külső html vagy php fájl meghívása divben

Több
9 éve 1 hete #7069 Írta: csicsa55
külső html vagy php fájl meghívása divben téma létrehozva csicsa55 által
Előre elnézést kérek Balázstól, hogy ide írom, mert kérdésem jellege nem szerves része a joomlával kapcsolatos problémáknak, de ennek a tudásnak a megszerzését valamennyire biztos lehet hasznosítani a joomlánál.

Tesóm barátja fuvarozó cégének kell egy honlap. Mivel ez első körben csak bemutató oldal lenne, amin elég ritkán kell változtatni a tartalmat, így döntöttem statikus lesz az oldal. Tehát nem kell se joomla, se más cms, mivel eleve nem is lesz mysql+php futtatására alkalmas környezet.
Egy tíz éve még gyártottam ezerrel a rémes frame-s oldalakat. De ma már a div a trendi.
Gondolom sejtitek mire akarok kilyukadni. A frames megoldás előnyeit szeretném átvinni divbe. Rengeteg dives példa van a neten oszlopokkal, dobozokkal pl: www.standardsmode.hu/html-css/oldalfelepites/f1212.html
Ezekkel egy probléma van. Hogy nem "külső" fájlokkal dolgozik. Pedig ez lenne a lényeg. A fejléc és a bal oszlop és a lábléc tartalma fix, a menü az oldalakat a törzsbe hívná meg. Erre létezik szakszerű dives megoldás? Nagyon örülnék egy példának mondjuk ezt átalakítva: www.standardsmode.hu/html-css/oldalfelepites/f1211.html

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hete #7070 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: külső html vagy php fájl meghívása divben
Próbáltad már Artisteer-rel?
Azzal nem csak Joomla sablonok, hanem komplett statikus html-ekből álló oldalak is létrehozhatóak, menüvel, tokkal-vonóval...
Este majd csinálok egy mintát. Ha kész lesz, jelzem.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hete #7071 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: külső html vagy php fájl meghívása divben
Nenenenene!

Köszönöm. Pont az a lényeg, hogy meg akarom tanulni. Tudni akarom.
Mellesleg anno csináltam statikus oldalt Dreamweaver 8-al, aztán rájöttem, hogy ha már egyszer megtanultam a html-t, akkor minek egy fizetős program, ráadásul, ha kézzel írom meg, akkor az a kód nem fog feleslegesen agyonbonyolított kódokat tartalmazni.

Artisteer erre a célra nem használnám. A régi ms féle frontpagenál sokkal tisztább kódokat csinál, de koránt sem tökéletes. Még a 2-es szériával próbálkoztam, és nem kérek belőle. Már nem tudom mi verte ki nálam a biztosítékot, de olyanok rémlenek, hogy a css fájlba pakolásztam át dolgokat a html-ből.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hete #7072 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: külső html vagy php fájl meghívása divben
Frontpage-nek tényleg hibája, hogy a html-be teszi a formázásokat, css helyett.
Nem erőszak a disznótor, csak arra gondoltam, hogy az Artisteer által generált kódot átnézheted, hogy hogyan valósítja meg mindazt, amit Te szeretnél. Utána azon az elven már magad is kódolhatsz.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hete #7073 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: külső html vagy php fájl meghívása divben
Nos. Ha artisterrel szeteném megnézni, az nekem is meg van a torrent boltból. Nem egy joomlára csináltam vele sablont, (természetesen nem kereskedelmi céllal!) Juj. Ezt most nem szabadott volna leírnom. Na jó 2009-ben megvettem a 2.3-ast, de 3-ra már nem lehetett ingyen upgradelni.
Annak idején, amikor a 2-est próbálgattam minden egyes html fájlba bele tette a fejlécet meg a menüt. De most, hogy így felhoztad azért is kipróbálom a 4.1-eset. Ha meglesz a megoldás, azt is megírom.
A joomla gondolom nem ilyen bénán oldja meg. Feltételezem az összes pozíciónak van egy php fájlja és egy fő php azokat hívja meg. De ez csak feltételezés. Nincs itt valaki a fórumon, aki nagyon mély (programozói) szinten tisztában van a J3 működésével, felépítésével?

De várjuk meg a házigazda hozzászólását is, hátha kisujjból leírja a megoldást.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hete #7087 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: külső html vagy php fájl meghívása divben
A div az egy általános tároló, vele nem tudsz beágyazni külső tartalmakat. Ehhez iframe kell vagy objects stb. Persze ezeket már beágyazhatod egy plusz divbe, de a két dolog különbözik. Mellesleg, a Youtube is iframe taget használ. :)

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!