Eltérő template használata mobil nézetben

Több
3 éve 2 hónapja #16237 Írta: csezo
Eltérő template használata mobil nézetben téma létrehozva csezo által
Sziasztok!
Vana valakinek valamilyen bevállt, vagy de legalább ismert megoldása arra, hogy mobil nézetben egy másik template-et használjunk?
Nem, nem responsive sablonra gondolok. 
Ott ugyanis minden, de minden leutazik a mobiltelefonra, majd egy display:none direktíva hatására nem jelenik meg. De a sávszélességet foglalja, felesleges adatforgalmat generál, lassítja a megjelenést. 
Ma már a google nem csak a tartalom, de a sebesség szerint is osztályoz, és külön a mobil nézetet. Hiába néz ki jól telefonon is az oldal, ha nem jelenk az a nagy képekből álló slideer, ami desktop nézetben azért kellemes, ha ugyan úgy mindent le kell tölteni. Durva különbséget mértem

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
3 éve 2 hónapja #16242 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Eltérő template használata mobil nézetben
Igazad van a reszponzív sablonokat illetően, az másik kérdés, hogy vajon tényleg akkora eltérés van a mobil és PC-s tartalom között?
Kevés tartalom az amit nem jelenítenék meg mobilon, de PC-n igen. Leginkább a Sliderek olyan tartalmak amelyek mobilon fájdalmasak, a többi már talán kevésbé. igaz már ezek kiiktatása is komoly lehet PageSpeed szempontból.
Találtam egy kiegészítőt ami ígéretesnek tűnik a probléma megoldására:
www.digigreg.com/en/products/joomla-plug...late-switch-pro.html
Annyit hozzáfűznék, hogy nem duplikálnék minden modult a mobil és PC sablonra, hanem a mobil sablonból kivenném azokat a pozíciókat amelyek nem kellenek, de ugyanaz lenne alpjában a templét.
Lehet még a css-eket finomítani, mert nem kell vizsgálni a képernyű méreteket, így ez is segíti a betöltést, csökkentve a Távolítsa el a nem használt CSS-eket problémát.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!