Joomla sablon anomáliák

Több
9 éve 1 hónapja #7356 Írta: csicsa55
Joomla sablon anomáliák téma létrehozva csicsa55 által
A következő rejtélyes érdekességeket szeretném veletek megosztani.
Adott egy joomla 3.4.1-es oldal, amiről annyit érdemes tudni, hogy még az 1.5.8-as joomla lett valamikor hat éve telepítve és folyamatosan frissítve lett legjobb tudásom szerint szakszerűen minden kiegészítőjével együtt (phoca gallery, phoca download, jevents) Mindig sikeres volt a frissítés, és semmi nem romlott el. Utóbbi időben azonban a sablonoknál jöttek elő problémák. Sokáig artisteerrel készítettem sablonokat, de leszokóban vagyok vele, mert évente meg kell venni, nekem az meg sok ahhoz, hogy csak hobby szinten csinálom saját meg haveri célokra.
Szóval úgy döntöttem áttérek gantryra. Fel is tettem a legújabbat és ha beállítom alapértelmezettnek egy tök üres oldal jön csak be.
A másik érdekesség, hogy neki álltam eltávolítani a régi, már nem használt gyári joomla és artisteeres sablonokat. Többek között a ja_purity (hoppá ez egy 1.5-ös joomla sablon) meg az artisteres sablonjaim között is volt egy 1.5-ös és egy 2.5-ös. Természetesen a bővítménykezelő kezelés menüjében eltávolítottam ezeket, de a sablonkezelő -> stílusok között továbbra is látszanak, ftp-n kitöröltem a templates könyvtárból ezeket és továbbra is ott van a halott hivatkozásuk a sablonkezelő -> stílusok között. Jól sejtem, hogy adatbázisban tárolja a nyavajás?

Ezt utálom a joomlában - mert van pár upgradelt joomlám látszólag minden szuper, teszteléskor nem jelentkezik hiba - és évekkel késöbb jönnek elő olyan nyavaják, ami egy friss teleítésnél nem jelentkezik.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hónapja #7357 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Joomla sablon anomáliák
Megtaláltam. A régi sablonok hivatkozásait adatbázisban tárolja pontosan a template_styles táblában. Kitöröltem, de a gantrys hiba nem oldódott meg.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #7358 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Joomla sablon anomáliák

Jól sejtem, hogy adatbázisban tárolja a nyavajás?

Igen, jól sejted. :) A %prefix%_template_styles táblában kell takarítani

Gantry: Modulpozíciók rendben vannak? Mindegyiket át kell pozícionálni, mert a Gantryban nem azok a pozíciók nevei, mint az Artisteer-es sablonokban.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csicsa55

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hónapja #7365 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Joomla sablon anomáliák
Ügyesen válaszoltunk egyszerre :).
A gantrys válaszod telitalálat. Be is írok Neked egy ötöst.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!