file Gantry - 5.3.0-ra való frissítés után az adminban "Can't use method return value in write context" hiba

Több
2016 júl. 09 17:13 #1 Írta: Mirian
Üdv!

Nagy boldogságomra megérkezett az új Gantry, így már ma reggel frissítési üzenetként is ott várt az admin panelben.
Mind a Gantry-t, mind pedig az alapértelmezettnek beállított Hydrogen-t frissítettem. Szépen ment is, sorba jött a Frissítés sikeres üzenet...
Belépve a Sablonokhoz viszont, már a Hydrogen-ra kattintva egy nem várt üzenet fogadott:

Nem vagyok sajnos még nagy joomla-mágus, így írtam a tárhelyszolgáltatónak, hogy hátha a PHP-t kellene frissíteni, mert ilyesmit írt ki a Google, erre ők visszaírtak, hogy frissítették PHP 5.3-ra.
Majd az imént látom ám a Joomla Magyarország fb oldalán, hogy PHP 5.6 alatt ne is reméljek semmit. Most várom a válaszukat, mert kértem őket, hogy frissítsenek még egyet, de vajon tényleg ez lenne a hiba?

Ha valaki tud, kérem segítsetek! Köszi előre is! :(
Mellékletek:

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 09 17:28 #2 Írta: Balázs
Igen, az 5.3.0-ás Gantry verzió jelenleg, csak PHP 5.6 feletti verziószámmal működik. Az 5.3.1-ben még lesz egy javítás, amely segítségével el fog futni PHP 5.4-en, de ezt a verziót már nem igazán szeretnék támogatni, mivel 1 éve már nem támogatott csak az 5.6-os és a 7-es vonal.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mirian

Több
2016 júl. 09 17:32 - 2016 júl. 09 20:17 #3 Írta: Mirian
Köszi szépen itt is! Nincs mit tennem, akkor most türelmesen várom, hogy a tárhelyszolgáltató visszaírjon.
Most csak reménykedem, hogy azzal megoldódik a gond.

Egyelőre ezt írták vissza: "Ez program hiba. Arról szól, hogy a megjelölt sornál nem használhatja visszatérési értéknek a most használt metódust."

:blink: ...jó lenne tudni, hogy akkor most mi a helyzet.
Utolsó szerkesztés: 2016 júl. 09 20:17 Mirian által.

Több
2016 júl. 09 20:37 #4 Írta: csezo
program hiba, hiszen a régebbi PHP verziók valamit nem úgy csinálnak, ahogy szeretnéd. De a megoldás a program követelményeinek megfelelő verzióra váltás lesz
Én három oldalamat frissítettem ma , és 5.6.22 PHP-vel korrekten fut

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mirian

Több
2016 júl. 09 21:01 #5 Írta: Mirian

csezo írta: program hiba, hiszen a régebbi PHP verziók valamit nem úgy csinálnak, ahogy szeretnéd. De a megoldás a program követelményeinek megfelelő verzióra váltás lesz
Én három oldalamat frissítettem ma , és 5.6.22 PHP-vel korrekten fut

Köszi szépen! Ez jó hír.
Akkor még próbálom kérlelni a tárhelyszolgáltatót. Eddig egyszer fordultam hozzájuk, de korrektek voltak, türelmes leszek. :unsure:

Több
2016 júl. 09 23:08 - 2016 júl. 09 23:09 #6 Írta: Mirian
:cheer: :) Minden megoldódott. 5.5-re lett frissítve a PHP és simán rendbe jött a hozzáférhetőség, adminisztrációs felület elérhető a sablonoknál. :)
A tárhelyszolgáltató munkatársa erre az oldalra hivatkozott, ahol elégnek írják az 5.5-öt.
stackoverflow.com/questions/1075534/cant...lue-in-write-context
Köszönöm szépen figyelmeteket és a segítséget szintén! :)
Utolsó szerkesztés: 2016 júl. 09 23:09 Mirian által.

Több
2016 júl. 10 10:41 - 2016 júl. 10 11:22 #7 Írta: Balázs
Fura egy szolgáltató, hiszen pont ma járt le teljesen a PHP 5.5 támogatása . :) Amúgy aki esetleg még nem tudott magasabb PHP verzióra váltani, azok ennek a fájlnak a tartalmát kell felülírniuk a meglévővel (/../libraries/gantry5/classes/Gantry/Admin/Particles.php), és működni fog 5.4 alatt is.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Utolsó szerkesztés: 2016 júl. 10 11:22 Balázs által.

Több
2016 júl. 10 10:52 #8 Írta: csezo
Azt tapasztaltam, hogy nagyjából kétféle szolgáltató van. Az egyik, akinek saját szerverei vannak, és saját felületet alakít ki az alapvető beállításokhoz. Itt Te magad tudod beállítani az ilyen dolgokat, mint PHP futtatási környezet, stb
A másik viszonteladó. Rajta keresztül bérelsz tárhelyet, de a szolgáltatást nem ő maga nyújtja. Megírod neki mit szeretnél, és beállítja. Vagy nem. De nem Te magad tudsz hozzáférni. Ettől persze még lehet jó a szolgáltatás, de én jobban szeretem, ha mindent én tudok felügyelni, pl cPanel -en, vagy más felületen.

Ezt az 5.5 -öt én se értem, miért fáj neki, hogy nem az utolsó 5-ös verziót állítja be? (5.6.22)

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
2016 júl. 10 11:25 - 2016 júl. 10 11:28 #9 Írta: Balázs
Valószínűleg sok helyen él még az-az általánosnak vett rendszergazda szabály, hogy ami működik, azt nem bántsuk. :) Előbb utóbb remélhetőleg mindenhol megkezdődik a PHP 5.6-ra való átállás.

Utolsó szerkesztés: 2016 júl. 10 11:28 Balázs által.

Több
2016 júl. 11 11:13 #10 Írta: Mirian
Ahol dolgozom - mint mindenes :) - egy 1.5-ös Joomla tartalomkezelővel "működő" oldalt kell szerkesztgetnem. Nincs egy éve, hogy ismerkedem a Joomlá-val, de rövid idő alatt rájöttem, hogy hosszú távra ez nem elégséges. Felvetettem, hogy csinálnék egy új oldalt, ami legalább kompatibilis megjelenítést ad a mobileszközökön is. Így a tárhelyszolgáltató adott volt és mivel ez egy látássérült egyesület, így nem igazán lesz változtatás ezen.
Azonban ma azért még nézegettem a témát illetően, a Joomla ezt az oldalt ajánlja, hogy lecsekkoljuk a tárhelyszolgáltatót:
www.robtex.com/dns/joomla.org.html
Nekem ez még új, bocs, ha Nektek már alapvető. :blush: