- Köszönetek: 3
menü mögötti csík eltávolítása
- Pappy
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 17 21:14 #1 Írta: Pappy
menü mögötti csík eltávolítása téma létrehozva Pappy által
Sziasztok
Használgatni kezdtem egy sablont AS Template 002065, eléggé érdekesnek találtam a megoldásokat rajta és elkezdtem kicsit szétszedni.
Ami azonban most megfogott az az, hogy a főoldalon a menü/logo részen van egy nagy zöld (mivel nincs jobb szavam rá) csík.
Ez a menü mögött van, így nekem ez inkább sablon gond, de már ide írtam be, így elnézést ha mégis az első megérzésem lett volna a jó.
Szóval ezt a csíkot, hogyan lehetne kivenni a menü mögül. A menüben erre vonatkozó beállítást nem leltem, a sablonban sem találtam ilyesmit.
köszönöm szépen!
Használgatni kezdtem egy sablont AS Template 002065, eléggé érdekesnek találtam a megoldásokat rajta és elkezdtem kicsit szétszedni.
Ami azonban most megfogott az az, hogy a főoldalon a menü/logo részen van egy nagy zöld (mivel nincs jobb szavam rá) csík.
Ez a menü mögött van, így nekem ez inkább sablon gond, de már ide írtam be, így elnézést ha mégis az első megérzésem lett volna a jó.
Szóval ezt a csíkot, hogyan lehetne kivenni a menü mögül. A menüben erre vonatkozó beállítást nem leltem, a sablonban sem találtam ilyesmit.
köszönöm szépen!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 febr. 18 08:59 #2 Írta: Zotius
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot
Zotius válaszolt a következő témában: menü mögötti csík eltávolítása
A bongésző (Firefox) Web Developer bővítménye segítségével keresd meg a sablon stíluslap fájljában (.css) a menü hátterét szabályozó utasítást (ez biztosan valamilyen <div> elem), és az elem background tulajdonságánál a zöld szín kódját cseréld le 'transparent'-re.
Ez a csík például az általad megadott nevű sablon demo oldalán a ".navbar-wrapper" osztállyal van definiálva (#202020 - majdnem teljesen fekete színnel):
Ugyanez áttetszőként:
Ez a csík például az általad megadott nevű sablon demo oldalán a ".navbar-wrapper" osztállyal van definiálva (#202020 - majdnem teljesen fekete színnel):
.navbar-wrapper {
background: none repeat scroll 0 0 #202020;
}
Ugyanez áttetszőként:
.navbar-wrapper {
background: transparent;
}
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Pappy
- Pappy
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 18 18:37 - 2017 febr. 18 18:54 #3 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: menü mögötti csík eltávolítása
Köszönöm szépen!
Nem használom a firefoxot, de akkor ezeért felteszem, hogy kicsit átnézzem.
Bár már tudom akkor mit kell keresnem, mert nagyon alapos voltál megint!
Még egyszer köszönöm!
kieg:
Bevizsgáltam a dolgot, a web dev meg a mozilla kiakadtak és bezárni sem tudom css/edit css kérésre.
viszont opera böngihez is van ilyen és az elsőre behozta, szintén css / edit css kérést adtam neki, az összes css bejött, de a navbar keresőszóra nem jött elő egyikben sem találat
elrontottam valamit?
Nem használom a firefoxot, de akkor ezeért felteszem, hogy kicsit átnézzem.
Bár már tudom akkor mit kell keresnem, mert nagyon alapos voltál megint!
Még egyszer köszönöm!
kieg:
Bevizsgáltam a dolgot, a web dev meg a mozilla kiakadtak és bezárni sem tudom css/edit css kérésre.
viszont opera böngihez is van ilyen és az elsőre behozta, szintén css / edit css kérést adtam neki, az összes css bejött, de a navbar keresőszóra nem jött elő egyikben sem találat

elrontottam valamit?
Utolsó szerkesztés: 2017 febr. 18 18:54 Pappy által.
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 febr. 18 19:36 #4 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: menü mögötti csík eltávolítása
A sablon tmpl.default.css -ben ez van az 1804. sortól:
A background-image: url(../images/bg.menu.png); a zöld csík. Ezt kiveheted, vagy módosíthatod ahogy szeretnéd.
#header-wrapper
{
position: absolute;
z-index: 1;
margin-top: 60px;
background-image: url(../images/bg.menu.png);
opacity: 1;
width: 100%;
}
A background-image: url(../images/bg.menu.png); a zöld csík. Ezt kiveheted, vagy módosíthatod ahogy szeretnéd.
- Pappy
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
2017 febr. 18 22:03 - 2017 febr. 19 07:54 #5 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: menü mögötti csík eltávolítása
Köszönöm szépen!
Elpuhultam mert eez a megoldás még csak gondolatban sem fogant meg bennem, hogy egy képet keressek vagy megnézzem miből épül fel, mindezt úgy, hogy a bg.menu képből már vettem le színkódot a napokban
Elpuhultam mert eez a megoldás még csak gondolatban sem fogant meg bennem, hogy egy képet keressek vagy megnézzem miből épül fel, mindezt úgy, hogy a bg.menu képből már vettem le színkódot a napokban

Utolsó szerkesztés: 2017 febr. 19 07:54 Pappy által.
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 febr. 19 08:24 #6 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: menü mögötti csík eltávolítása
A lényeg nem a Firefox, azt csak azért írtam, mert én azt használom. Másik böngészőkben is van olyan lehetőség, hogy "elem vizsgálata" vagy valami hasonló szövegű menüpont. Ekkor a böngésző ablak alján megnyílik egy terület, melyben az oldal és a stíluslap forrását láthatod.
A szerkesztést ebben csak "próba" szinten végezzük, hogy lássuk, mit eredményez a módosításunk.
A css végleges módosítását és annak ftp feltöltését sima szövegszerkesztővel (én e célra a Notepad++ -t használom).
A szerkesztést ebben csak "próba" szinten végezzük, hogy lássuk, mit eredményez a módosításunk.
A css végleges módosítását és annak ftp feltöltését sima szövegszerkesztővel (én e célra a Notepad++ -t használom).