- Köszönetek: 126
Gantry - Hiába állítom át egyes szekciók tulajdonságait, azok nem frissülnek a főoldalon, miért?
- csezo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 4 hónapja - 7 éve 4 hónapja #9708
Írta: csezo
A gantry nem sima CSS sablon file-kat használ, hanem ezeket egybevonva tömörítve. Na persze ez a fejlesztés ideje alatt tud furán viselkedni, hiszen nem jelenik meg az oldaladon a változás, viszont normál használat alatt ez így gyorsabb működést eredményez.
Fejlesztés ideje alatt: kapcsold ki a gyorsítótárazást, ha használsz, és ürítsd is ki a gyorsítótárat. A sablon adminisztrálásánál a jobb felső sarokban az EXTRAS menüben találsz egy kapcsolót, ez a fejlesztés ideje alatt legyen Develepment (piros) állapotban (ekkor NEM fordítja le a módosításokat, hanem a hagyományos módon kezeli a formázásokat tartalmazó file-okat. Itt szintén töröld a Cache -t. Végül a módosítások mentése után (amikor színt stb állítasz) még ha kell, akkor a Styles lapon a Racompile CSS -el kézzel tudod kezdeményezni a formázás lefordítását.
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
Gantry - Hiába állítom át egyes szekciók tulajdonságait, azok nem frissülnek a főoldalon, miért? téma létrehozva csezo által
Pappy írta: A sablonban a styles részt állítgatom, aktiv részek (layout) vannak, mint navigation / footer ilyesmi és ezeknek igyekszem átállítani a háttérszínét és a betűk színét is.
Át is írja a gantry de az oldalon a változások a mentés után nem igazán jelennek meg, azaz semennyire. Mi lehet ennek az oka?
A gantry nem sima CSS sablon file-kat használ, hanem ezeket egybevonva tömörítve. Na persze ez a fejlesztés ideje alatt tud furán viselkedni, hiszen nem jelenik meg az oldaladon a változás, viszont normál használat alatt ez így gyorsabb működést eredményez.
Fejlesztés ideje alatt: kapcsold ki a gyorsítótárazást, ha használsz, és ürítsd is ki a gyorsítótárat. A sablon adminisztrálásánál a jobb felső sarokban az EXTRAS menüben találsz egy kapcsolót, ez a fejlesztés ideje alatt legyen Develepment (piros) állapotban (ekkor NEM fordítja le a módosításokat, hanem a hagyományos módon kezeli a formázásokat tartalmazó file-okat. Itt szintén töröld a Cache -t. Végül a módosítások mentése után (amikor színt stb állítasz) még ha kell, akkor a Styles lapon a Racompile CSS -el kézzel tudod kezdeményezni a formázás lefordítását.
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hónapja Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Pappy
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- balu81
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
7 éve 3 hónapja #9871
Írta: balu81
balu81 válaszolt a következő témában: Gantry - Hiába állítom át egyes szekciók tulajdonságait, azok nem frissülnek a főoldalon, miért?
szia
ez nálam is probléma, megcsináltam mindent amit írtál még a böngésző Cache -t is ürítettem de nem akarja megjeleníteni a módosításokat
még mit lehetne tenni?
egyedül ugy jelenik meg ha inkognitó módba indítok egy böngészőt
ez nálam is probléma, megcsináltam mindent amit írtál még a böngésző Cache -t is ürítettem de nem akarja megjeleníteni a módosításokat
még mit lehetne tenni?
egyedül ugy jelenik meg ha inkognitó módba indítok egy böngészőt
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
7 éve 3 hónapja #9872
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Gantry - Hiába állítom át egyes szekciók tulajdonságait, azok nem frissülnek a főoldalon, miért?
Ha törlöd a teljes gyorsítótárat a Joomlában, és a böngészőben egyaránt, akkor gyakorlatilag nincs már mi, hogy bent maradjon. Itt maximum azt tudom elképzelni, hogy nem nyomtad meg a CSS újrafordítása gombot, de evvel meg ellent mond az, hogy cache nélküli ablakban megjelennek a módosítások.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- balu81
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
7 éve 3 hónapja #9873
Írta: balu81
balu81 válaszolt a következő témában: Gantry - Hiába állítom át egyes szekciók tulajdonságait, azok nem frissülnek a főoldalon, miért?
ezért nem értem én sem