3.1.1 Joomla ... Én pár éve átadtam másnak az oldal szerkesztését
Feltételezem, hogy első lenne a verziófrissítés
Az már 11 éves joomla. Már eleve verziófrissítve kellett volna átadni pár éve.
Már félve nyúlok hozzá...
Hát így már én is. Gondolom az elavult joomla átadásakor még nem volt félelmed.
Mivel anno Te adtad át tisztában vagy vele milyen kiegészítők vannak feltéve. Remélhetőleg nem sok.
Ez még abban az esetben is többlépcsős folyamat, ha semmi plusz kiegészítő, sem sablon nincs rátéve.
Egyik a php verzió feljebb vitele. De csak addig, ameddig a joomla adott verziója hivatalosan támogatja.
Utána manuálisan (ftp-n felmásolással, majd adatbázisjavítással felfrissíteni addig a 3.x verzióig, míg a megemelt php verziót hivatalosan támogatja. Utána újabb php verzió emelés, ameddig a megelelt 3.x joomla verzió támogatja. Ezt eljátszani 3.10-ig.
És ha vannak egyéb kiegészítők azokat is figyelembe kell venni, melyik php verziót támogatják. Adott kiegészítőnek van-e frissebb változata. Ha nincs mivel lehet kiváltani. Ha ki kell váltani tárol-e fontos adatokat táblában. Mert akkor még migrálni is kell. Meg ugye egyedi/vett/egyéb sablonnál sablonátírás. És akkor is még csak a 3.10-es elavult joomlánál járunk. Utána kellene upgradelni legalább 4.x-re.
Lehet csak pár órát vesz el az életedből, de akár több százat is.
Én biztos nem fogadtam volna el a helyedben, ha már egyszer túladtam rajta. De Te tudod. Ilyen amikor visszanyal a fagyi. Amit akkoriban soknak tűnő munkát próbáltál megspórolni, most kamatostul jön vissza.