Modulpozíciók helyének beállítása

Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #15219 Írta: Barb
Modulpozíciók helyének beállítása téma létrehozva Barb által
Sziasztok

Próbálgatok egy már felépített joomla oldalt, ebből igyekszem tanulni megoldásokat. Jól is megy, de valahogy mindig felmerül valami amit elsőre nem mindig tudok megoldani. A ma esti problémám is ilyesmi.

Adott egy oldal a sablonnal.
A sablonban a 30-as pozícióban , ami a lap alja, van elég sok minden adat. Az első blokk egy menü, ebben cikkek vannak behívva, adatvédelem ilyesmik. Ez jó is gy
Mellette pedig a kötelező elemek logoval, mint face, twitter, g+ ect
A harmadik pedig az elérhetőségek ami viszont nem menüs megoldás, szemben a korábbi kettővel, hanem egy modul.

A gondom, hogy kivettem a középső twitteres részt, hogy átmahináljam, de ekkor észrevettem, hogy a jobb szélső elérhetőségek bekúszott középre, ami nem annyira tetszik nekem így.

A kérdésem tehát az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy ha nincs a középső blokkban semmi, akkor is jobb pozícióban maradjon az elérhetőségek modul.

(van rá egy tippem, de azt hiszem, annál van elegánsabb megoldás is --gondoltam csinálok egy üres, pl menüt, a cimet sem engedem megjeleníteni és pozícionálom a 30as-ba, mégpedig a sorrend 2-be.)

Valamint eszembe ötlött még az SP page builder amivel már ismerkedtem korábban és tetszett is eléggé, annál a lapnál azonban telepítve volt már mikor én megkaptam boncolgatásra. Ezt le lehet tölteni és utólag bármilyen oldalra lehet telepíteni?

Utolsó pozíciós kérdésem pedig: Főoldal közepére tettem egy olvasható cikket, amit ha bővebben gombbal megnyitok, akkor megnyílik, de a cikket nem látom, mert a főoldal tetejére ugrik a joomla. Mi a megoldása annak, hogy beállíthassam azt, hogy ne a főoldal tetejére lépjen ilyenkor, hanem oda ahol a cikk valóban elkezdődik (sliderek egyebek alatt)

Ez a 3 kérdésem van tehát, kérlek mindre reagáljatok és
köszönöm szépen
Barbi
Utolsó szerkesztés: 4 éve 10 hónapja Barb által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 10 hónapja #15220 Írta: Motoros
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Barb

Több
4 éve 10 hónapja #15222 Írta: Barb
Barb válaszolt a következő témában: Modulpozíciók helyének beállítása
Szia

Köszönöm, igyekszem tanulmányozni.
Azért kerestem valami könnyebb lehetőséget, mert az önképzésem még nem tart itt, bár értem ami oda van írva, de nincs meg a biztonságérzetem arra, hogy piszkáljam érdemben a css részeket, bár átnézegettem a sablonét, módosítgattam a footer rész pixel beosztását de ennek pozitív hatása nem lett, a sima jobbra igazításhoz beírtam volna a 2 sort ami kell, de nem találtam meg, hogy melyik az a rész a kódban, ahová kell.

Szóval még nem tudtam megoldani a 2 fő problémát, de próbálkozom még. A segítségedet még egyszer köszönöm!

Több
4 éve 10 hónapja #15224 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Modulpozíciók helyének beállítása
Kategorizálás szempontjából mindenképp javaslom, hogy egy hozzászólásban csak egy kérdést tegyél fel. Ha például Gantry sablon keretrendszert használsz, ott szinte bármilyen struktúrát meg tudsz valósítani PHP programozási tudás nélkül is.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
4 éve 10 hónapja #15229 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Modulpozíciók helyének beállítása
Első kérdésre.
ha kicsit jártas vagy a php-ben, css-ben és bootstrap.ccs-ben akkor a modulok méretét lehet variálni, a bennük levő vagy nem levő tartalom szerint. A krédéseidet nézve azonban félek ez jelenleg sok lenne. A fapados megoldás, hogy beteszel egy üres modult a menü helyére jó lehet. Nem kell annak feltétlen menünek lennie lehet egy HTML modul is amiben csak egy space van.
Ha keretrendszert használ a sablon (Gantry,T3 stb.) akkor ott a layout manager lehet állítani a modulok méretét.

Második kérdés:
A PageBuilder telepíthető utólag is. Sok minden benne van már a free verzióban is. telepítése ugyanúgy történik mint bármilyen kiegészítőnek.
Ingyenes regisztrációval letölthető: www.joomshaper.com/downloads/extension/sp-page-builder-free

Harmadik kérdés:
Ennek a problémának a megoldására érdemes használni a Regularlabs Advanced Modul Manager free verzióját.
Ezzel a főoldal menüponthoz nagyon egyszerűen hozzárendelhetők nyitóoldali modulok és a cikk megnyitásakor már nem jelennek meg ugyanezen modulok.
Nem a menüpontokhoz kell rendelni a modulokat, hanem van egy opció HOMEPAGE és ezt kell beállítani.
www.regularlabs.com/extensions/advancedmodulemanager

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #15231 Írta: Barb
Barb válaszolt a következő témában: Modulpozíciók helyének beállítása
Feltettem a gantry-t és megnézegetem, de most nem fog segíteni épp mint az sp page, mert ezekkel az alapoktól lehet felépíteni egy oldalt ahogy látom, így utólag már nem kapcsolódnak be.
Az ötlet, a bepakolt 2. pozíciós megoldásra sem vezetett eredményre, mert úgy fest az eredmény, hogy az 1. pozíciós menü a helyén van, a betett kettes ha 1 space van benne, és a neve nem jelenik meg, akkor nincs semmi hatással, ha 4sorban sok space van benne, akkor pedig nem jobbra, hanem lefelé tolja el a pozíció 3ban lévő modult. Megnézem, hogy ha beillesztek oda egy képet pl akkor mi történik.

A module manager a frászt hozta rám mert egyből megváltoztatta a module rész megjelenését is. Viszont nem tudom, esetleg vagy részleteiben, vagy valami tutorral tudnál e segíteni a pontos hangolásban mert a homepage funkcióját nem találtam, igaz még magát a managert sem lelem, a komponensek között nem leltem eddig.

köszönöm szépen
Barbi

azóta: elkezdtem a felfedezést, a home page funkció is megvan, a gond annyi, hogy a cikkek alatt nem babrálhatóak, csak a moduloknál találkoztam vele.A főoldali 4 cikknek amik egy sorban vannak, nos azokhoz nincs modulom.
Kéne hozzá készíteni egyet? Milyet?

azóta2: létrehoztam egy modult articles-newsflash (advenced) ennek beadtam azt a kategóriát ami a 4 főoldali cikket tartalmazta.
Aztán kikerestem azt a pozíciót ahová tehetem a főoldalra.

Kitettem. Beállítottam, hogy ne függőleges, hanem vízszintes elrendezést kapjon (itt nem tetszik, hogy a 4 cikk képei összeérnek teljesen, de majd igyekszem erre valamit kiötleni.)

Amikor ráklikkelek az egyikre akkor bejön a cikk felette megjelenve marad a kategória mind a 4 cikke ami még tetszik is, viszont akkor is a főoldal tetejére ugrik nem a cikk kezdetére és sajnos a home page csak belefoglalt módba állítva semmi lehetőséget nem kínál ennél a bekapcsolásnál részletesebb beállításra.
Utolsó szerkesztés: 4 éve 10 hónapja Barb által.