file Többnyelvű oldalnál tartalomhozzárendelés esetén az oldal nem található hiba jelenik meg

Több
2013 jún. 09 18:50 #1 Írta: kissag
Sziasztok!

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy van egy többnyelvű oldalam. A menük jól működnek, de sajnos a menüponthoz hiába rendelem hozzá a cikket, mert mikor ki szeretném próbálni hibaüzenetet jelenít meg (hogy az oldal nem található).
Az oldal. www.metna.hu/new2013
Pl.: a munkatársaink a magyar nyelvűben, de a kezdőlap is eltűnt, csak a németben jelenik meg, pedig minden nyelvnél van kijelölve kiemelt cikk.
Sajnos teljesen tanácstalan vagyok :-( mit nézzek még meg?

Előre is köszönök minden hozzászólást!

kissag

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 jún. 09 21:03 - 2013 jún. 09 21:07 #2 Írta: Balázs
Pontosan mi a hibaüzenet és hol kapod, az adminisztrátori oldalon?

Továbbá:
1. Az egyes cikkekhez vannak hozzárendelve nyelvek?
2. A magyar nyelvű menünél a magyar nyelvű cikkeket jeleníted meg?
3. Össze vannak kapcsolva az összes nyelvre a menük?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2013 jún. 09 21:07 Balázs által.

Több
2013 jún. 09 21:57 - 2013 jún. 09 22:52 #3 Írta: kissag
404-es hibát kapok a weboldalon
A cikkek rendesen nyelvekhez vannak rendelve, és a megfelelő nyelvű menünél a megfelelő nyelvű tartalmat rendeltem hozzá. A menük össze vannak kapcsolva.
Az érdekes az, hogy az elején, mikor csak egy nyelv volt kész akkor minden jól ment, amint elkezdtem a következő nyelv tartalmait feltölteni jöttek a gondok...
Először létrehoztam a menüpontokat mindegyik nyelvnél, de a tartalmak nem voltak még meg minden esetben (volt, ami mezőelválasztó volt) és a nyelvi menükapcsolásokat hoztam létre. A legvégső volt az, hogy a tartalmakat is elkezdtem feltölteni.
Lehet, hogy újra meg kellene csinálnom a menükapcsolatokat, mert a menühöz rendelt tartalmat (cikkek, vagy típusok) megváltozhattak közben)?
Utolsó szerkesztés: 2013 jún. 09 22:52 kissag által.

Több
2013 jún. 10 07:50 #4 Írta: Balázs
Készíts el egy próbatartalmat minden nyelven azokat rendeld hozzá az adott nyelvű menüpontokhoz. Majd az összes Kezdőlap menüpontot kapcsold össze a többi Kezdőlap típusúhoz. Így megjeleníti-e a különböző tartalmakat?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Több
2013 jún. 10 15:16 #5 Írta: kissag
Megpróbáltam, de nem nem működik :-( A német nyelvűben jelenik meg mindössze a most létrehozott cikk, de a többin semmi.
Nem szeretnék nagyon a terhedre lenni, de esetleg nem lennél olyan jó, hogy belenézel kicsit?

Több
2013 jún. 10 16:18 #6 Írta: Balázs
Létrehoztam egy próbatartalmat, az működik, az alapján meg tudod csinálni.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: kissag

Több
2013 jún. 10 17:11 #7 Írta: kissag
Jaj nagyon köszönöm! Igazán nagyon rendes vagy, hogy segítettél. Én már mindennel próbálkoztam, de nem jutottam semmire. Ugye a szakember az szakember ;-)
Az el tudnád mondani mi volt a baj? Nehogy újra ebbe a hibába essek...

Több
2013 jún. 10 18:32 #8 Írta: Balázs
Két dolgot csináltam:
1. htacces-t átírtam a gyökérben és engedélyeztem a rendes SEF-et
2. Létrehoztam a próbatartalmakat, kategóriákat mind a négy nyelven, majd hozzárendeltem a kezdőoldalakhoz az imént létrehozott kategóriákat.

Több
2013 jún. 10 19:56 #9 Írta: kissag
A kezdőoldalak most rendben vannak, de sajnos még mindig nem értem, hogy miért nem mennek nekem az aloldalak pl.: a megközelítés.
A tartalmak meg is vannak mind a 4 nyelven, a nyelvek megfelelően be vannak állítva, megfelelő kategóriában van, de a 4 nyelvből csak 2 működik helyesen. A magyar és a német. Sajnos sem az orosz sem az angol nem jön be.

Több
2013 jún. 10 23:29 - 2013 jún. 10 23:32 #10 Írta: Balázs
Megnéztem, csináltam rajta egy pár tesztet és valami oknál fogva egyes cikk ID-kat nem képes megjeleníteni. Ahol ilyen van, ott fogni kell a cikk tartalmát és egy új cikkbe be kell másolni és azt kell használni. Alapesetben, ha a hivatalos forrásból töltöd le a Joomla!-t és a hivatalos nyelveket használod, ezeknek semmiféleképpen nem szabad összeakadniuk. Ha demó oldalt írsz át, ott is célszerű mindent törölni és újból létrehozni a teljes menüstruktúrát és a tartalmakat.

Utolsó szerkesztés: 2013 jún. 10 23:32 Balázs által.