sziasztok
igazándiból, lehet a 2.5-höz kellett volna írnom, - de mindkettőnél érdekelne, ha van megoldás
1 - eddig úgy készítettem (kezdő lévén) az oldalakat, amelyekhez más hátteret akartam rakni mint az azt megelőző lapnál, hogy a teljes sablon csomagot elmentettem más néven (Artisteer) más háttérrel. De van egy weblapom, ami 280 html-t tartalmaz, amit át szeretnék rakni Joomlába, és ezzel a módszerrel nem tűnik túl jó megoldásnak. Már csak a sablon mérete 280 x 26 MB- azért az elég durva...
- van erre más mód esetleg?
Olyasmire gondolok, hogy egy sablonon belül meghatározni más-más hátterű, és persze tartalmú oldalakat? ha van rá mód, akkor azt hogy is kell csinálni?
2 - Eddig, elég szép sikerrel használtam, megtanulva a nekem kellő dolgokat, a Dreamweavert. Vannak nagyon kényelmes funkciói, ha pl dw template-t használok... Ilyen pl, hogy elég a legelső sablonon, amire a többi épül, - átírni a bannert, és szépen sorban az összes oldalnál ugyanezt megteszi a program. Így pl egy évszakváltásos banner csere, negyedóra alatt megvolt a 280 oldalon. Van valami hasonlóra lehetőség a Joomlában?
Remélem igen - és ha van, akkor miként kell használni?
3 - a most készített lapon - már frissítettem 2.5-ösre - szeretnék alkalmaz google map-ot... Nézegettem már, és tudom, hogy van ilyen beépülő, de szeretném kikérni a tanácsotokat, melyik használható a leginkább... Vagy ehhez is a html beépülőt használjam?
4 - Hasonlóan lenne az előzőhöz még egy kérdésem - a html-ezés során, a legszívesebben a Clearbox nevű, magyar fejlesztésű képgalériát használtam, valami hasonlót keresek. Eddig kipróbáltam az egyszerűbbek közül - Sigplus-t, Boxplus-t, - ami egyszerű ugyan, de ha jól gondolom, nem használja ki a Joomla lehetőségeit. Kipróbáltam a Phoca Gallery-t is, aminek a Shadowbox-os része tetszett- de lehet, hogy a gyakorlatlanság miatt, sokáig tartott mire egy képgalériát összeraktam... Kipróbáltam még a Kunena-t, de ott valami nem jött össze, így letettem róla. Szóval valami olyant keresek, amelynek lehet galériánként állítani a paramétereit, egy képről indul (nem rakja tele az oldalt a thumbanilekkel, és azért a Joomla képessgeit is használja - visszakereshető stb...
Még valami, csak free megoldások jöhetnek számításba... sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget...