egy sablon, több oldal - más-más háttérrel

Több
12 éve 4 hónapja #712 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
A suffixet nem értem, mihez írod, itt nincs olyanról szó. Pluginról sincs.
Annyit javasoltam, hogy a rossz megoldás helyett (body részbe tölteni a CSS-t) szerintem válaszd a jót (head részbe tölteni a CSS-t). Csak választás kérdése.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #713 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Basszus, elklikkelgettem magam, és mást töltöttem le...

Mod HTML for Joomla - valamiért, én ezt szed0tem le - ebben van, amiről írtam... és ami nekem nem jó

Custom HTML Advanced - Te pedig erről írtál.

Mindjárt nézem is...
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja tibor16 által.

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #714 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Fent van.
El is olvastam. De ha van pl egy Class, amit 47 oldalon szeretnék más paraméterekkel viszont látni, akkor nem vágom, hogy ez miként valósítható meg?

ha ide beírom, és a Class neve változatlan kell hogy legyen, de 47 szer fog szerepelni, azonos néven, csak más-más tartalommal - először is az összes oldal head részébe beilleszti mind a 47 változatot, azonos névvel, de másféle tartalommal - akkor az adott oldal, honnan fogja tudni, melyiket alkalmazza? A Class névnek azonosnak kell lennie, mert különben nem írja felül az eredetit..

Vagy nem értem...
A faq-ban ez van.

Lehet, hogy a zavart az okozza, hogy nem tudom, miképpen lehet az azonos Class neveket megkülönböztetni - biztos van erre valami tag, csak nem tudom.
Ha erről van szó, akkor egyszerűen mint a faék (valamikor meg kell, hogy tanuljam), írd már be a fórumba.... ezzel a 2 db Class szabállyal:

.art-sheet-body:after{
width: 20px;
top:20px;
bottom:20px;
background-image:url('../images/sheet.png');
}
.art-sheet-body:before{
top:20px;
bottom:20px;
background-image:url('../images/sheet.png');
}

a "sheet.png" helyett mind a két szabályt "proba1.jpg" és "proba2.jpg" -vel

Esetleg nem úgy van, hogy a a HTML header Options-hoz a modulba beírom azt az eredetit, amit meg szeretnék változtatni, ezt berakja majd a kijelölt oldal head részébe, és ott meg tudom változtatni, lementeni? - mert ha így van, akkor megértettem... (most esett le...)

Köszönöm előre is a válaszod
Mellékletek:

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #715 Írta: tibor16
Megcsinálja - azzal a kóddal, amit megadtam neki, felűlírásra az oldalon nincs lehetőség.. és a beírt háttér nem jelenik meg - azaz nem íródik felül a Class

vagy nem csinálok jól valamit...
Code:
<meta name="author" content="Super User" /> <meta name="description" content="&quot;Tilos az A&quot; - közösségi szabadidő magazin" /> <meta name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management" /> <title>Tilos az A webmagazin - Próba 2</title> <link href="/tilos-az-a/templates/index/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/vnd.microsoft.icon" /> <style type="text/css"> .art-sheet-body:after{ width: 20px; top:20px; bottom:20px; background-image:url('../images/proba1.jpg'); } .art-sheet-body:before{ top:20px; bottom:20px; background-image:url('../images/proba1.jpg'); } </style> <script src="/tilos-az-a/media/system/js/mootools-core.js" type="text/javascript"></script> <script src="/tilos-az-a/media/system/js/core.js" type="text/javascript"></script> <script src="/tilos-az-a/media/system/js/caption.js" type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript"> window.addEvent('load', function() { new JCaption('img.caption'); }); </script>

Több
12 éve 4 hónapja #716 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Én nem vagyok benne biztos, hogy ez egy valid kód-e önmagában, az :after és :before szelektorok class-ra való alkalmazása. Lásd pl. www.w3schools.com/css/css_pseudo_elements.asp

Az általad bemásolt kódban semmilyen másik CSS nincs meghívva, csak ez, nincs mit felülírnia.

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #717 Írta: tibor16
Ha beírom egy önálló HTML-be, akkor megváltozik a háttér - ezért gondoltam.
Ez a kód a template.css része, a hátteret definiálja. A sheet.png, ami a háttér, máshol nem is fordul elő.
Mást nem fogad el, - tehát hiába írok be egy új class-t a háttérről, másrészt ez nem egy meghatározott modul pozíció, vagyis nem tudok oda rakni semmit, mert nem is látható az admin-ból.

De nem is ez a valós probléma, hanem - tegyük fel, hogy felül írja... - és a többi 147 esetben, ahol még felül kell írnia? Ha a Class nevét nem változtathatom, akkor azt meg miképpen lehetne meghatározni?

Ezért örültem meg a megtalált megoldásnak, hogy különböző css fájlokat hozok létre, ott lehet azonos a 147 css fájlban a név 147-szer és 147 tartalommal, azokat egyéni HTML-ben oldalanként a megfelelőt linkelem, behívom, és működik - vagyis oldalanként másképpen írja felül a template.css-t. Így lehet 1 db a sablon - akár.

Amiért mégis firtatom, hogy az a gyanúm, hogy szabálytalan az alkalmazás, - és egy egész rendszert akarok ráépíteni. Vagyis, nem szeretném, ha utólag derülne ki, hogy ez sem, meg az sem működik a megoldásom miatt.

Szerinted?
Szerintetek?