- Köszönetek: 0
Gantry 5 Hydrogen hits.php módosítása
- iberan
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
Gantry 5 Hydrogen hits.php módosítása téma létrehozva iberan által
Ismerkedem a Joomla 3.4.5 / Gantry 5 / Hydrogen csomaggal.
A stílusmódosítások rendben mennek a /g5_hydrogen//custom/scss/custom.scss fájlban, de php-fájlok szerkesztése nem..
Pl. megpróbáltam módosítani a találatjelző kinézetét: a /g5_hydrogen/html/layouts/joomla/content/info_block mappában lévő hits.php fájlt átmásoltam a /g5_hydrogen/custom/html/layouts/joomla/content/info_block mappába és ott megcsináltam amit szeretnék. Mentés után semmi nem történik.
Tud valaki ebben segíteni?
A stílusmódosítások rendben mennek a /g5_hydrogen//custom/scss/custom.scss fájlban, de php-fájlok szerkesztése nem..
Pl. megpróbáltam módosítani a találatjelző kinézetét: a /g5_hydrogen/html/layouts/joomla/content/info_block mappában lévő hits.php fájlt átmásoltam a /g5_hydrogen/custom/html/layouts/joomla/content/info_block mappába és ott megcsináltam amit szeretnék. Mentés után semmi nem történik.
Tud valaki ebben segíteni?
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: Gantry 5 Hydrogen hits.php módosítása
Pontosan milyen komponensben szeretnéd módosítani a találatkijelzést?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- iberan
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
iberan válaszolt a következő témában: Gantry 5 Hydrogen hits.php módosítása
Szerintem ez nem valamelyik komponens, hanem a Joomla rendszer része.
Alapesetben – nem Hydrogen, de ugyancsak Gantry 5-ös sablon esetén – ebben a fájlban tudom módosítani az egyes cikkek találatait mutató részt:
/joomla_root/layouts/joomla/content/info_block/hits.php
Ha viszont a Gantry 5 saját Hydrogen sablonját használom, az előző fájl változtatása nem hoz eredményt. Nyilván azért, mert a Hydrogen átveszi a vezérlést, hiszen – más sablonokkal szemben – a saját könyvtára is tartalmaz egy hits.php fájlt, mégpedig a /joomla_root/templates/g5_hydrogen/html/layouts/joomla/content/info_block/ elérési útvonalon.
Ha ezt a fájlt szerkesztem, látszik az eredmény, de ezt azért nem szeretném csinálni, mert a Hydrogen frissítésekor az eredeti fájlok felülíródnak.
Azt gondoltam, hogy a stílusmódosítások (/joomla_root/templates/g5_hydrogen/custom/scss/custom.scss) mintájára a /joomla_root/templates/g5_hydrogen/custom/ mappa alatt létrehozom a struktúrát (/html/layouts/joomla/content/info_block) és odamásolom a hits.php-t, mivel a frissítés a custom mappát békén hagyja.
Viszont itt hiába szerkesztem a hits.php-t, a front end nem reagál rá.
Azért is érdekelne ez az egész, mert esetleg máshol is szeretnék változtatni a kinézeten és elég utálatos lenne minden frissítésnél újra megcsinálni.
Alapesetben – nem Hydrogen, de ugyancsak Gantry 5-ös sablon esetén – ebben a fájlban tudom módosítani az egyes cikkek találatait mutató részt:
/joomla_root/layouts/joomla/content/info_block/hits.php
Ha viszont a Gantry 5 saját Hydrogen sablonját használom, az előző fájl változtatása nem hoz eredményt. Nyilván azért, mert a Hydrogen átveszi a vezérlést, hiszen – más sablonokkal szemben – a saját könyvtára is tartalmaz egy hits.php fájlt, mégpedig a /joomla_root/templates/g5_hydrogen/html/layouts/joomla/content/info_block/ elérési útvonalon.
Ha ezt a fájlt szerkesztem, látszik az eredmény, de ezt azért nem szeretném csinálni, mert a Hydrogen frissítésekor az eredeti fájlok felülíródnak.
Azt gondoltam, hogy a stílusmódosítások (/joomla_root/templates/g5_hydrogen/custom/scss/custom.scss) mintájára a /joomla_root/templates/g5_hydrogen/custom/ mappa alatt létrehozom a struktúrát (/html/layouts/joomla/content/info_block) és odamásolom a hits.php-t, mivel a frissítés a custom mappát békén hagyja.
Viszont itt hiába szerkesztem a hits.php-t, a front end nem reagál rá.
Azért is érdekelne ez az egész, mert esetleg máshol is szeretnék változtatni a kinézeten és elég utálatos lenne minden frissítésnél újra megcsinálni.
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hete iberan által. Indoklás: formázás
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Alapesetben view-kat tudsz felülírni sablonfelülírással, pl. egy cikknek itt van: 0:/htdocs/components/com_content/views/article/tmpl/default.php
Ha ezen felül a Gantry5 tud mást is, akkor nekem is utána kell olvasnom a doksiban.
Ha ezen felül a Gantry5 tud mást is, akkor nekem is utána kell olvasnom a doksiban.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- iberan
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
iberan válaszolt a következő témában: Gantry 5 Hydrogen hits.php módosítása
Köszönöm a választ, Balázs!
Kipróbáltam, ez más sablonnal működik, a Hydrogen-nel nem.
Ha a Hydrogen az alapértelmezett, akkor pl. a saját default.php (/htdocs/templates/g5_hydrogen/html/com_content/article/) szerkesztésére történik változás.
Ez rendben is volna, ha a következő sablonfrissítésnél nem veszne el az összes módosítás, a /htdocs/templates/g5_hydrogen/custom/ mappa alatt lévő mappák és fájlok kivételével.
A kérdésem az, hogy a Hydrogen fájljait hogyan lehet felülírásként tárolni a custom mappában, a stílusfelülírásokhoz hasonlóan.
Üdv: István
Kipróbáltam, ez más sablonnal működik, a Hydrogen-nel nem.
Ha a Hydrogen az alapértelmezett, akkor pl. a saját default.php (/htdocs/templates/g5_hydrogen/html/com_content/article/) szerkesztésére történik változás.
Ez rendben is volna, ha a következő sablonfrissítésnél nem veszne el az összes módosítás, a /htdocs/templates/g5_hydrogen/custom/ mappa alatt lévő mappák és fájlok kivételével.
A kérdésem az, hogy a Hydrogen fájljait hogyan lehet felülírásként tárolni a custom mappában, a stílusfelülírásokhoz hasonlóan.
Üdv: István
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hete iberan által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Ez lehetséges hogy valami bug, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy a html mappában levő felülírások ne vesszenek el a Joomla! core fájl felülírásokkal ellentétben. Ha lesz időm rátesztelek, majd én is.
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.