Gyors minőségi virtuemart sablon

Több
4 éve 4 hónapja #14799 Írta: Rendy77
Gyors minőségi virtuemart sablon téma létrehozva Rendy77 által
Sziasztok.

Valaki használ olyan sablont vm-hoz, aminek gyors a betöltési sebessége. Eléggé rá van állva a google most erre a témára és a saját webshopom sablonja (Flatastic) nagyon szép, csilli-villi mindent tud ami nekem kell, viszonylag jó a találati arány is, de úgy érzem, hogy egy gyorsabb sablonnal többet is kihozhatnék belőle. :) :)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
4 éve 4 hónapja #14800 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Gyors minőségi virtuemart sablon
Na a Flatastic az valóban nem a legjobb ebből a szempontból mert elég sok JavaScript és CSS fájlja van, de a sebesség alapvetően nem csak a sablontól függ, illetve minden sablont lehet optimalizálni a sebességet figyelembe véve.
A Gavick sablonok nem olyan rosszak, a virtuemarttemplates.net - ami ugyan elérhető, de nem biztos hogy aktív oldal - még jobb, én ha lehet egyedileg szoktam elkészíteni a sablont. Így nincsenek benne felesleges JavaScriptek, css-ek stb.

A sebességre visszatérve.
A Joomla, de más keretrendszerek is sokat szenvednek attól, hogy minden kiegészítő saját css-t, JavaScriptet használ. Ezek meghívása, tömörítetlensége nagyban befolyásolja az oldal betöltését. Ezeket vagy egyenként vagy valami kiegészítővel lehet valamelyest optimalizálni, esetleg összevonni, tömöríteni.
A Flatastic sablon valóban sok felesleges sallangot van, amit nem használsz távolítsd el! Nem tudom mennyire használják például nálad a Kedvencek, az Összehasonlítás és a termék hozzászólást. Ha ezeket kiiktatod már segít a dolgon, kevesebb css, kevesebb js.... A Falatastic T3 keretrendszerben elvileg lehetőség van cache beállításra és JS, css tömörítésre, de ennek hatását mindig ellenőrizd! Optimalizáld a képeid méretét! Ezek szerintem többet jelentenek mint a sablon.

Számít, hogy a JS, CSS és képeknek adsz-e lejárati határidőt, azaz tulajdonképpen cache-elhetők-e. Ezeket akár .htaccess használatával is befolyásolhatod.

Összefoglalva a véleményem, hogy a sebesség optimalizálás alapvetően egy a sablontól független önálló munka legfeljebb többet kell foglalkozni különböző sablonok esetén a témával.
Fontos a minél kevesebb (esetleg összevont) és tömörített, JS, CSS és kép. A Javascriptek és CSS-ek esetében érdemes játszani azzal is, melyik hol kerül meghívásra, Head részben vagy a Body végén....

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Rendy77

Több
4 éve 4 hónapja #14802 Írta: Rendy77
Rendy77 válaszolt a következő témában: Gyors minőségi virtuemart sablon
Köszönöm a segítséget. Az a baj, hogy ennyire mélyen nem szoktam belenyúlni a sablonba és a JS-be egyáltalán nem. Van alap tömörítője (JS és CSS) a rendszernek, ami szét is szedi az egész designt sajnos. Az összehasonlítást és a kedvenceket is szokták használni, a kommentet tiltottam és amit lehetett levettem. Az a baj, hogy egy esküvői webshopról van szó, aminél elég fontos a kinézet, az, hogy megforduljon a kép ha rámegy a termékre, stb., tehát nem nagyon tudom lefaragni. A webshop gyorsasága viszont jelenleg 1-es, ami elég aggasztó és tudom, hogy csak azért van 150-200 látogató az oldalon naponta és átlag 1-5-ös pozíció a termékekre, mert minden mással nagyon sokat foglalkoztam és tudatosan lett felépítve, csak félek, hogy a sebesség miatt idővel vissza fog rangsorolni a google. Azért gondoltam, ha lenne egy gyors jó sablon akkor lecserélném, de így még átgondolom és megpróbálom ezt feljavítani, amennyire csak lehet.

Több
4 éve 4 hónapja #14803 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Gyors minőségi virtuemart sablon
A JS betöltéseknél az is segít, ha defer vagy asnyc töltődnek be. Erre néha használom ezt a plugint:
extensions.joomla.org/extension/javascript-async-and-defer/
A JS-eket egyesével illeszd be és mindig teszteld az oldalt!

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
4 éve 4 hónapja #14805 Írta: Motoros
Motoros válaszolt a következő témában: Gyors minőségi virtuemart sablon
Megerösítem a leírtakat!

Egy jó htaccess sokat lendíthet a sebesség pontokon is!

tömörítés - ez HTACCESS vagy php forrás

böngésző gyorsítótár beállítása - HTACCESS vagy php

png képek átállítása webp vagy jpeg formátumra - gimp és társai (+HTACCESS)
/* ezek méretének megfelelő módosítása */

Biztosan szükség van 40 - még egyszer leírom 40! javascript fájlra?
- Ezeket gyomlálni kellene
- Melyik hol töltődjön be, fej, láb.
- a szükséges állományokat (elhelyezés alapján) összemásolni és minimalizálni
- előre tömörített állományként meghívni gzip/br - HTACCESS

Css esetén dettó
Felhívnám az idetévedő bámészkodók figyelmet - pl. az esküvősziget honlap kezdőlapja jelen pillanatban 640 KB méretben
és 26 db stílusleíró állományból töltődik be. Miközben ténylegesen NEM használ még 40KB-ot sem.
Érdemes lenne átnézni, mert marginális amit használ a stílus halmazból!
Kell saját css!

Off. a telefonszám(ok) miért NEM kattinthatók?!