NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé
- freepetya
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
2016 okt. 30 00:09 #1 Írta: freepetya
NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé téma létrehozva freepetya által
Szeretnék segítséget kérni. Egy Joomla 2.5->3 sikeres frissítése után az eddig használt sablont kellene működésre bírni. A sablon innen letölthető:
www.joomlaos.de/option,com_remository/It...ileinfo/id,6847.html
Az admin felületen a sablon paramétereiben volt hiba a betöltődéssel, erre találtam megoldást.
A templates/nld_101_16/admin/loader.php fájlban a javítás.
replace:
with
Go to joomla global configuration and level down "Error Reporting" parameter
Így az admin felület látszólag ok. A frontenden olyan mintha nem töltődne be a css. A templates/nld_101_16/css/ mappában van egy template.css.php fájl ami szerintem nem hajtódik végre, ennek keresném az okát.
www.joomlaos.de/option,com_remository/It...ileinfo/id,6847.html
Az admin felületen a sablon paramétereiben volt hiba a betöltődéssel, erre találtam megoldást.
A templates/nld_101_16/admin/loader.php fájlban a javítás.
replace:
$header_media = $document->addStyleSheet(JURI::root(1) . '/templates/nld_101_16/css/admin.css');
$header_media .= $document->addScript(JURI::root(1) . '/templates/nld_101_16/js/jscolor.js');
with
$document->addStyleSheet(JURI::root(1) . '/templates/nld_101_16/css/admin.css');
$document->addScript(JURI::root(1) . '/templates/nld_101_16/js/jscolor.js');
Go to joomla global configuration and level down "Error Reporting" parameter
Így az admin felület látszólag ok. A frontenden olyan mintha nem töltődne be a css. A templates/nld_101_16/css/ mappában van egy template.css.php fájl ami szerintem nem hajtódik végre, ennek keresném az okát.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2016 okt. 30 02:35 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé
Mondjuk itt már erősen a 2.5-ös kompatibilitás is kérdéses, hiszen a támogatott verzióknál a Joomla! 1.7 és az 1.6 szerepel. Kérdés, hogy találtál-e arra vonatkozó sort, ami behúzná a kérdéses fájlt?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- freepetya
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2016 okt. 30 08:46 #3 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé
A 2.5-ös oldalon megy hiba nélkül. A sablon index.php -ben benne van ez:
Az inc_head.php -ben pedig ezek:
A forráskódban is látszik. A template.css.php fájlban az elején lévő php kód és az utána lévő css elemek nem érvényesülnek. Mindenképpen valami joomla kompatibilitási problémára gondolok, csak nem tudom konkrétan mi lehet.
<?php include_once ('wrapper/inc_head.php'); ?>
Az inc_head.php -ben pedig ezek:
<link rel="stylesheet" href="templates/system/css/system.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="templates/nld_101_16/css/template.css.php" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="templates/nld_101_16/css/override_template.css" type="text/css" />
A forráskódban is látszik. A template.css.php fájlban az elején lévő php kód és az utána lévő css elemek nem érvényesülnek. Mindenképpen valami joomla kompatibilitási problémára gondolok, csak nem tudom konkrétan mi lehet.
- csezo
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 124
2016 okt. 30 15:17 #4 Írta: csezo
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
csezo válaszolt a következő témában: NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé
nem fogsz neki örülni, de..... szerintem hagyd a francba. Inkább állítsd be a gantry ban az adott nevű modulokat, és húzd rá a formázást.
Az a sablon szinte kizárt, hogy tudná a mai elvárásokat, mobil nézet, responziv kialakítás, stb
Az a sablon szinte kizárt, hogy tudná a mai elvárásokat, mobil nézet, responziv kialakítás, stb
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
- freepetya
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2016 okt. 31 07:39 #5 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: NLD 101 sablon régi verziójának átalakítása 3.6 kompatibilissé
Igen, ez világos, valóban a sablon nem mai darab, de alapvetően a jooomla frissítése lett volna a feladat. Még rímel is.