Legfrisebb verziójú joomlán csak a beépített stílus jeleníti meg a menüket, más, kézzel telepített stílusban nem tudom belőni

Több
6 éve 7 hónapja #12264 Írta: Hedo
Sziasztok
Telepítettem egy Joomla! 3.7.2 Stable motort, elkezdtem föltölteni menükkel, almennükkel, tartalommal. A Nuru FREE v2.1.0 by JoomlaShine.com sablont töltöttem le és telepítettem hozzá, majd pár másikat is, mindre az volt írva kompatibilis 3.x joomlával. Próbáltam összehozni hogy megjelenjenek a menük, de sehogy sem sikerül. Csak a joomlával jövő beez3 és protostar-nál látom a létrehozott menüket. Tudnátok segíteni mi lehet a baj?

Illetve régebbi verzióknál telepítgettem joomlát (jópár éve) akkor volt egy olyan az admin menüben, hogy az oldal mező-részeit lehetett beállítani, melyik mekkora legyen, melyik hol legyen, stb. ezt most sehol nem találom. Más lett a kezelőrész is?

Köszi szépen a segítséget!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #12265 Írta: Hedo
Alakul ez, :) megtaláltam, a modulokban kell mókolni. Már megjelenek, csak még nem legördülő, hanem állandóan le vannak nyitva.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #12269 Írta: Balázs
Ha nem egy olyan keretrendszer alapú sablont használsz, ahol te definiálhatod a modulkonténerek és pozíciókat (pl. Gantry), akkor először meg kell tudnod, hogy az adott sablon milyen fix pozíciókat tud nyújtani neked, ahova be tudod illeszteni a tartalmaidat. Általában ezek a modulpozíciók minden sablonban más elnevezéssel bírnak. JSN Nuru (Pro) esetén a következő: demo.joomlashine.com/joomla-templates/js...yout/layout-full.png

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #12279 Írta: Hedo
Köszi a választ, hasznos ez a link.
Nézegettem hol lehet jó és ingyenes template-eket letölteni, kevés olyat találtam ami el is nyerte a tetszésemet. (vagy inkább a nejemét :)) Amiket föltettem azokkal meg ez a probléma jön elő, hogy nem tudom a legördülőmenüket összehozni. Agyaltam hogy telepítem sample data-val de akkor elveszteném a már fölvitt cikkeket, meg menüredszert. Küzdök még kicsit vele.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #12280 Írta: Hedo
Mondjuk azt nem értem, lehet fogalomzavarban vagyok a menük miatt, hogy pl itt a lapon is ahogy vannak a menüpontok Jomla, Gantry, Hírek stb, én azt nevezném MENU-nek, és a lenyílóban lévő pontokat MENU ITEM-nek. Tévedek?
Föltettem ezt a Ganntry-t (szuperjó, kösz a tippet) de az a bajom hogy nem tudom a szerintem MENU-ket egymás mellé betenni. Lehet mert mindegyiknek saját modult hoztam létre? Egy modul alá kellene tenni? Nekem mindig csak a menu item-eket teszi sorba egymás mellé, és persze nem is gördül le emiatt.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #12281 Írta: Zotius
Juj! Tényleg fogalomzavarban vagy. :( A MENU azoknak a parancsoknak az összessége, melyben az egyes menüelemek, mint menuitem-ek vannak. Egy menü modult kell elhelyezned a kívánt helyen, nem külön modulokat az egyes MENUITEM-eknek... :)
Az itteni példa szerint a Gantry, Hírek, stb MENUITEM-ek, melyek mondjuk a "Főmenü" nevű menüben helyezkednek el. A MENUITEM alól nyíló további elemek ugyancsak MENUITEM-ek, csak éppen egy SUBMENU div-ben helyezkednek el.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Hedo

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!