eltérő oldal mobil és desktop nézetben

Több
5 hónapja 2 hete #17931 Írta: csezo
eltérő oldal mobil és desktop nézetben téma létrehozva csezo által
Talált már valaki korrekt megoldást arra, hogy egy honlap kezdő oldala eltérő legyen desktop és mobil nézetben?
Nem nem CSS-ben a display:none direktívával
Desktopon fut egy slider (nem tudtam lebeszélni a megrendelőt), de ez mobil nézetben piszkosul zavaró. Ott a négy full szélességű (>1900px !!) kép betöltése, majd letiltása HELYETT egyetlen, mobilon is értelmes méretű képpel

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
3 hónapja 2 hete #17953 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: eltérő oldal mobil és desktop nézetben

Nem nem CSS-ben a display:none direktívával

Ja hogy ez nem korrekt megoldás?

Akkor talán a Regular Labs Advanced Module Manager megoldását javasolnám. Az ingyenes változattal is be lehet lőni, hogy adott modul milyen eszközön jelenjen meg illetve milyen eszközön legyen kizárva. (Desktop, tablet, mobile)

Ennél korrektebb már csak a teljesen egyedi fejlesztésű honlap lehet.

Több
3 hónapja 1 hete - 3 hónapja 1 hete #17954 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: eltérő oldal mobil és desktop nézetben
Nagyon jó kérdés, sokan keresik a „CSS nélküli” megoldást, de a lényeg az, hogy:
Nem létezik tisztán HTML vagy PHP alapú megoldás, ami kliens oldalon (azaz a felhasználó eszközén) megbízhatóan felismeri a kijelzőméretet.

Röviden:
HTML önmagában statikus – nem tudja, mekkora a képernyő.
PHP a szerveren fut, tehát mielőtt a tartalom eljut a böngészőbe, így nem látja a kijelző méretét.
A kijelző méretét csak a böngésző (JavaScript / CSS) tudja valós időben megállapítani.

Ez egyik jó megoldás egyébként valóban a Regularlabs Advanced Modul Manager: Az AMM kombinálja a böngésző típusát (UserAgent - szerver oldali) és a kliens oldali vizsgálatot is.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 3 hónapja 1 hete kovacshazi által.

Több
3 hónapja 1 hete #17955 Írta: csicsa55
Talán még ez a fizetős megoldás a legjobb (a google szerint)

storejextensions.org/extensions/jamp.html

Amiket oldalakat teszteltem, a google szerint egyik sem amp kompatibilis, de amit ezzel varázsolsz az már az. Kérdés megér-e ez a megrendelőnek ennyi pluszt. Meg ugye ez évente kifizetős, vagy idővel a joomla frissítést el lehet felejteni.

Több
3 hónapja 1 hete #17956 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: eltérő oldal mobil és desktop nézetben
Azokat a megoldásokat elvetettem, amelyek adott modulpozíciót elrejtenek bizonyos média méret esetén, mert itt először az egész tartalom "leutazik" mobilra, csak nem jelenik meg. Ez felesleges adatforgalom, és ezzel késlekedés.
Viszont a kérdést nem média méret, hanem kliens eszköz alapján közeltettem meg, azaz a mobil kezdőlap mobil eszközökre fog érkezni: iphone, ipod, android. Nem maradéktalanul tökéletes, mert ugye az androidos tablet esetében is mobil tartalmat tölt e, akkor is, ha az vágódeszkányi méret. Cserébe már viszonlag kevesen használják ezt a platformot....
Szóval a megolds, amit én alkalmazok, és szívesen megosztom, mert nekem remekül működik. A desktok kezdőlapot kialaktom úgy, ahogy azt szeretném. Ez lesz a "home" vagyis a menüben ezt jelöljük kezdőlapnak. Majd kialaktok egy menüpontot, ez legyen mondjuk /mobile, és az oldalmegjelentésben azt álltom be, hogy a menüben nem jelenik meg. Ennek a tartlma lesz a mobil nézet. Pl ide nem teszek 6 képből álló slidert, csak egy statikus képet, stb.
Utána a használt template index.php file-jóba kell egy picit beleavatkozni. Viszonylag az elejére (miután a USE direktívákkal betölti a joomla komponenseket, beillesztek egy kis kódost. 
-detektálja a kliens eszköz típusát
-HA az eszköz "mobil" ÉS az oldal a gyökér azaz "/" AKKOR átirányít a /mobile oldalra.

/* ez a rész biztosítja, hogy mobilról a mobil kezdőlapra kerüljön */
function isMobile() {
    return preg_match("/(android|iphone|mobile|ipod)/i", $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]);
}

// Csak akkor irányítjuk át a mobil kezdőlapra, ha az illető az alapértelmezett főoldalt nyitja meg
if (isMobile() && $_SERVER["REQUEST_URI"] == "/") {
    header("Location: /mobile");
    exit();
}
/* ez a rész biztosítja, hogy mobilról a mobil kezdőlapra kerüljön */

Tény, hogy bele kell nyúlni minimálisan, bár szerintem aki ilyen módon szeretnék kihegyezni az oldal képességeit, már nem kezdő, és szerintem ez nem megugorhatatlan.
Tény, hogy nem utazik le a nem kvánt tartalom
Tény, hogy ingyenes, ahogy az is tény, hogy ha frissül a temlate, akkor ez felül lesz rva, és ismét be kell állítani. Valamint hogy bizonyos android eszközökön nem a desktop verzió jelenik meg, annak ellenére, hogy a mérete ezt lehetővé tenné
HA tesztelnétek élőben:  blancoshop.hu/

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
3 hónapja 6 napja #17959 Írta: csicsa55
Nagyon jó!

Szerintem nem csapja felül egy template frissítés, ha jó helyre van írva. Tudomásom szerint a sablonoknak van felülírási lehetőségük. Tehát nem a sablon saját kódjába kell bele tenni a módosítást, hanem a felülíró fájlba. Kérdés, hogy ez minden sablonnál lehetséges-e vagy csak azoknál, amik keretrendszert használnak.