Miért érdemes Gantry Framework-öt használni?

Több
11 éve 3 hónapja #1057 Írta: Isodius
Miért érdemes Gantry Framework-öt használni? téma létrehozva Isodius által
Én is az Artisteert választottam a sablon elkészítéséhez, mondjuk főleg a magyar nyelvtudása miatt. Szeretném megkérdezni, hogy a Gantry Template Bundle mennyivel jobb, miért ajánlod inkább ezt?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #1058 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Miért érdemes Gantry Framework-öt használni?
Egy Framework használata, jóval nagyobb szabadságot biztosít számodra mint az Artisteer, nem beszélve a sok extra funckióval ami alapból meg kap a sablonod.

A teljesség igénye nélkül:

-Folyamatosan fejlesztik/javítják az alap Frameworkot, amit külön lehet frissíteni a Joomlában mint egy különálló bővítményt.
-960 Grid System használata, aminek a segítségével szinte korlátlan lehetőség nyílik a modulok elhelyezkedésére és méretezésére. (Egy csúszka segítségével állítható szélesség, hely stb.)
- Beépített webfontok használata, méretezhető háttérkép, különböző előredefiniált CSS stílusok használata
- Külön beállítható, logó, dátum, betűrméret, login, poppup, lábléc, top scroller, smartload, google analytics stb.
- Több féle paraméterezhető beépített JS menü
- Egyedi Iphone, Android stb téma megjelenítés paraméterezhetőséggel
- Sablon cache, Komponens, mainbody elrejtés, rtl támogatás
- Egyedi menü-hozzárendelés
- Stb.

Egyébként ez nem az Artisteer ellen szól. Aki tovább akar/tud lépni egy kicsivel, annak érdemes kipróbálnia az alap sablont rá és pl. localon el lehet vele játszadozni egyedire formázni css+php segítségével stb.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 11 éve 3 hónapja Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Isodius

Több
11 éve 3 hónapja #1059 Írta: Isodius
Isodius válaszolt a következő témában: Miért érdemes Gantry Framework-öt használni?
Nekem azért kellett az Artisteer, mert nem találtam olyan sablont, fizetőset sem, ami illet volna az elképzeléseimhez. De valóban belefutottam a sablon szerkesztése során néhány korlátba, nem adott teljes szabadságot a tervezéshez. A Gantry Framwork-kel ezek szerint akár újra el tudom készíteni a kérdéses sablont, csak nagyobb szabadsággal? Erről a sablonról lenne szó: szellemimuhely.eu

Több
11 éve 3 hónapja #1060 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Miért érdemes Gantry Framework-öt használni?
Annyira egyszerű a sablonod felépítése, hogy gyerekjáték összehozni vele, főleg úgy, hogy az alap Gantry sablon is hasonlóan néz ki.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Több
11 éve 3 hónapja #1061 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Miért érdemes Gantry Framework-öt használni?
Nekem az a benyomásom - de javíts ki, ha esetedben tévedek -, hogy az Artisteer-t elsősorban olyanok használják, akik a HTML/CSS-ben (és/vagy a Joomla sablon felépítésében) nem mélyedtek (még) el komolyabban, és ezért esik a választásuk egy ilyen "kattintgatós" megoldásra. Ha ebből a szempontból nézzük, akkor valószínűleg nehéz lesz létrehozni ugyanazt a sablont Gantry-alapon, mert a Gantry az nem úgy kattintgatós, mint az Artisteer.

Ha kód-szinten létre tudsz hozni saját Joomla-sablont (HTML, CSS és a Joomla-specifikus dolgok ismerete), akkor Gantry-alapon is létre fogod tudni hozni, bár a Gantry-s sablonok felépítése eltér az eredeti Joomla-sablonok felépítésétől, több annál, tehát annak külön utána kell azért olvasgatni.

Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #1062 Írta: Balázs
Igen, én is így gondolom, hogy a minimális programozási tudás birtokában nincsen vagy bizonytalan, azok választják az Artisteer.

Vegyük az alap Gantry sablont, ami elég standart, hogy sok weboldalra rátudd húzni: demo.gantry-framework.org/

Vegyünk szempillantást a modul poziciókra: demo.gantry-framework.org/index.php?opti...icle&id=52&Itemid=55

Ezek a pozíciók darabszáma, mérete, elhelyezkedése, letiltása kis csúszkák segítségével szabadon beállítható, továbbá a mainbody pozíciója, mérete szintén itt megadható.

Bent az adminban, választhatunk 4 tetszőleges stílusból, továbbá megadható, a háttér, fejléc, lábléc, link stb. színe, tetszőleges betűtípus (akár webfont is közvetlenül) stb.

Tudunk hozzáadni logót, dátumot, betűméret növelőt, láblécet, smartloadot, top-scroller, rendszerüzenet megjelenítésének a helyét, google analytics kódot.

Választhatunk 2 féle JS-es menütípusból, ami elég jól paraméterezhető szintén az adminból.

Teljes mobilnézet támogatás nagyon komoly paraméterezhetőséggel.

Beállítható továbbá, cache, gzip, komponens elrejtés, rtl, stb.

Ehhez jöhet még egy kis CSS tudás és pl. háttérszín helyett beteszel egy háttérképet stb.
finomságokat kell csak elvégezni.

Stílus beállítások:

Modul és mainbody beállítások:

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 11 éve 3 hónapja Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Isodius