check Olyan megoldást keresek, hogy minden eszközről úgyanúgy jelenítődjön meg a menüt, mintha ha mobiltelefonról néznék

Több
2017 máj. 27 16:26 #1 Írta: csicsa55
Olyan megoldáson gondolkodom, hogy az oldal minden eszközről úgy jelenítené meg a menüt, mintha mobiltelefonról néznék.

Egy példaoldal: ioptic.hu/

Ez a példa nem joomla oldal, valószínű egyedi fejlesztés, de ezt a megoldást már láttam wordpress oldalon. Mivel arra is van gantry, gondolom joomlán is megoldható. Az oldalam is gantryt használ. Beállítottam a mobile menü megjelenítést always-re, viszont csak bal és jobb pozíciót enged beállítani.

Ha a mobilmenüt átteszem offcanvasból egyedi pozícióba nem működik (nem jelenik meg) a három vízszintes vonal.
Ha offcanvasban hagyom megjelenik, de nem lehet kinyitni, továbbá más pozícióba szeretném tenni. Pl az oldal tetejére középre, vagy picit jobbra zárva a példaoldal szerint.

Meg lehet ezt normálisan gantryban oldani, vagy célszerű valamilyen bővítményt alkalmazni.

Az oldal, amit hegesztek: tempotranshungary.com/BRILL/

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2017 máj. 27 19:54 #2 Írta: csezo
A Gantry alapból tudja ezt!

Bemész a sablonkezelőbe, Styles -> Offcanvas Section -> Toggle Visibility -> Always

Ekkor az OffCanvas menü ikonja mindig megjelenik, már csak arról kell gondoskodnod, hogy a "normál" főmenü ne jelenjen meg

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csicsa55

Több
2017 máj. 27 21:27 #3 Írta: csicsa55
Ne haragudj, de szerintem fuss neki mégegyszer.

Az always beállításon túl vagyok. Írtam, hogy egyrészt nem nyílik ki a menü, másrész a pozícionálás sem ok. Nem jöttem rá, hogyan lehet átrakni. Ha meg kiveszem a mobilemenüt az offcanvas szekcióba és átteszem egy másik építőelem szekcióba, akkor nekem meg sem jelenik az ikonja.

Most úgy hagyom az oldalt, hogy kikapcsoltam a normál menüt és állandóra állítottam a mobil menut, hogy mindenki lássa nem működik.

Több
2017 máj. 28 08:31 #4 Írta: csezo
Na fussunk.

Pár napig így hagyom:
teszt.polarvision.hu/

(Jobb felső sarok)

Fontos, hogy a BASE OUTLINE (tehát az alap) sablonban is megtedd, majd clear cache, és recompile css

Ja, és nagyon nem mindegy, hogy mit teszel az OffCanvas szekcióba. A mobil menü valóban csak mobilon jelentkezik alapból, de simán tehetsz oda másik menüt is, ahogy a példa mutatja

Több
2017 máj. 28 13:07 #5 Írta: csicsa55
"A mobil menü valóban csak mobilon jelentkezik alapból, de simán tehetsz oda másik menüt is"

Ez a megoldás az alap problémámra.
Már beljebb vagyok.

Már csak az a kérdés van-e rá mód, hogy a két széléről beljebb tegyem, lehetőleg nem css felülírással. Mert gyanítom, hogy azzal csak annyit érek el, ha megadom fixen hány px-re csúsztassam el a széléptől. Az meg nem igazán elegáns megoldás, mert kisebb képernyőn jóval beljebb, esetleg le is csúszik a képernyőről.

Több
2017 máj. 28 13:20 #6 Írta: csezo
De, szerintem CSS -ben kell meghatározni.
De valóban ne pixel (px) legyen a mértékegység, hanem a rem (remium)
A Gantry alapból majdnem mindent rem -ben határoz meg.

Ha ez ismeretlen, akkor olvass rá, valójában célszerű lenne mindig mindenhol ezt használni, természetesen a media query -t használva, külön külön megadva az eltérő eszközökre

www.sitepoint.com/understanding-and-using-rem-units-in-css/
css-tricks.com/theres-more-to-the-css-re...it-than-font-sizing/