Menüpont neve helyett kép

Több
7 éve 2 hónapja #9906 Írta: Pappy
Menüpont neve helyett kép téma létrehozva Pappy által
Sziasztok.

Olyan elképzelésem lenne, hogy menváltoztatom kicsit a menü szisztémát.
Egy alap menü úgy fest, hogy pl a lap tetején van a főoldal rólunk termékek stb menük nevekkel, tehát egyszerűen látszik a szöveg.
Ezt úgy gondolnám megváltoztatni, hogy egy kép jelenjen meg minden menüpont neve helyett, de ne a szöveg mellett, hanem a teljes szöveg helyén és max ha ráállok, akkor írja ki a menü eredeti nevét és ha van almenü az is jelenjen meg vagy ilyesmi.

Ilyesmit lehet esetleg csinálni, az is jó lenne, ha az alapban nem túl nagy menüsávot nagyobbá tehetném kicsit.

Az elképzelés olyasmi lenne mint a
demo4.mixwebtemplates.com/?template=mx_joomla137
itt a hajó alatti gömbök mintájára próbálnék rámenni, mintha azok menűk lennének.

A menük szövegének képre cserélésére amúgy van valami megoldás? egy 2012es leírást találtam róla, de már az ott leírt elemeket nem leltem meg.

idézet:
Üdv!

1. A menüpont kezelőben (gondolom ez a menükezelő) a Paraméterek-Rendszernél kiválasztod a menüképet ->mentés (na ilyen paraméteres dolgot találtam jobb oldalon de abban rendszer alrész nem volt)
2. Majd az menüpontokat megjelenítő modult kiválasztod a Modulkezelőben, (ilyet sem leltem)
itt: Egyéb-Paraméterek ->Menükép hivatkozása igen, és mentés.

köszönöm szépen

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
7 éve 2 hónapja #9911 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Menüpont neve helyett kép
Szinte mindent lehet, csak kérdés, hogy van-e erre valamilyen kész megoldás. A Gantryban ha jól emlékszem van olyasmi hogy kép/ikon legyen menüpont szövege helyén, de hogy a többi (menü)rendszerben, hogy van az jó kérdés.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
7 éve 2 hónapja #9912 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Menüpont neve helyett kép
Az, amit a hivatkozott oldalon látsz, az nem menü, hanem modulok. Mondjuk a felhasználás szempontjából majdnem mindegy, hogy minek nevezzük, ha olyan célra lehet használni, mint egy menüt. A megvalósítás szempontjából már nem mindegy, hiszen másként kell létrehozni és kezelni.
Az adott oldal forráskódjából kinyerhető a megvalósítás mikéntje.

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
7 éve 2 hónapja #9913 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: Menüpont neve helyett kép
Szia

Igen tudom, hogy modulok, ezzel nincs is gond de még nem áll rendelkezéemre az a sablon és a modulok sem, ezért, hogy azok kész megoldásként mit kínálnak, nem tudom. Kis idő, és meglesz a sablon és a kiegészítők is, de én azt feltételezem, hogy azok menünek nem nagyon lesznek alkalmasak. A forráskódot nem néztem át még, kész megoldásra gondoltam, illetve egyszerűbbnek találtam volna a joomla saját megoldását, ha létezik ilyen mert 2012-es hozzászólás szerint akkor létezett. A gantry-t ennyire nem ismerem, de ha esetleg Balázs tudod, hogy ez hol van, vagy egyszer szembejönne veled, akkor köszönöm ha leírod a menetét, ha pedig nincs időd és én lelem meg akkor majd beteszem ide, hogy meglegyen, ha bárki keresné majd.
Visszakanyarodva az előző tuladjonképpen lényeghez, a joomlában van olyan megoldás, hogy képet teszek menü szövege helyett?

köszönöm szépen!

Több
7 éve 2 hónapja #9914 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Menüpont neve helyett kép
Gantry admin -> Menük -> Adott menüpont -> Menüpont beállításai (jobb oldalon fent a menüponton belüli fogaskerék) -> ikon/kép beállítás + icon only-ra egy pipa ha csak az ikonra/képre van szükséged.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu