egy sablon, több oldal - más-más háttérrel

Több
12 éve 5 hónapja #332 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
- a kódot arra az elemre kell megadni az index.php-ban, amelyik elemet formázni szeretnéd az Oldal osztálynál megadott class-szal
- az ott megadott class-ra írj egy formázást a template.css-ben, úgy, hogy a menünél megadott karaktersorozat elé teszel egy pontot.

Tehát:
- menünél a Osztály utótaghoz: akármi
- template.css-ben: .akármi{formázás}

Ezzel a módszerrel csak class-t lehet adni, másik CSS fájlt nem lehet meghívni. Viszont bármelyik elemre alkalmazható (akár egyszerre többre is, a formázások öröklődése miatt). Másik CSS fájl meghívása az említett kiegészítős megoldásokkal szerintem megoldható.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
12 éve 4 hónapja #685 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
sziasztok,
most vált aktuálissá a background váltás, ill egyebek új class által szabályozott megjelenítése.
Az van, hogy sajnos, nem boldogulok...
lLetöltöttem, telepítettem a Custom CSS plugint, de mivel nem vagyok jó angolos, nem értem, mit hova kell beszúrni...

Custom CSS leírás oldala

Mivel Artisteerrel készült a sablon - ott az általam megváltoztatni kívánt, a hátteret adó sheet.png-t befoglaló class/div nincs a Joomla szabályozható pozíciói között. Tehát, már az elején elakadok, mert akkor milyen pozícióba rakjam...?, amikor a modulkezelőben definiálni szeretném a helyet, amit meg szeretnék változtatni. Állítólag azt változtatja, ahova definiálom - de ez sem jó - mert nem egyféle szabályt szeretnék megváltoztatni...

Ha mégis tovább lépnék, utána, - az én étrelmezésem szerint, a Custom CSS Module parameters mezőben megadom, mely szabályok azok, amelyeket meg szeretnék változtatni, vagy megadok egy általam készített CSS fájl útvonalat...- na de...

Ha csak szabályt adok meg, akkor a készülő cikknél azt hova kell beszúrni? - írja, hogy inline - akkor kódszerkesztővel a szöveg elé, vagy a megadható alkalmazandó szabályokhoz, az adminisztrátori menüben?

Ha pedig új CSS fájlt adok meg, akkor az egyszeri, - akkor az a modul menüben, ha meg van adva, az összes új cikken, azonos szabályokat jelent? Akkor meg csak egyet léptem előre, - ami tekintve, hogy minden új oldalnak más backgroundot szeretnék, és más egyebet - a sz@rnak egy pofon...

Kérek szépen valakit, aki érti az informatikus angolt, vagy inkább magát a metódust, nézzen már rá, és írja le - lehetőleg egyszerűen, mint a faék - mert nem vágom... miképpen kell ezt csinálni?

Köszönöm előre is a segítséget

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #686 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Ilyenkor jönne jól egy Framework használata. Én pl. az Extrémsesküvő -nél egy JAT T3-as Framework alapú sablont készítettem és minden menüpontra, más-más háttérkép és betűszínt tölt be, amit egyszerűen be lehetett állítani a sablon adminjában.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Balázs által.

Több
12 éve 4 hónapja #687 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Feltételezem, hogy ez meg fizetős?
Gondolom azért nem adtál linket. Amennyire látom, mintha nem lenne lehetőség, csak reg-hez kötve, a letöltéshez. De lehet, hogy nem jó helyen keresgéltem...
Ha, esetleg, korábbi verzió is használható, pl háttércserékhez - akkor jól jönne egy link...

Több
12 éve 4 hónapja #688 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Ez egy Framework, egy sablon alap aminek a segítségével tudsz egyedi sablonokat létrehozni. Maga a Framework és a Default sablon ingyenes: www.joomlart.com/forums/downloads.php?do=cat&id=361

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #689 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Teljesen mindegy, hogy melyik pozícióba teszed a modult. Azokon az oldalakon fog betöltődni az általad megadott CSS (vagy közvetlenül a modulba írt, vagy az általad megadott külső fájl), amelyik oldalakhoz a modul hozzá van rendelve. Az adott oldalon megjelenő bármelyik elemre tudsz formázást adni CSS-ből.

Ha cikkhez szeretnél CSS-t rendelni, akkor az adott cikkben hívd meg a modult a
Code:
{loadposition-modulpozíció}
módon. Kötőjel nélkül, a modulpozíció részt kicserélve az általad használt modulpozíció nevére.

Vagy - ahogy már írtam - az Advanced Module Managert ha felteszed, akkor a modul paraméterei között fogod tudni ezt állítani.

Persze ahhoz, hogy ne látszódjon maga a modul, szükség lehet egyéni modulformázásra, modul osztály utótaggal.
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Balázs által. Indoklás: Tesztelgetem a kódbeszúrást.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16