file Több RokSprocket modul egy cikkben

Több
2017 jan. 28 18:20 - 2017 jan. 29 15:29 #1 Írta: Pappy
Több RokSprocket modul egy cikkben téma létrehozva Pappy által
Sziasztok

Most találkoztam egy problémával aminek nem jöttem rá a megoldására még úgy sem, hogy állítgatok dolgokat mindenfelé a joomlában :(

Az alapeset a következő.
Egy oldalon létrehoztam egy cikket, ebbe helyeztem el 3-4 sornyi szöveget, majd ez alá középre igazítással behívtam egy modult.
roksprocket modulról van szó, melyben most 2 cikk került elhelyezésre strips megoldással
tehát a cikkben 3-4 sor után középre elhelyeztem ezt ----> {loadposition user1} -ezzel azt hittem meg is lennék.

a roksprocket modulban beállítottam a 2 cikket, elláttam képekkel őket, egyebet nem variáltam meg, majd azért lett user1 mert az egy olyan modulpozíció amit a lapon nem használok semerre sem de létező.

Ezek után nem működik a megoldás.

Viszont ami bonyolító tényező lehet, hogy a föoldalon is van egy roksprocket strips modul amiben szintén cikkek kerültek elhelyezésre, 4 db, és ennek az utolsó tagja egy hírek rész, aminek ha a bővebben fülére kattintanánk akkor lépnénk be abba a cikkbe amiről fennt szó volt (3-4 sor szöveg és egy újabb modul (ebben a modulban több cikk került és kerülne elhelyezésre mert szerintem jól nézne ki)), viszont ekkor az oldal nem működik üzenet jön elő:

A(z) xy.hu oldal nem működik

A(z) xy.hu jelenleg nem tudja kezelni ezt a kérést.

Most az lehet a baj, hogy egy modulba lett egy cikken keresztül behívva ugyanaz illetve nem UA de egy olyanolyan modul?
Ez olyan esetlenül hangzik számomra.

köszönöm ha van ötlet vagy tipp
Utolsó szerkesztés: 2017 jan. 29 15:29 Pappy által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2017 jan. 29 15:40 #2 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: Több RokSprocket modul egy cikkben
Nos próbáltam egy küldő bővítménnyel megoldani a problémát, ez pedig a modules anywhere volt.
Nem hozott eredményt, a hibaüzenet újra megjelenik és épp ugyanúgy.

Gondoltam arra, hogy a "megjelenítés az oldalon" részben lehet valami elásva.
Ezért a roksprocket modulban állítgatni kezdtem ezt a lehetőséget.
Amennyiben minden oldalon megjelenik beállítás van, akkor van hiba is, ha viszont egyik oldalon sem beállítást állítok, akkor a cikk, amibe az roksprocket modult behívtam megjelenik, azaz látom a 4 sort amit beleírtam, de a modul hívási sort nem, és persze a modul sem jelenik meg.
A szelektálást viszont nem tudom állítani, mert ugye egy roksprocket modul van elhelyezve a főoldalon, abban van egy cikk és abban lenne újra egy roksprocket modul hívás a hír részben, ez viszont már nem igen tartozik konkrét oldalhoz, így nem tudom beállítani, hogy csak ott jelenjen meg. Vagy minden oldalon vagy egyiken sem, ennyit állítgathatok.

A mennyiben a modult (roksprocket user1 pozícióban) illetve annak pozícióját beállítom hogy aktiv legyen és kapjon helyet a weboldalon, akkor a modul és a benne lévő két cikk simán megjelenik.

tehát valami akkor akadhat össze amikor egy modulban megjelenő cikkben meghívok megint egy modult. (nehezíthet persze ezen az, hogy mindkettő roksprocket modul.

Több
2017 jan. 29 19:23 - 2017 jan. 29 19:25 #3 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Több RokSprocket modul egy cikkben
Ha szimplán - beágyazás nélkül - használsz kettő Roksprocket modult egy azonos menüpont alatt, akkor is akad?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2017 jan. 29 19:25 Balázs által.

Több
2017 jan. 29 19:47 #4 Írta: Pappy
Szia Balázs

Nem tudom akkor, hogy elrontottam e valamit, de én a modulkezelőben létrehoztam egy roksprocket modult, ennek megadtam 4 cikket, nem rendeltem menühöz, csak kizárólag pozíciót adtam meg neki, az átláthatóság kedvéért legyen ez position1.
Ezt követően a sablon helix3 részében ezt a position1 roksprocket modult elhelyeztem a főoldalon, az ott megjelenő leírás (cikk) fölé. Menühöz tehát nem rendeltem.

Ezek után jött az ötlet, hogy a 4 cikket amit megjelenít a roksprocket a positon1 ponton, kicsit fejlesztem, 3 db-ot nem bántok, a 4. cikket viszont elnevezem híreknek, és ha rákattintasz, a roksprocket ezen 4. hírek fülének bővebben gombjára, akkor alapesetben előjön egy cikk, a hírek cikk.
Ebben a cikkben elhelyeztem 4 mondatot, és alá középre igazítva behívtam egy újabb elkészített roksprocket modult. Annak a modulnak is csak pozíciót adtam meg, menühöz nem rendeltem hozzá, erre nem is láttam benne opciót így nem is kerestem.

Miután elkészült tehát az elképzelés (azaz főolalon elhelyezett sablon pozícióban roksprocket modul, melynek a 4. hírek részében egy hírek cikk jelenik meg, melyben 4 sor és egy újabb behívott roksprocket modul van), nem igazán működött, azaz a fent írt hibával akad ki az oldal.

:(

Több
2017 jan. 30 08:53 #5 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Több RokSprocket modul egy cikkben
Amíg egy modult - esetedben a user1 -nem rendelsz menühöz vagy az Összes oldalhoz addig az a modul nem fog megjelenni a cikkben sem.
Azt írtad, hogy egy olyan modulpozícióba raktad ami egyébként nincs a sablonban. Ha ez így van akkor nyugodtan beállíthatod a modulnak, hogy az összes oldalon jelenjen meg és mivel a {loadposition user1} kódban ezt a modulpozíciót hívod meg elvileg meg kellene jelennie a cikkben.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2017 jan. 30 17:47 #6 Írta: Pappy
Szia

Nos igen, ezt értem, ezzel próbálkoztam is.
A modult ugye user1 -hez rendeltem, a roksprocket modulban assignments részben minden oldalhoz odarendeltem.
Ezek után kikapcsoltam a module anywhere -t és {loadposition user1} kóddal megint meghívtam a hírek cikkben a modulomat. (menüponthoz továbbra sem rendeltem hozzá, csak minden oldalon megengedtem, hogy megjelenjen.

Továbbra is aktív hibaüzenet fogad miszerint az oldal nem tudja kezelni a kérést.

Most nem tudom mi akad össze. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy a moduljaim akadnak össze? Rocsprockettel elkészítve két modul, hírek 1 és hírek 2

hírek 1 modulba teszek 3-4 cikket, és ebből mondjuk a 4. cikkben megint meghívom a rocsprocket modullal elkészített hírek 2 modult.
Ez nem okozhat gondot?

Több
2017 jan. 30 20:41 - 2017 jan. 30 21:19 #7 Írta: Pappy
Annyi újdonság történt, hogy szerkesztőt váltottam, most TinyMCE szerkesztőt kezdtem használni.
Ebben illesztettem be nem beírt kóddal, hanem a felkínált modulhívással a modul beillesztését, picit másként néz ki igye mert ő nem user1 hanem név alapján hívja be, de ami a lényeg, a behívás elvileg sikeres, mert a roksprocket modul hírek fülében a bővebben gömb felett megjelenik a cikk képe és ott látom a user1 modult, de ha rákattintok a bővebbenre, hogy oda is lépjek, no akkor megint nem tudja kezelni a kérést az oldal.

No most megpróbáltam azt, hogy a főoldalra simán natur puritán, behívtam a problémás modult és akkor épp az a hibaüzenet jön elő ami a fent vázolt esetekben.

Megpróbáltam azt is, hogy behívtam egy másik modult, ez egy véletlenszerű képet jelenít meg. No ez működik, tehár csak a roksprocket modul vacakol, de bárhová hívom a lapon, az a rész széthullik. :S
Utolsó szerkesztés: 2017 jan. 30 21:19 Pappy által.

Több
2017 jan. 31 07:38 #8 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Több RokSprocket modul egy cikkben
Bár én nem használom, az se elképzelhetetlen, hogy szimplán akad csak önmagában kettő darab RokSprocket. Esetleg az egyik helyet használj mondjuk News Show Pro GK5-öt, de benne van a pakliban, hogy ez is akadni fog a Sprockettal: www.gavick.com/news-show-pro

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Pappy

Több
2017 jan. 31 09:49 #9 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Több RokSprocket modul egy cikkben
Lehet a Balázs féle javaslat megodlja a problémádat, DE
1. nem teljesen értem miért cikken belül kell megjeleníteni a RockSprocket modult, miért nem csak simán modulpozícióba? A felette megírt 4 sor is lehetne modulban
2. Két RockSprocket nem vész össze, vannak oldalak ahol használom és ilyen gond nincs, hogy RS összevész saját magával.

Nem lehet, hogy a második RockSprocket modulban valamelyik cikk olyan kódot tartalmaz ami helytelen vagy a lionk hibás ami meghívja?
Segítene ha rá tudnánk nézni az oldalra, néha jobban megértem azt amit látok mint amit leírnak.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2017 jan. 31 14:39 #10 Írta: Pappy
Köszönöm Balázs ez a megoldás is egészen jó és működik.

A roksp-t használom több mindennek slidenak és hírek modulnak is, egy oldalon is és nem volt vele gond, valami itt akadozik csak, de megnézem a beállításokban a hírek részt is, hogy ott nem voltam e figyelmetlen.