg.
Állítsd nyugodtan a Menü elemek részt is Ignore értékre.
Ez egy kicsit másképpen kezeli a Nyitó oldal értelmezést, mint a Menüpontoknál kiválasztva a Nyitóoldal menüpontot és beállítani, hogy csak ennél a menüpontnál jelenjen meg.
Állítsd nyugodtan a Menü elemek részt is Ignore értékre.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: asmany
- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 07 08:15 - 2019 máj. 07 08:16 #7 Írta: bigzso
Szia!
Így tettem. A slider-t és a joomla cikkeket meghívó modulra (BM Articles Sweet Slider) is azt állítottam be, hogy minden más Ignore, Home Page Befoglalt, de amikor rákattintok a cikket meghívó modulra akkor ugyanúgy megjelenik minden, a slider, még maga az BM Articles Sweet-t is. Szerintem a Gantry kavar be, amit eddig elfelejtettem mondani, hogy hát használatban van.
Ki fogom próbálni egy másik weboldalon, amin nincs semmi page kezelő, meg egyéb sallang. Jelenleg megoldottam másképp (K2-vel).
Mindenesetre köszönöm a segítséget, ez a modul manager jó kis cucc.
Így tettem. A slider-t és a joomla cikkeket meghívó modulra (BM Articles Sweet Slider) is azt állítottam be, hogy minden más Ignore, Home Page Befoglalt, de amikor rákattintok a cikket meghívó modulra akkor ugyanúgy megjelenik minden, a slider, még maga az BM Articles Sweet-t is. Szerintem a Gantry kavar be, amit eddig elfelejtettem mondani, hogy hát használatban van.

Ki fogom próbálni egy másik weboldalon, amin nincs semmi page kezelő, meg egyéb sallang. Jelenleg megoldottam másképp (K2-vel).
Mindenesetre köszönöm a segítséget, ez a modul manager jó kis cucc.
Utolsó szerkesztés: 2019 máj. 07 08:16 bigzso által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2019 máj. 09 14:10 - 2019 máj. 09 14:11 #8 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Főoldal vs. Joomla cikk megjelenítés
Mindeképp célszerű szerintem a cikkeknek egy külön menüpot létrehozni, és amikor valaki egy cikk bevezetőre kattint, akkor ugye már nem a főoldalon leszünk és nem fog betöltődni a slider. Feltéve, ha jól értelmeztem magát a problémát.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2019 máj. 09 14:11 Balázs által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2019 máj. 09 14:12 #9 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Ez is lehet egy megoldás, de csak akkor, ha kevés számú cikkel kell dolgozni, ha esetleg egy hírpotál vagy akkor ez elég macerás lenne,
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- bigzso
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2019 máj. 09 17:46 #10 Írta: bigzso
Nem hírportál, csak egy ovi honlap, de ugye jellemzően havonta azért lesz feltöltve rá néhány új hír. A hírmegjelenítő modul (legfrissebb 3 hír a címlapon) az adott kategória legutolsó három cikkét jeleníti meg, majd azokra kattintva kellene megnyílni a cikkeknek a címlapon lévő slider, miegymás nélkül (hogy ne kelljen lefelé annyit tekergetni az olvasáshoz). A modul manager tökéletes megoldás lenne, ha működne a honlapon. Valószínű valami bekavar neki, de nincs se erőm, se időm ezt kideríteni. Végül is maradt a régi megoldás, K2 cikkeket (Hírek kategória) jelenítek meg a címlapi modulban, így amikor arra kattintunk, tényleg elnavigálódik a honlap a címlapról.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Köszi mindenkinek a segítséget!