file Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() hibaüzenettel mi a teendő?

Több
2015 júl. 21 14:38 #1 Írta: vene
Sziasztok.
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy készítek egy oldalt és töltöttem le hozzá egy sablont. Amikor ezt a sablont használni szeretném hibaüzenetet ír ki, más sablonoknál szépen működik minden. A php nem az erősségem, így nem igen tudom, hogy hogyan javítsam ki hogy működjön.
Előre is köszönöm a segítséget

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/geli/comptoir/templates/ot_winterfashion/lib/layout/tpl.function.php on line 56
Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/geli/comptoir/includes/application.php on line 536
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/geli/comptoir/templates/ot_winterfashion/lib/layout/tpl.function.php on line 56
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/geli/comptoir/templates/ot_winterfashion/lib/layout/tpl.function.php on line 166

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 júl. 21 19:16 #2 Írta: Zotius
Ez egy programozói hiba, amit a sablon készítőjének kellene javítani. Addig is, míg ezt meg nem teszi, a hibaüzenet elnyomására (hogy ne jelenjen meg) egy php.ini nevű fájlban, melyet a honlapod gyökérkönyvtárában helyezel el, az alábbi utasítást tedd be:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED & ~E_WARNING & ~E_STRICT
Ettől a hiba nem javul még meg, de legalább a figyelmeztetés nem jelenik meg a képernyőn.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
2015 júl. 21 19:47 #3 Írta: vene
szia
Köszönöm a segítséget, kipróbáltam de még mindig ott van a hibaüzenet :(

comptoir-de-famille.hu/index.php/hu/

Több
2015 júl. 21 20:52 - 2015 júl. 21 20:55 #4 Írta: Zotius
másold be ezt a php.ini fájlt a sablonod mappájába is.
Bár, ránézve az oldalra, én nem látok hibaüzenetet... :O

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 2015 júl. 21 20:55 Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: vene

Több
2015 júl. 21 21:02 #5 Írta: vene
globál konfigban kikapcsoltam a hibajezést, de ezt nem tartom túl jó megoldásnak. csak meg akartam mutatni egy ismerősömnek hiba nélkül.

bemásoltam a sablon mappába is és a gyökérbe is, de még midig ott vannak :(

Az oldal működését milyen mértékben befolyásolja a hibaüzenetek kikapcsolása?

Több
2015 júl. 22 01:04 #6 Írta: Balázs
Valószínűleg régi a kód, a működést nem befolyásolja. Van még itt egy részletes problémamegoldás angolul: Solving the Strict Standards: Non-static method Joomla error

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: vene

Több
2015 júl. 22 17:49 #7 Írta: vene
Köszönöm elolvasom :)

Több
2015 júl. 30 16:54 - 2015 júl. 30 16:59 #8 Írta: Zotius
Korábban azt írtam, nem látok hibaüzenetet az oldaladon, de most, hogy rápilantottam, a "Termék részletes adatai"-nál ismét valami gond van. Most nem "Strict..." hiba, hanem csak egyszerűen egy figyelmeztetés van itt :

Notice: Array to string conversion in /home/geli/comptoir/templates/tx_boost/html/com_virtuemart/productdetails/default_manufacturer.php on line 24

A kategória listánál pedig ez látható:

Notice: Undefined property: VirtuemartViewCategory::$searchcustomvalues in /home/geli/comptoir/templates/tx_boost/html/com_virtuemart/category/default.php on line 157

Ezeket viszont a Virtuemart okozza...
Ha a korábban javasolt utasítást behelyezted volna a megfelelő helyre, az letiltotta volna ezt, a második paramétereként látható „ ~E_NOTICE” miatt.
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED & ~E_WARNING & ~E_STRICT

Utolsó szerkesztés: 2015 júl. 30 16:59 Zotius által.

Több
2015 júl. 30 21:43 #9 Írta: Balázs
Véleményem szerint itt maga a virtuemartos sablonfelülírás lehet, egy kissé elavult.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu