Sziasztok
Próbálgatok egy már felépített joomla oldalt, ebből igyekszem tanulni megoldásokat. Jól is megy, de valahogy mindig felmerül valami amit elsőre nem mindig tudok megoldani. A ma esti problémám is ilyesmi.
Adott egy oldal a sablonnal.
A sablonban a 30-as pozícióban , ami a lap alja, van elég sok minden adat. Az első blokk egy menü, ebben cikkek vannak behívva, adatvédelem ilyesmik. Ez jó is gy
Mellette pedig a kötelező elemek logoval, mint face, twitter, g+ ect
A harmadik pedig az elérhetőségek ami viszont nem menüs megoldás, szemben a korábbi kettővel, hanem egy modul.
A gondom, hogy kivettem a középső twitteres részt, hogy átmahináljam, de ekkor észrevettem, hogy a jobb szélső elérhetőségek bekúszott középre, ami nem annyira tetszik nekem így.
A kérdésem tehát az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy ha nincs a középső blokkban semmi, akkor is jobb pozícióban maradjon az elérhetőségek modul.
(van rá egy tippem, de azt hiszem, annál van elegánsabb megoldás is --gondoltam csinálok egy üres, pl menüt, a cimet sem engedem megjeleníteni és pozícionálom a 30as-ba, mégpedig a sorrend 2-be.)
Valamint eszembe ötlött még az SP page builder amivel már ismerkedtem korábban és tetszett is eléggé, annál a lapnál azonban telepítve volt már mikor én megkaptam boncolgatásra. Ezt le lehet tölteni és utólag bármilyen oldalra lehet telepíteni?
Utolsó pozíciós kérdésem pedig: Főoldal közepére tettem egy olvasható cikket, amit ha bővebben gombbal megnyitok, akkor megnyílik, de a cikket nem látom, mert a főoldal tetejére ugrik a joomla. Mi a megoldása annak, hogy beállíthassam azt, hogy ne a főoldal tetejére lépjen ilyenkor, hanem oda ahol a cikk valóban elkezdődik (sliderek egyebek alatt)
Ez a 3 kérdésem van tehát, kérlek mindre reagáljatok és
köszönöm szépen
Barbi