Most annyira "felhúztál", hogy fogtam egy rakat weboldalt és ráküldtem. Ráküldtem joomla oldalaka, drupal és Worpress oldalakat meg pár egyedi fejlesztésűt, amit a környékbeli cégek készítettek.
Az eredmény siralmas. Kezdtem itt a fórumon valaha aktív segítők sitejait, meg ugye a joomlacmst is. 0 és 25 pont között eltérő értékeket mutatott.
A próbált drupal és WP siteok is 0 és 60 között teljesítettek.
De a legdurvábbak a cégek által egyedileg fejlesztett oldalak. Amikről kapcsolat révén tudok, hogy 800 ezer - 2 millió Ft-ot elkértek. Egytől egyig nullást kaptak, de csak azért, mert nem ment át a rendszer minuszba, pedig a részpontok alapján némely - 50 is lett volna.
És úgy vettem észre, amiatt nem büntet észrevehetően a google. Van egy általam készítet site Sárváron lévő optikának. Sárvár tele van. Egy kupacon van három. Csodák-csodájára ha beírom a keresőbe, hogy optika sárvár, akkor a google oldalát elsőnek, a weboldalt meg negyediknek dobja ki. A legfelsőt nem számolom, mert fizetett hirdetés, róluk meg tudom a folyamatos kapcsolat miatt, hogy nem fizettek a googlenek. Ez egyáltalán nem rossz eredmény. Annyira nem, hogy álmodni sem mernék jobbat.
Szóval innentől kezdve nem érdekel a mozilla observatory eredménye.