- Köszönetek: 0
Gantry 5 Hydrogen oszlop formázás
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 07 11:24 #1 Írta: FireHand
Gantry 5 Hydrogen oszlop formázás téma létrehozva FireHand által
Sziasztok!
Nyitottam egy új témát, mert ez már nem a HTML modul formázásáról szól, remélem, nem probléma.
A Balázs által javasolt 3 oszlopos elrendezés tökéletesen működik, amíg valóban 3 oszlopot használok az adott menüpont alatt. Sajnos, ha egy másik menüpont alatt már csak két oszlopot szeretnék használni, akkor hiába állítom be a jobb oszlopra a szélességet, az addigi 25 - 50 - 25 százalékos elrendezés helyett, a jobb oszlopot 33 százalékra állítja. Szeretném elérni, hogy az oszlop továbbra is 25 százalék széles legyen, és a tartalom igazodjon 75 százalékra.
Köszönöm.
Nyitottam egy új témát, mert ez már nem a HTML modul formázásáról szól, remélem, nem probléma.
A Balázs által javasolt 3 oszlopos elrendezés tökéletesen működik, amíg valóban 3 oszlopot használok az adott menüpont alatt. Sajnos, ha egy másik menüpont alatt már csak két oszlopot szeretnék használni, akkor hiába állítom be a jobb oszlopra a szélességet, az addigi 25 - 50 - 25 százalékos elrendezés helyett, a jobb oszlopot 33 százalékra állítja. Szeretném elérni, hogy az oszlop továbbra is 25 százalék széles legyen, és a tartalom igazodjon 75 százalékra.
Köszönöm.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 aug. 07 11:41 - 2015 aug. 07 11:46 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Gantry 5 Hydrogen oszlop formázás
Azt is megtudod tenni, hogy minden menüponthoz csinálsz külön outline-t, és ezekre különböző elrendezést alkalmazol.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Utolsó szerkesztés: 2015 aug. 07 11:46 Balázs által.
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 07 12:00 #3 Írta: FireHand
FireHand válaszolt a következő témában: Gantry 5 Hydrogen oszlop formázás
Leírnád ezt egy kicsit részletesebben? Köszönöm.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 aug. 07 12:08 #4 Írta: Balázs
1. Gantry admin -> Outlines -> Itt a plusz gombbal hozzáadsz egy újat, vagy a meglévőt másolod.
2. Adsz neki egy tetszőleges nevet.
3. Visszamész a beállításokba.
4. Bal oldalon a lenyílóból kiválasztod az új outlinet, megcsinálod az új elrendezést, és az Assigments menüpontban hozzárendeled egy tetszőleges menüponthoz.
2. Adsz neki egy tetszőleges nevet.
3. Visszamész a beállításokba.
4. Bal oldalon a lenyílóból kiválasztod az új outlinet, megcsinálod az új elrendezést, és az Assigments menüpontban hozzárendeled egy tetszőleges menüponthoz.
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 07 20:17 - 2015 aug. 07 23:17 #5 Írta: FireHand
Az Outlines.ban létrehoztam egy Hydrogen jobb nevű másolatot az alapértelmezettről, a Layout-ban 2 oszloposra (75 - 25 százalék) állítottam, a jobb oldal ekkor Sidebar nevet kapott, pedig az a 3 oszloposban a bal oldal neve volt. Nem baj, kapott egy right azonosítót, így a modul is jó helyre került, de az Assignments menüben hiába állítgatom nem történik semmi. A két oszlopos elrendezéseknél az oldal továbbra is 33 százalékot használ az oldalsó oszlopoknál.
A menü két részre oszlik, a jobb oldalon található Main Menu oszlop azt nem bántottam. bal oldalon van a Hydrogen Theme oszlop, ahol bekapcsoltam azokat az oldalakat, ami a fenti legördülő menüben található elrendezésnek megfelel. A Kapcsolat menüpontnál, ha a Make default beállítást hagytam, az oldal hibaüzenetet adott
(Warning: Creating default object from empty value in /home1/firehand/public_html/meiyo.hu/libraries/cms/application/site.php on line 512
Warning: Creating default object from empty value in /home1/firehand/public_html/meiyo.hu/libraries/cms/application/site.php on line 512
Error displaying the error page: Nem talĂĄlhatĂł a(z) "" sablon.: Nem talĂĄlhatĂł a(z) "" sablon.},
ha All Laguages-re állítottam, akkor minden rendben működött.
