Grid template content használata

Több
3 éve 5 hónapja #15961 Írta: asmany
Grid template content használata téma létrehozva asmany által
Sziasztok!
JA Elastica free sablont használok Joomla 3.9 rendszeren.A JA Elastica egy grid alapú responsive oldal (ha jól gondolom, ez nem teljesen az a css grid, amit a Joomla 4-ben már használni lehet).
Eredetileg a főoldali content "3-grid" class tulajdonsággal rendelkezik (eredeti.jpg) .

Ebben a contenben - főoldali kiemelt cikkek helyén - én egy kategória cikkjeinek bevezetőit szeretném megjeleníteni. A bevezetőkben minden cikkben egy kép látható (plakát).Szeretném ezt 2 oszlopba rendezni, tehát végeredményben a terv.jpg-n látható elrendezést kapnám.

Ha a content szélességét "4-grid" class tulajdonsággal látom el, vagy egyszerűen átírom a ja-frontpage class szélességét 960px-re, akkor a bevezetők (képek körüli terület) a content teljes szélességét elfoglalják, nem rendeződnek 2 oszlopba. (jelenleg.jpg).

Vezércikkeket nullára állítottam, globális és helyi beállításoknál is 2 hasábot engedélyeztem, függőleges, vízszintes elrendezést kipróbáltam.
Van-e ötletetek, hogy hogyan folytassam? Köszönöm előre is a javaslatokat.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
3 éve 4 hónapja #15966 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Grid template content használata
Ha online van, akkor rátudunk mi is nézni a kódra. Első tipp, hogy a margók miatt nem fér ki és alulra csúszik a jobboldali rész.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
3 éve 4 hónapja #15969 Írta: asmany
asmany válaszolt a következő témában: Grid template content használata
Köszönöm!
Igen, én is gondoltam erre, de kipróbáltam mindenféle apró képmérettel is :)

Itt van online, jelenleg 2 hasáb és vízszintes az elrendezés beállítása:
eletrevalo.hu/

Több
3 éve 4 hónapja - 3 éve 4 hónapja #15976 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Grid template content használata
A sablon css-ben szerintem nincs benne a régi bootstrap span6 css osztály, helyette a .cols-2 .item { width: 50%; } van.
2 megoldás lehetséges:
1. készítesz egy sablon felülírást a Joomla cikkekre amiben a cols-2 item osztályokat használod
2 Vagy a css-t bővíted valahogy így:
Code:
.span6 {width: 50%} @media (max-width: 640px) { .span6 {width: 100%} }

A max-width: 640px értéket változtathatod ha nekde ez a töréspont nem tetszik

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 3 éve 4 hónapja kovacshazi által.

Több
3 éve 4 hónapja #16022 Írta: asmany
asmany válaszolt a következő témában: Grid template content használata
Nagyon köszönöm.
Sajnos nem tudtam megcsinálni. A span6 osztály bővítésével az oszlop a felére csökkent. Emiatt növeltem a .ja-frontpage #ja-content szélességét. De nem tudom elérni, hogy a két bevezető cikk egymás mellé kerüljön. (Kísérleteztem a col-2 item átméretezésével is, ugyanilyen eredményt értem el. A content szélessége megváltozik már, de
Nem tartok a tanulás azon szintjén, hogy megtaláljam a hibát, ezért nagyon köszönöm, ha van időd ránézni.
eletrevalo.hu/

Több
3 éve 4 hónapja #16025 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Grid template content használata
Főoldal menü pont beállításai -> Blogelrendezés -> Hasábok # -> 2

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu