file Reszponzivitás - nem kell mindenáron

Több
2013 nov. 27 22:31 #1 Írta: Zotius
Reszponzivitás - nem kell mindenáron téma létrehozva Zotius által
Ezt az irományt afféle vitaindítónak szánom. Történt ugyanis, hogy a legismertebb hírportálok olvasgatása során döbbentem rá, hogy ezek a portálok - kevés (1) kivétellel - nem reszponzív megjelenésűek ( www.napi.hu , www.kisalfold.hu , www.origo.hu , www.nlcafe.hu ) és még sorolhatnám. Eddig egy reszponzív megjelenésűt találtam a magyar hírportálok között: a Magyar Nemzet Online ( mno.hu ). Vajon miért?
Azt hihetnénk, az ilyen hírportáloknak érdekében állna a több eszközön való rugalmas megjelenítés használata, hiszen több rá az esély, hogy a tisztelt látogató bárhol (útközben, buszmegállóban, két sör között unalmában) is nézegetni fogja okostelefonján, tabletjén, stb. a legfrissebb híreket. Mi értelme van ugyanakkor az olyan szájtokat reszponzívvá alakítani, amelyek valószínűleg többnyire csak hagyományos asztali pc-ről, notebookról netező látogatókra számíthat?
Szóval - szerintem - a reszponzívvá alakítás szükségességét mérlegelni kellene, mégpedig a weboldal tartalmának és célközönségének figyelembe vételével. Igaz, erre mondhatjátok, hogy hülyeség, mert elvileg bármilyen témájú oldal számíthat bárhonnan netező potenciális látogatóra. Érdekes kérdés ez. Vitassuk meg.
Véleményem szerint, ha tehát oldalunk bizonyos tartalmi elemeinél (pl. galéria) gondot okoz az, hogy valamit nem lehet reszponzívvá alakítani, lehet, hogy ez nem is probléma. Talán saját dolgunkat könnyítjük meg, ha lemondunk e lehetőség megvalósításáról.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 27 23:59 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Reszponzivitás - nem kell mindenáron
Ha a vásárlási szokásokat megvizsgáljuk, akkor egyértelműen látszik, hogy a trend az, hogy nem vesznek az emberek már hagyományos értelemben vett PC-t, hanem telefonon, táblagépen stb. fogyasztják a tartalmakat. Egy átlag embernek bőven megfelelő lehet a netes tartalmak böngészéséhez egy 10 colos Androidos/WP8-as/IOS-es tábla.
A te általad leírt oldalak rendelkeznek külön mobil verzióval, ezen felül az Origo és az Nlcafe rendelkezik külön WP/IOS/ANDROID támogatottságú applikációval is, ami véleményem szerint elegánsabb és drágább megoldás, mint szimplán a szélességkövetés (reszponzivitás) használata.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 28 07:40 #3 Írta: kisgal
kisgal válaszolt a következő témában: Reszponzivitás - nem kell mindenáron
Sziasztok!

Ez egy jó téma már vagy 2-3 éve folyamatosan olvasni ilyen jellegű felvetéseket, de be kell látni, hogy ez is mind minden más "csak" egy divat. Aminek most minden fejlesztő meg akar felelni. Ha megfigyelitek akár csak a JED-et, hogy a bővítmények robbanásszerűen szaporodnak reszponzív változatban is. Az én megítélésemben nagyon hasznos tud lenni, inkább az zavar egy picit, hogy feltörekvő mobil böngészők némelyike, már alapból megpróbálja kikényszeríteni a weboldal reszponzív megjelenítését (UC Browser), ezt nem tartom jó ötletnek, de ízlések és pofonok.

Elég sok változás van most jelen és megpróbál a piac igazodni, ami jó irány a HTML5, CSS3 és a responsive web design. Úgy látom ez a hármas most jól együtt tud dolgozni mindenkivel.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!