Próbálgattam, valamiért a Make default és All Laguages beállítástól függ, hogy melyik oszlop jelenik meg.
A menü két részre oszlik, a jobb oldalon található Main Menu oszlop azt nem bántottam. bal oldalon van a Hydrogen Theme oszlop, ahol bekapcsoltam azokat az oldalakat, ami a fenti legördülő menüben található elrendezésnek megfelel. A Kapcsolat menüpontnál, ha a Make default beállítást hagytam, az oldal hibaüzenetet adott
(Warning: Creating default object from empty value in /home1/firehand/public_html/meiyo.hu/libraries/cms/application/site.php on line 512
Warning: Creating default object from empty value in /home1/firehand/public_html/meiyo.hu/libraries/cms/application/site.php on line 512
Error displaying the error page: Nem talĂĄlhatĂł a(z) "" sablon.: Nem talĂĄlhatĂł a(z) "" sablon.},
ha All Laguages-re állítottam, akkor minden rendben működött.
Próbálgattam, valamiért a Make default és All Laguages beállítástól függ, hogy melyik oszlop jelenik meg.
Utolsó szerkesztés: 2015 aug. 07 23:17 FireHand által.
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 12 20:37 #6 Írta: FireHand
Valaki árulja már el, mi köze van a nyelvnek, az oszlopok megjelenítésénél az Assignment menüpontnál! Az egyiknél nem jelennek meg az oldalsó oszlopok, a másiknál hibaüzenetet kapok. A div.g-block.size-33 még mindig 33% széles, az alatta található egyéb osztályokat már beállítottam, de a tartalom még mindig nem elég széles.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 aug. 13 17:00 #7 Írta: Balázs
A menüpontokhoz nyelveket társíthatsz. Egy nyelv kiválasztávával, az adott nyevhez társított menük, menüpontok jelennek. Egy-egy stílust hozzá tudsz rendelni egy-egy menüponthoz, így menüpontonként különböző megjelenítésed lehet.
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 13 18:54 #8 Írta: FireHand
Az összes menüpontoknál a "Mind" van kiválasztva. Ha a stílusokhoz hozzárendelem az "All Languages" beállítást, a következő stílus váltásnál már a "Make Default" van. Miért?
A két oszlopos elrendezésnél továbbra is az 1/3-át foglalja el a képnek, a tartalom és a térkép között óriási a távolság. Megnéztem az "Elem vizsgálata"-val azt mutatja, hogy a div.g-block.size-33 a széles, azt nem tudtam keskenyebbre venni. A Layout-ban a bal oldalnál a Sidebar 25%, a jobb oldalinál szintén. Az oldalt elhelyezett egyéni HTML-hez adtam Module Class Suffix nevet, amit szintén méreteztem. A tartalom megfelelő szélességű az oldalsó oszlopokban, csak az a nyamvadt div.g-block nagy.
A két oszlopos elrendezésnél továbbra is az 1/3-át foglalja el a képnek, a tartalom és a térkép között óriási a távolság. Megnéztem az "Elem vizsgálata"-val azt mutatja, hogy a div.g-block.size-33 a széles, azt nem tudtam keskenyebbre venni. A Layout-ban a bal oldalnál a Sidebar 25%, a jobb oldalinál szintén. Az oldalt elhelyezett egyéni HTML-hez adtam Module Class Suffix nevet, amit szintén méreteztem. A tartalom megfelelő szélességű az oldalsó oszlopokban, csak az a nyamvadt div.g-block nagy.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2015 aug. 14 09:36 - 2015 aug. 14 09:42 #9 Írta: Balázs
Az alap margint és paddingot mindentől függetlenül még tartalmaz egy-egy blokk. Ezt beállíthatod kézzel, vagy adhatsz neki olyan attribútumot, aminél le van tiltva a margin és a padding. A Gantry tutorial idevonatkozó része:
Using Block Settings
Utolsó szerkesztés: 2015 aug. 14 09:42 Balázs által.
- FireHand
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2015 aug. 14 16:39 #10 Írta: FireHand