- Köszönetek: 0
sitemap - Nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten!
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
11 éve 6 hónapja #406
Írta: tibor16
sitemap - Nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten! téma létrehozva tibor16 által
Sziasztok,
elnézést, ha nem jó helyen kérdezem (kérek egy megfelelő áthelyezést akkor)
Gondolom - nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten!
A sitemap generator ezeket a fájlokat készítette:
a1_tidy_validate_copy.htm
Web.sitemap
sitemap.html
urllist.txt
sitemap.ror
sitemap.rss
sitemap-base.xml
sitemap-code.xml
sitemap-image.xml
sitemap-video.xml
sitemap-mobile.xml
sitemap-news.xml
sitemap.xml
robots.txt
Az lenne a kérdésem,
- használhatóak-e ezek a Joomla estében?
- a Joomla-nál ezeket mind be kell tenni a weblap könyvtárába - és helyileg a gyökérkönyvtárba, vagy hová?
- a Google alatt régebben - kb 1 éve - használtam a html weblapjaimnak, a keresőt segítő fiókot, a Joomla esetében is hasonlóan működik az a google szolgáltatás? - esetleg mi a különbség?
- ha ezek nem használhatóak a Joomla-nál, akkor miképpen kell készíteni, esetleg - mit kell használni, hogy a Joomla-nak megfelelő, a keresőket segítő fájlokat készítsek.
elnézést, ha nem jó helyen kérdezem (kérek egy megfelelő áthelyezést akkor)
Gondolom - nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten!
A sitemap generator ezeket a fájlokat készítette:
a1_tidy_validate_copy.htm
Web.sitemap
sitemap.html
urllist.txt
sitemap.ror
sitemap.rss
sitemap-base.xml
sitemap-code.xml
sitemap-image.xml
sitemap-video.xml
sitemap-mobile.xml
sitemap-news.xml
sitemap.xml
robots.txt
Az lenne a kérdésem,
- használhatóak-e ezek a Joomla estében?
- a Joomla-nál ezeket mind be kell tenni a weblap könyvtárába - és helyileg a gyökérkönyvtárba, vagy hová?
- a Google alatt régebben - kb 1 éve - használtam a html weblapjaimnak, a keresőt segítő fiókot, a Joomla esetében is hasonlóan működik az a google szolgáltatás? - esetleg mi a különbség?
- ha ezek nem használhatóak a Joomla-nál, akkor miképpen kell készíteni, esetleg - mit kell használni, hogy a Joomla-nak megfelelő, a keresőket segítő fájlokat készítsek.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #420
Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Válasz: sitemap - Nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten!
Elnézést, hogy eröltetetem,
de nekem fontos, mivel a régi html oldalak a sok só weblap közül az első oldalon szerepeltek a Google-ban!
Mivel csak 1 db, és láthatóan nem erre a célra való sitemap.xml-t találtam a telepített Joomla weblap alatt, ezért generáltattam a Sitemap Generátorral egy sitemap.xmlt (a többi előzőleg írt fájlal együtt, és beolvastattam a Google fiókjába a weblapnak. Nem jelzett hibát, A robots.txt- pedig a Joomla weblap alatt lévő eredetivel, a Disallow funkciókat megtartva, kombináltam.
Nem tudom, hogy jó-e, ha mellékelem a fájlokat. Nem szeretném szétgányolni a fórumot. Ezért ha nem jó, hogy mellékeltem, kérem, hogy töröljétek le. De muszáj tudnom, jó-e ez így, és melyiket használjam, ezért, amiről úgy gondolom, fontosabb lehet, mellékelem?
Úgy látszik, a fórum nem fogadja az xml fájlokat, ezért lementem mint txt-ét és úgy mellékelem.
(A weblapon természetesen xml!)
de nekem fontos, mivel a régi html oldalak a sok só weblap közül az első oldalon szerepeltek a Google-ban!
Mivel csak 1 db, és láthatóan nem erre a célra való sitemap.xml-t találtam a telepített Joomla weblap alatt, ezért generáltattam a Sitemap Generátorral egy sitemap.xmlt (a többi előzőleg írt fájlal együtt, és beolvastattam a Google fiókjába a weblapnak. Nem jelzett hibát, A robots.txt- pedig a Joomla weblap alatt lévő eredetivel, a Disallow funkciókat megtartva, kombináltam.
Nem tudom, hogy jó-e, ha mellékelem a fájlokat. Nem szeretném szétgányolni a fórumot. Ezért ha nem jó, hogy mellékeltem, kérem, hogy töröljétek le. De muszáj tudnom, jó-e ez így, és melyiket használjam, ezért, amiről úgy gondolom, fontosabb lehet, mellékelem?
Úgy látszik, a fórum nem fogadja az xml fájlokat, ezért lementem mint txt-ét és úgy mellékelem.
(A weblapon természetesen xml!)
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja tibor16 által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
11 éve 6 hónapja - 11 éve 6 hónapja #422
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Válasz: sitemap - Nem elég elkészíteni a lapot, annak látszania is kell a neten!
Kifelyezetten a Joomla alapú weboldalakhoz is van sitemap generator. pl.:
Xmap
,
XML Sitemap Splitter Easy
stb.
Kigeneráltatod vele és feltöltöd. Ha nem jelez, hibát akkor alapvetően meg is vagy.
Kigeneráltatod vele és feltöltöd. Ha nem jelez, hibát akkor alapvetően meg is vagy.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Balázs által.