- Köszönetek: 3
Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket?
- Petronella
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket? téma létrehozva Petronella által
Hello,
Ha van sok, pl. 50 menüelem, akkor a menükezelőben a cím-re kattintva sorba tudom rendezni, de ettől még nem fog a főoldalon a menü ABC sorrendbe rendeződni. Hogyan kell ezt megcsinálni?
A nélkül, hogy a menükezelőben ide oda húzogatni kellene, drag and drop módon.
Ha van sok, pl. 50 menüelem, akkor a menükezelőben a cím-re kattintva sorba tudom rendezni, de ettől még nem fog a főoldalon a menü ABC sorrendbe rendeződni. Hogyan kell ezt megcsinálni?
A nélkül, hogy a menükezelőben ide oda húzogatni kellene, drag and drop módon.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Petronella által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
Zotius válaszolt a következő témában: Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket?
Nem a címre kell kattintani a menükezelőben! Kattints a menükezelőben a bal szélső oszlop fejlécére. (A sorokban három kis fekete négyzet egymás felett. Ezeket kell "megfogni" a rendezéshez.) A menükezelőben drag-n-drop módszerrel rendezd sorba az menüelemeket. Ha így teszed, akkor azok ennek megfelelően fognak megjelenni.Petronella írta: „... a menükezelőben a cím-re kattintva sorba tudom rendezni, de ettől még nem fog a főoldalon a menü ABC sorrendbe rendeződni.” ...

Szerintem az automatikus ABC sorrendbe rendezést ne is keresd, hiszen a menüknek az ilyen sorbarendezés nem alapvető szükséglete. Ettől függetlenül - esetleg - belenyúlhatsz a com_menus komponensbe, és felülbírálással megoldható, de szvsz teljesen felesleges.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Zotius által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket?
Hihihi, pont ezt szerette volna elkerülni, hogy ne keljen 50 darabot sorba rendezni kézzel.
Szerintem egyébként SQL-ben egy dupla joinnal és/vagy valamilyen ciklussal megoldható, de ez már egy kicsit magasabb szint.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Balázs által.
- Zotius
-
- Nem elérhető
-
Zotius válaszolt a következő témában: Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket?
Micsoda kaján vigyor... 
Talán a hsz második felében igen, de bejegyzése így kezdődik:
„a menükezelőben a cím-re kattintva sorba tudom rendezni, de ettől még nem fog a főoldalon a menü ABC sorrendbe rendeződni.”
Ha csak a címre kattint, azzal a megjelenítés sorrendje csak az admin felületen változik meg. Erre reagáltam.
Később aztán azt írja, h „A nélkül, hogy a menükezelőben ide oda húzogatni kellene, drag and drop módon.”
Ezt, ha akarom, érthetem az általam leírt rendezéstől való ódzkodásnak is. Most akkor döntsd el, mivel van gondja...
Majd válaszol és megtudjuk. Mindenesetre – még ha macerás és hosszadalmasabb is – egyszerűbb, mint a bármennyire is elegánsabb SQL utasítással való bűvészkedés
Csak egyszer kell megcsinálni, és béke van. Szerintem nem kell naponta bíbelődni vele.

Talán a hsz második felében igen, de bejegyzése így kezdődik:
„a menükezelőben a cím-re kattintva sorba tudom rendezni, de ettől még nem fog a főoldalon a menü ABC sorrendbe rendeződni.”
Ha csak a címre kattint, azzal a megjelenítés sorrendje csak az admin felületen változik meg. Erre reagáltam.
Később aztán azt írja, h „A nélkül, hogy a menükezelőben ide oda húzogatni kellene, drag and drop módon.”
Ezt, ha akarom, érthetem az általam leírt rendezéstől való ódzkodásnak is. Most akkor döntsd el, mivel van gondja...

Majd válaszol és megtudjuk. Mindenesetre – még ha macerás és hosszadalmasabb is – egyszerűbb, mint a bármennyire is elegánsabb SQL utasítással való bűvészkedés

Csak egyszer kell megcsinálni, és béke van. Szerintem nem kell naponta bíbelődni vele.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: Hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni a menüelemeket?
Gondolom mondjuk 200 darab esetén már nem állsz neki Drag & Droppal
Egyébként magasabb tételszám felett használhatatlan már ez a módszer is, mivel nem lehet vele egy Joomlacms fórumhoz hasonló méretű struktúrát már kézzel sorrendbe rakni, ilyenkor vagy összeakad a JS vagy szimplán meg se jegyzi a pozíciót és ez baromi bosszantó, ilyenkor marad a jó öreg SQL.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- Zotius
-
- Nem elérhető
-
Igazad van, 200-nál már nyilván nem. Ha ekkora menüm lenne, már leprogramozta(tta)m volna az automata rendezést... 
De neki csak 50 van, ahogy írja. Az még belefér a türelemjátékba.

De neki csak 50 van, ahogy írja. Az még belefér a türelemjátékba.
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.