- Köszönetek: 0
egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
egy sablon, több oldal - más-más háttérrel téma létrehozva tibor16 által
sziasztok
igazándiból, lehet a 2.5-höz kellett volna írnom, - de mindkettőnél érdekelne, ha van megoldás
1 - eddig úgy készítettem (kezdő lévén) az oldalakat, amelyekhez más hátteret akartam rakni mint az azt megelőző lapnál, hogy a teljes sablon csomagot elmentettem más néven (Artisteer) más háttérrel. De van egy weblapom, ami 280 html-t tartalmaz, amit át szeretnék rakni Joomlába, és ezzel a módszerrel nem tűnik túl jó megoldásnak. Már csak a sablon mérete 280 x 26 MB- azért az elég durva...
- van erre más mód esetleg?
Olyasmire gondolok, hogy egy sablonon belül meghatározni más-más hátterű, és persze tartalmú oldalakat? ha van rá mód, akkor azt hogy is kell csinálni?
2 - Eddig, elég szép sikerrel használtam, megtanulva a nekem kellő dolgokat, a Dreamweavert. Vannak nagyon kényelmes funkciói, ha pl dw template-t használok... Ilyen pl, hogy elég a legelső sablonon, amire a többi épül, - átírni a bannert, és szépen sorban az összes oldalnál ugyanezt megteszi a program. Így pl egy évszakváltásos banner csere, negyedóra alatt megvolt a 280 oldalon. Van valami hasonlóra lehetőség a Joomlában?
Remélem igen - és ha van, akkor miként kell használni?
3 - a most készített lapon - már frissítettem 2.5-ösre - szeretnék alkalmaz google map-ot... Nézegettem már, és tudom, hogy van ilyen beépülő, de szeretném kikérni a tanácsotokat, melyik használható a leginkább... Vagy ehhez is a html beépülőt használjam?
4 - Hasonlóan lenne az előzőhöz még egy kérdésem - a html-ezés során, a legszívesebben a Clearbox nevű, magyar fejlesztésű képgalériát használtam, valami hasonlót keresek. Eddig kipróbáltam az egyszerűbbek közül - Sigplus-t, Boxplus-t, - ami egyszerű ugyan, de ha jól gondolom, nem használja ki a Joomla lehetőségeit. Kipróbáltam a Phoca Gallery-t is, aminek a Shadowbox-os része tetszett- de lehet, hogy a gyakorlatlanság miatt, sokáig tartott mire egy képgalériát összeraktam... Kipróbáltam még a Kunena-t, de ott valami nem jött össze, így letettem róla. Szóval valami olyant keresek, amelynek lehet galériánként állítani a paramétereit, egy képről indul (nem rakja tele az oldalt a thumbanilekkel, és azért a Joomla képessgeit is használja - visszakereshető stb...
Még valami, csak free megoldások jöhetnek számításba... sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget...
igazándiból, lehet a 2.5-höz kellett volna írnom, - de mindkettőnél érdekelne, ha van megoldás
1 - eddig úgy készítettem (kezdő lévén) az oldalakat, amelyekhez más hátteret akartam rakni mint az azt megelőző lapnál, hogy a teljes sablon csomagot elmentettem más néven (Artisteer) más háttérrel. De van egy weblapom, ami 280 html-t tartalmaz, amit át szeretnék rakni Joomlába, és ezzel a módszerrel nem tűnik túl jó megoldásnak. Már csak a sablon mérete 280 x 26 MB- azért az elég durva...
- van erre más mód esetleg?
Olyasmire gondolok, hogy egy sablonon belül meghatározni más-más hátterű, és persze tartalmú oldalakat? ha van rá mód, akkor azt hogy is kell csinálni?
2 - Eddig, elég szép sikerrel használtam, megtanulva a nekem kellő dolgokat, a Dreamweavert. Vannak nagyon kényelmes funkciói, ha pl dw template-t használok... Ilyen pl, hogy elég a legelső sablonon, amire a többi épül, - átírni a bannert, és szépen sorban az összes oldalnál ugyanezt megteszi a program. Így pl egy évszakváltásos banner csere, negyedóra alatt megvolt a 280 oldalon. Van valami hasonlóra lehetőség a Joomlában?
Remélem igen - és ha van, akkor miként kell használni?
3 - a most készített lapon - már frissítettem 2.5-ösre - szeretnék alkalmaz google map-ot... Nézegettem már, és tudom, hogy van ilyen beépülő, de szeretném kikérni a tanácsotokat, melyik használható a leginkább... Vagy ehhez is a html beépülőt használjam?
4 - Hasonlóan lenne az előzőhöz még egy kérdésem - a html-ezés során, a legszívesebben a Clearbox nevű, magyar fejlesztésű képgalériát használtam, valami hasonlót keresek. Eddig kipróbáltam az egyszerűbbek közül - Sigplus-t, Boxplus-t, - ami egyszerű ugyan, de ha jól gondolom, nem használja ki a Joomla lehetőségeit. Kipróbáltam a Phoca Gallery-t is, aminek a Shadowbox-os része tetszett- de lehet, hogy a gyakorlatlanság miatt, sokáig tartott mire egy képgalériát összeraktam... Kipróbáltam még a Kunena-t, de ott valami nem jött össze, így letettem róla. Szóval valami olyant keresek, amelynek lehet galériánként állítani a paramétereit, egy képről indul (nem rakja tele az oldalt a thumbanilekkel, és azért a Joomla képessgeit is használja - visszakereshető stb...
Még valami, csak free megoldások jöhetnek számításba... sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget...
Utolsó szerkesztés: 11 éve 8 hónapja tibor16 által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- coilevi
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 23
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Az elsőhöz:
Egy lehetséges, verziófüggetlen megoldás, hogy menüpontonként lehet CSS osztály utótagot megadni. Ehhez a sablon index.php-jába, közvetlenül a <head> tag után másold be ezt a kódot:
Annak az elemnek, amit a CSS osztály utótaggal formázni szeretnél (szerintem itt a body-nak, ha a hátteret szeretnéd menüpontonként különbözőre) add meg ezt a class-t:
A CSS osztály utótagot az adott menüpont paramétereinél lehet megadni, az "Oldalmegjelenítési beállítások - Oldal osztálya" részen. Amit ott megadsz, arra a class-ra tudsz írni külön CSS-t.
Forrás: docs.joomla.org/Using_the_Page_Class_Suffix_in_Template_Code
Egy lehetséges, verziófüggetlen megoldás, hogy menüpontonként lehet CSS osztály utótagot megadni. Ehhez a sablon index.php-jába, közvetlenül a <head> tag után másold be ezt a kódot:
Code:
<?php
$itemid = JRequest::getVar('Itemid');
$menu = &JSite::getMenu();
$active = $menu->getItem($itemid);
$params = $menu->getParams( $active->id );
$pageclass = $params->get( 'pageclass_sfx' );
?>
Code:
class="<?php echo $pageclass ? $pageclass : 'default'; ?>"
Forrás: docs.joomla.org/Using_the_Page_Class_Suffix_in_Template_Code
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16, Isodius
- coilevi
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
Kevesebb
Több
coilevi válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Illetve van Joomla kiegészítős megoldás is, pl.:
extensions.joomla.org/extensions/style-a...ign/templating/14053
A hozzárendeléseket finomhangolni az Advanced Module Manager -rel vagy a MetaMod -dal lehet a legjobban.
A hozzárendeléseket finomhangolni az Advanced Module Manager -rel vagy a MetaMod -dal lehet a legjobban.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16
- coilevi
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
Kevesebb
Több
A 3.-hoz:
Attól függ, hogyan, mire akarsz Google Map-et használni.
Ha pluginként, akkor én a Googlemaps Plugint ajánlom: extensions.joomla.org/extensions/maps-a-...-locations/maps/1147 . Nagyon durván sokféle megjelenítést tud: tech.reumer.net/Google-Maps/Demo-Google-Maps/
Ha komponensként, akkor szerintem a GMapFP a király: extensions.joomla.org/extensions/maps-a-...-locations/maps/9975
Attól függ, hogyan, mire akarsz Google Map-et használni.
Ha pluginként, akkor én a Googlemaps Plugint ajánlom: extensions.joomla.org/extensions/maps-a-...-locations/maps/1147 . Nagyon durván sokféle megjelenítést tud: tech.reumer.net/Google-Maps/Demo-Google-Maps/
Ha komponensként, akkor szerintem a GMapFP a király: extensions.joomla.org/extensions/maps-a-...-locations/maps/9975
Utolsó szerkesztés: 11 éve 8 hónapja coilevi által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Nagyon köszönöm a válaszokat -
- az ünnepek alatt tervezem is a sablon elkészítését. Mivel a PHP-t inkább csak "szagolgatom"
- ezért nagyon valószínű, ha ehhez a "hídhoz" érek, akkor jelentkezni fogok.
Minden esetre - hogy egyáltalán szóba kerülhet a megoldás - itt az eltérő lapok/eltérő hátterekkel, classokkal - ról írok, már önmagában is nagyon jó hír...
A Googlemaps-ot használni is fogom, amit most készítek - úgyhogy ez is jól jött...
Jó hétvégét - hozzáteszem, ha baj van, akkor meg sikítok...
Köszi még egyszer!
- az ünnepek alatt tervezem is a sablon elkészítését. Mivel a PHP-t inkább csak "szagolgatom"

Minden esetre - hogy egyáltalán szóba kerülhet a megoldás - itt az eltérő lapok/eltérő hátterekkel, classokkal - ról írok, már önmagában is nagyon jó hír...
A Googlemaps-ot használni is fogom, amit most készítek - úgyhogy ez is jól jött...
Jó hétvégét - hozzáteszem, ha baj van, akkor meg sikítok...

Köszi még egyszer!
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: egy sablon, több oldal - más-más háttérrel
Ezt a kódot, ezt hol kell megadni? (#295 hsz)
Valamint az utólagos saját class, ami pl így néz ki:
.bgr-bemutatkozunk {
background-image: url(images/bgr1.png);
background-repeat: repeat-y;
}
ezt hol adjam meg? - a template.css -ben? (Artisteer ezt használja a template-nél)
Köszönöm előre is - óriási lenne, ha működik...
Tényleg, ezzel a kóddal csak a háttérre lehet megadni változatot, vagy másra is van lehetőség?
pl esetleg eltérő CSS fájl (nem class) megadására?
Valamint az utólagos saját class, ami pl így néz ki:
.bgr-bemutatkozunk {
background-image: url(images/bgr1.png);
background-repeat: repeat-y;
}
ezt hol adjam meg? - a template.css -ben? (Artisteer ezt használja a template-nél)
Köszönöm előre is - óriási lenne, ha működik...
Tényleg, ezzel a kóddal csak a háttérre lehet megadni változatot, vagy másra is van lehetőség?
pl esetleg eltérő CSS fájl (nem class) megadására?
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.