Mire jó az "Archívált" állapot?!

Több
9 éve 4 hónapja #5172 Írta: Zotius
Mire jó az "Archívált" állapot?! téma létrehozva Zotius által
Választ keresek erre az egyszerűnek tűnő kérdésre. Miután régi cikkeinket - korábban bármely kategóriában is voltak - áthelyeztem az "Archívált" állapotba, és a menüből az "Archívált cikkek" menüponttal megjelenítem, nem vagyok elégedett az eredménnyel. Itt ugyanis:
  • a cikk címére kattintva nem szedhető elő a teljes cikk, hogy a delikvens elolvashassa,
  • a cikkben lévő, pl. Phoca Maps plugin sem működik,
  • nem működik a "Bővebben" gomb sem,
  • ha a cikk szöveg hosszát az alapértelmezett 100 karakterről 0-ra állítom, akkor nem csak a cikk címe jelenik meg, hanem a teljes cikk,
  • a menüben hiába állítom be, hogy a cikk címe Hivatkozás legyen, az Archívumban a cikk címe nem működik linkként.
  • Megjelenítésénél a hasábok számát sem lehet állítani úgy, mint a blog-elrendezésnél... :(
Szerintem ennek úgy kellene működnie, hogy a cikk címére kattintva elő lehessen "csalogatni" az elolvasáshoz a listából.
Szóval kérdezem: Ha az archívum így működik, akkor mire jó ez az egész?

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 4 hónapja #5174 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Mire jó az "Archívált" állapot?!
Az-az elsődleges kérdés, hogy mire van szükséged? :)

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #5175 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Mire jó az "Archívált" állapot?!

Balázs írta: Az-az elsődleges kérdés, hogy mire van szükséged? :)

Arra lenne szükségem, hogy a korábban különböző kategóriákba sorolt, de már többnyire aktualitásukat vesztett cikkeket kategóriáktól függetlenül – de eredeti kategória besorolásuk megtartása mellett – lehessen felsorolni (címmel és a kb 100 karakteres bevezető szöveggel – függetlenül attól, hogy korábban a cikkben volt-e "Bővebben" gomb –, amely felsorolásból aztán a Tisztelt Olvasó/Látogató dönti el, hogy melyiket kívánja elolvasni.
Mivel azonban a cikk címek az "Archívált" állapotnál már nem linkként működnek, így erre a célra – a teljes cikk megnyitására – nem használhatóak.
Korábban (J2.5.x-es) honlapon e hiba kiküszöbölésére hoztam létre egy "Archívum" kategóriát, s ebbe helyeztem át az elavult/elévült cikkeket. Ekkor lehetett kategória lista megjelenítést definiálni, a cikk címek linkként működtek, de így ezt gyakorlatilag nem az "Archívált" minősítés működtette... Ráadásul, a cikk korábbi kategóriába sorolása is eltűnt...

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja Zotius által.

Több
9 éve 4 hónapja #5176 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Mire jó az "Archívált" állapot?!
Én, ha jól emlékszem, úgy volt definiálva az archívum állapot, hogy azok a cikkek amelyek ide kerülnek, még nem kukázott cikkek, de nem is teljes értékű cikket képviselnek, és itt el tudom képzelni, hogy ez azt jelenti, hogy a beépülőmodulok már nem használhatóak rajtuk. Én még, sajnos nem igazán használta, így nem tudom gyakorlatban, hogy ez milyen lemondással, jár valójában.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
9 éve 4 hónapja #5177 Írta: kisgal
kisgal válaszolt a következő témában: Mire jó az "Archívált" állapot?!
Sziasztok!

Igen a kérdés, hogy kinek mit jelent az "archív" kifejezés. Egyrészről jól működik, hisz ha valami archív, az már ne "foglaljon" helyet a hasznos tartalmak elől, de lássad, hogy erről már volt szó és ha kell írhatsz a szerkesztőnek, hogy érdekelne és ő egy kattintással vissza tudja neked állítani.

A másik fele, hogy attól mert "átkerül" egy másik kategóriába ami nincs szem előtt, még ne vegyük el a tartalmát. Erre én egy komponenst használok, pont emiatt, mert én is ezt szerettem volna, hogy aminek lejárt a publikációs időtartama az egy ideig még elérhető legyen a " korábbi írásaink" alatt, majd ismét egy idő után meg mehet a kukába.

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #5180 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Mire jó az "Archívált" állapot?!
Korábbi hsz-ben írtam, hogy az archívált cikkek külön kategóriába helyezésével működtek a címek linkként. Ez nem történt mindig így, tehát nem egészen helyesen írtam. Most, a honlap átköltöztetése közben találtam cikkeket, melyek maradtak eredeti kategóriájukban, csak a státuszuk lett „archív”-ra állítva. A címek ezeknél IS linkként működtek a Joomla 2.5.x alatt. Joomla 3.3.x alatt ez viszont már nem így van! A dolog tehát szerintem nem szándékos, hanem inkább valamilyen BUG azaz HIBA.
Íme, a régi oldal egy cikkének beállítása az adminban (régi oldalunkon):

Ez így jelenik meg a frontenden ( régi oldalunkon ):

A Joomla 3.3.x-re felújított új oldalunkon ez a cím-link dolog már nem működik!

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja Zotius által.