check Többnyelvű weboldalnál menüpontok eltűnnek nyelvváltáskor (nem minden esetben)

Több
2015 jan. 26 14:27 #1 Írta: tom1_25
Sziasztok!

Régebben építettem egy 2 nyelvű weblapot(joomla 2.5.14) az alábbi leírás alapján (joomlacms.hu/joomla/tud%C3%A1st%C3%A1r/2...5-joomla-eset%C3%A9n).
Angol nyelvű leírással is átnéztem a dolgokat, minden jónak tűnik.
A weblap megnyílik magyar menüvel. Amennyiben rákattintok az angol zászlóra, akkor eltűnik az összes menüpont, A nyelvválasztó marad. A tartalomnál megjelenik a megfelelő angol tartalom. Utána rákattintok a magyar zászlóra és megjelenik a magyar menü és a magyar tartalom.
Viszont ez nem minden menüpont esetén van így. Pl, ha a magyar oldalon rákattintok egy másik menüpontra, és úgy váltok angolra, akkor minden jól működik és a menü is átvált angolra. Nem véletlenszerű a dolog, bizonyos menüpontoknál jól működik a nyelvváltás bizonyos menüpontoknál nem (csak a menü tűnik el, azaz nem jelenik meg az angol menü, minden más jól működik...).
Mi lehet a gond??

Előre is köszönöm!
Tamás

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 jan. 26 15:21 #2 Írta: Zotius
Azt írod:

Amennyiben rákattintok az angol zászlóra, akkor eltűnik az összes menüpont

Ebből nekem az jön le, mintha az angol nyelvhez nem csináltál volna menüt... (?) :(
Másik fontos dolog:
Kétnyelvű oldalnál nagyon vigyázni kell, hogy a magyar nyelvű tartalom (pl. cikknél) nyelve ne "Mind", hanem "Magyar" legyen, értelemszerűen az idegennyelvű párjánál pedig a mások nyelv legyen megjelölve. A "Mind"-hez rendelt cikkek meg fognak jelenni mindkét nyelv választásakor, ami egy cikk kategória blognál elég zavaró lehet...

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
2015 jan. 26 18:46 #3 Írta: tom1_25
Szia!

Köszi a gyors választ, de sajnos nem ez a gond.
Vannak magyar cikkek, vannak angol cikkek, magyar menü, angol menü, rejtett alap menü. Minden úgy, ahogy az első hozzászólásomban lévő linken le van írva. Annyi, hogy még nincs minden menüpontnak mindkét nyelvű verziója, de aminek van már kétnyelvő verziója ott is csinálja, csak nem minden menüpontnál...

Amúgy a weblap teszt verziója itt érhető el:
www.pharm.u-szeged.hu/gyki/uj
példa hiba: híreknél angolra váltás -> eltűnik a menü , míg a magunkról menüre lépve, majd angolra váltás -> nem tűnik el a menü

Más tipp?
Köszönöm!
Tamás

Több
2015 jan. 26 19:14 - 2015 jan. 26 19:30 #4 Írta: Zotius
És az angol menü alapértelmezett menüpontjának be van állítva a News menüpont? (Admin felületen megnyitva az angol menüt, a News menüpont mellett látható az angol zászlócska?)

A magyar/angol menüpontok egymáshoz is vannak társítva? Hírek <=> News az admin menükezelőjében

Bár, ahogy elnézem, a News menüpont (a Magunkról pontból nagy nehezen elérve), nem ugyanazt az oldalt (kategória lista) hozza be, mint a magyar Hírek pont (Kiemelt cikkek). Itt valami elvi prücök van ... :angry:

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 2015 jan. 26 19:30 Zotius által.

Több
2015 jan. 26 20:15 #5 Írta: tom1_25
Szia!

Igen, be van állítva alapértelmezettnek. A gond, hogy nem csak ennél a menüpontnál jön elő a dolog, de nem is mindegyiknél.
Tehát azt nézzem meg, hogy a kiemelt cikkek és a kategória lista melyinél hogy van beállítva? (holnap tudom ellenőrizni)

Köszönöm!
Tamás

Több
2015 jan. 26 20:32 #6 Írta: tom1_25
Megnéztem, totál ugyanúgy vannak beállítva a dolgok, nem látok semmi eltérést :(((
Az oktatás menüpont se működik jól.
Mellékletek:

Több
2015 jan. 26 21:18 - 2015 jan. 26 21:21 #7 Írta: Balázs
Mivel jeleníted meg menüket? Én arra tippelek, hogy sablonból és egyes menüpontokhoz nincsen hozzárendelve a menümegjelenítés.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2015 jan. 26 21:21 Balázs által.

Több
2015 jan. 26 21:32 #8 Írta: tom1_25
Szia Balázs!

Ezt most nem teljesen értem.
Sablon használata ok. A menüpontoknál láttam, hogy lehet választani, hogy milyen sablont használjon a megjelenítéshez. Ez jelenleg globálisra van állítva. Ezt kellene átállítanom?
Amúgy minden menüpontnál globálisra van állítva (alaphelyzet). Emiatt lehet az, hogy hol megjelenik, hol nem az angol menü, attól függően, hogy mleyik menüpontban vagyok épp, amikor angol nyelvre váltok??

Köszönöm!
Tamás

Több
2015 jan. 26 21:39 - 2015 jan. 26 21:42 #9 Írta: Balázs
Egyes sablonok esetében magát a menüt a sablonból is meg lehet jeleníteni és nem csak modulból. Ezt úgy lehet megoldani, hogy egy sablont amelyhez a magyar menü megjelenítése van beállítva, azt kézzel kell hozzárendelni a magyar menüpontokhoz. Következő lépésként a sablont "le kell másolni" és ehhez a másolathoz az angol menüt kell beállítani megjelenített menünek, amelyet hozzá kell rendeli kézzel az angol menüpontokhoz. Én arra tippelek, hogy ez egy így van beállítva, és az új menüpontokhoz nincsenek hozzárendelve a megfelelő menük az egyes sablonokban.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2015 jan. 26 21:42 Balázs által.

Több
2015 jan. 27 08:46 #10 Írta: tom1_25
Ok, értem. Ezt a menükezelőben kell beállítani a menüpontoknál egyesével, vagy a sablon forrásában kell nézelődnöm?
A sablon lemásolásán azt érted, hogy pl egy új mappába berakom ugyanazt a sablont más néven, és azt a sablont is feltelepítem?
Egyébként a sablonkezelő résznél csak 1 példányt látok a sablonból. Illetve nem tudom , hogy ez plusz infó-e, de ha a sablonkezelőben a beépített sablonok bármelyikére váltok, akkor is ugyanaz a hiba.

Köszönöm!
Tamás