Automatikus fordítás (pl. Google Translate) az oldalnak csak egyes részeire

Több
11 éve 7 hónapja #459 Írta: coilevi
Van egy többnyelvű oldal (2.5 natív multilang.), aminek az egyik menüpontjában csak egy nyelven fog blogot íratni a tulaj. Ide szeretne egy automatikus fordítási lehetőséget. Angolul írja a blogot, azt mondja, hogy a Google Translate angolról egész jól fordít más nyelvre, így az a megoldás neki pl. jó lenne.

Viszont mivel az oldal alapból többnyelvű, így ha valaki pl. magyarul nézi és odatéved a blogra, akkor neki - a blogbejegyzéseket kivéve - alapból azok a magyar nyelvű szövegek (menüpontok és más modulok tartalmai) lesznek ott, amiket szintén le akar majd fordítani magyarra. :) Így egy olyan megoldás lenne jó, hogy csak a component részre korlátozni ennek a Google Translate-nek vagy bármi hasonlónak a hatáskörét, tehát csak magukat a blogbejegyzéseket fordítaná le, nem az egész szájton található összes szöveget.

Van erre lehetőség? Végignyálaztam a JED ide vonatkozó részét, és egyiknél sem írják, hogy képes lenne ilyesmi korlátozásra. Alapból a Google Translate-nél vagy bármelyik automatikus fordítónál nem lehet véletlenül ilyet megadni, hogy pl. csak egy adott divnek a tartalmát fordítsa? (Soha nem volt még dolgom automatikus fordítással, semmilyen tapasztalatom nincs a témában.)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 7 hónapja #462 Írta: Balázs
Valamilyen egyedi megoldás kell rá, így első olvasásra.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!