- Köszönetek: 0
Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon?
- KJoo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2016 aug. 04 11:29 #1 Írta: KJoo
Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon? téma létrehozva KJoo által
Sziasztok!
Van egy ttf fontkészletem, amit szeretnék használni a Joomla! 3.6 oldalam cikkeiben. Szerintetek mi a legjobb megoldás?
Illetve, ha már lesz fontom, hol tudok saját stilusokat definiálni, amiket a cikkek szerkesztésekor felhasználhatok?
Köszi:
KJoo
Van egy ttf fontkészletem, amit szeretnék használni a Joomla! 3.6 oldalam cikkeiben. Szerintetek mi a legjobb megoldás?
Illetve, ha már lesz fontom, hol tudok saját stilusokat definiálni, amiket a cikkek szerkesztésekor felhasználhatok?
Köszi:
KJoo
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2016 aug. 04 11:50 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon?
1. Szükséged lesz egy web font generátorra: everythingfonts.com/font-face
2. Valamint egy leírásra: joomlacms.hu/gantry/tudástár/157-gantry4...betűtípus-hozzáadása
2. Valamint egy leírásra: joomlacms.hu/gantry/tudástár/157-gantry4...betűtípus-hozzáadása
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- KJoo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2016 aug. 08 15:40 - 2016 aug. 08 22:29 #3 Írta: KJoo
KJoo válaszolt a következő témában: Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon?
Köszi a tippeket, félsikernél járok 
A kódszerkesztőben be tudom írni kézzel a saját font-family-met, de a JCE-ben nem jelenik meg a legördülő menüben.
Ha már "font"-oskodtam, hozzácsaptam a templat.css-hez pár heading-et is, de azok sem jelennek meg
Template.css:
Hogyan tudom ezeket használni a szerkesztőben?
Köszi!

A kódszerkesztőben be tudom írni kézzel a saját font-family-met, de a JCE-ben nem jelenik meg a legördülő menüben.
Ha már "font"-oskodtam, hozzácsaptam a templat.css-hez pár heading-et is, de azok sem jelennek meg

Template.css:
@font-face {
font-family: "sajatbetu";
src: url('../fonts/sajatbetu.otf'),
url('../fonts/sajatbetu.woff') format('woff'),
url('../fonts/sajatbetu.ttf') format('truetype'),
url('../fonts/sajatbetu.svg') format('svg'),
url('../fonts/sajatbetu.eot') format('embedded-opentype');
font-style: normal;
}
#content-main {
margin-left: 10px;
margin-right: 10px;
/* padding: 1% 1% 1% 1%;
background: #FFbb00;*/
}
#content-main h1, #content-main h2, #content-main h1 a, #content-main h2 a, #content-main h1 a:visited, #content-main h2 a:visited {
font-family:"sajatbetu";
position:relative;
zoom:1;
color:#000080;
font-weight:normal !important;
}
#content-main h1, #content-main h1 a, #content-main h1 a {
font-size:30px;
line-height:33px;
margin:10px 0px 20px 0px;
}
#content-main h2, #content-main h2 a, #content-main h2 a {
font-size:23px;
line-height:26px;
margin:10px 0px 10px 0px;
}
Köszi!
Utolsó szerkesztés: 2016 aug. 08 22:29 Balázs által.
- KJoo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2016 aug. 08 15:53 #4 Írta: KJoo
KJoo válaszolt a következő témában: Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon?
Közben a font-ok között más sikerült megjeleníteni a sajátomat. Váratlan módon a JCE default profil-ba kellett beírni.
De a h1 h2 stylussal nem boldogulok
KJoo
De a h1 h2 stylussal nem boldogulok
KJoo
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2016 aug. 08 17:05 - 2016 aug. 08 17:06 #5 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Hogyan tudok egy saját ttf betűtípust használni a weboldalomon?
Én sajnos nem használom a JCE-t, de találtam hozzá egy leírást, amely talán segíteni tud:
Adding and removing fonts
Utolsó szerkesztés: 2016 aug. 08 17:06 Balázs által.