PageSpeed probléma és megoldása

Több
6 hónapja 3 hete #17727 Írta: borisrgey@gmail.com
PageSpeed probléma és megoldása téma létrehozva borisrgey@gmail.com által
Sziasztok!

Az alap SEO-k beállítása után egy szinten teljesen megragadtam a PageSpeed tekintetében a Budapest Hírek Online portálon. Az LCP és a CLS nagyon gyenge értékeket ért el, ami összességében egy 55-80 közötti ugrálást produkált a Performance tekintetében, de a középértéke kb. 65 volt.
A kisebb-nagyobb CSS finomítások után is voltak kiugróan rossz értékek a CLS tekintetében, ahogy a 0.1-es optimális plafonérték helyett 0.7 (!) értéket is elértem időnként. És a megoldás (25 óra kutatás után...) a Google nem szerette a Robotino fonts-ot, ami szintén Google találmány! CSS-ben mindent átfirkantottam Arial-ra és láss csodát. 
Ami komoly (és a szakirodalom ezt nem tárgyalja), hogy az átlag 2.3-as LCP értékem ezután 1.3-ra csökkent le, ami egy hírportálnál nem rossz. 

melléklet nem található

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 hónapja 3 hete #17728 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: PageSpeed probléma és megoldása
Nem rossz amit mutatsz, különösen a font érdekes, de nézd a mobil értékeket is, mert a Google azokat nagyobb súllyal veszi már figyelembe, mint a PC-s értékeket.

Látszik, hogy sokat dolgoztál vele, mert az 28 napos értékek még sokkal rosszabbak mint az aktuális. Jó kis móka ez a PageSpeed optimalizálás, lehet vele küzdeni rendesen.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
6 hónapja 3 hete #17733 Írta: borisrgey@gmail.com
borisrgey@gmail.com válaszolt a következő témában: PageSpeed probléma és megoldása
Köszönöm szavaidat! Tudsz esetleg még ötletet adni, hogy hol nézzek szét néhány mobilos százalék után? :)