Eszembejutott egy megoldási lehetőség: NoNumber (Peter van Vesten) „
Advanced Module Manager
” modulkezelője, ami a Joomla modulkezelőját tuningolja fel sok-sok beállítási lehetőséggel. Leírása szerint:
„Advanced Module Manager is an extension that changes the way your Module manager works.
With Joomla you can normally only assign modules to certain menu items.
With Advanced Module Manager you have the possibility to assign modules to just about anything you want.
In the list below you can see what features and assignment options are added by Advanced Module Manager.”
Még a free verzióval is lehetővé válik, az egyes modulok "Single Article" (Egy cikk) megjelenítése esetén történő letiltása.
Van egy
tesztelő oldalam
, ahol kipróbáltam. Bár itt nem a sidebar1 és sidebar2 oldalsávok tiltásán, hanem a position-20 és position-21
pozíciókba rakott minta modulokkal, de működik. Ha a blogelrendezésben a többivel együtt látható „Lorem Ipsum” című cikk címére kattintok (a cikk önálló megjelenítéséhez) ekkor az így kizárt modulok nem jelennek meg.
A DD Garden 40 sablon modupozíciói egyébként nem igazán úgy vannak, mint ahogy azt a sablon stílus képernyőjén lévő ábra mutatja, attól egy kissé eltér. Az Artisteer (alap) pozíció beállításai:
A DD Garden 40 pozíciói (nincs benne pl. syndicate pozíció, de beletette újként a zölddel jelöltet középen alul):
Javasolnám továbbá, hogy a left és right hasábokban lévő modulokat inkább vagy a
top1, top2, top3 vagy a
bottom1, bottom2, bottom3 pozíciókba tedd. Ezeket a vízszintesen egymás mellett lévő modulokat a reszponzív megjelenítés esetén jobban kezeli az Artisteer sablon, bár az igaz, hogy a modulok szélessége még így sem igazodik tökéletesen a különböző kisebb képernyő méretekhez. (
Ez Artisteer hiba! - Ezért ábrándultam ki én is az ilyen sablonokból...)
Lásd: Web Developer >> Resize >> View responsive layouts.
Ha az oldalsávokat használaton kívül helyezed, kb. ez a séma alakul ki: