- Köszönetek: 3
kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
- Petronella
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 ápr. 10 00:20 #1 Írta: Petronella
kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz? téma létrehozva Petronella által
Sziasztok,
mi a módja annak, hogy kihagyjam a kategórianeveket az URL-ből?
SH404SEF-et használok, de le akarom szedni, viszont nem szeretném a linkeket újra tanultatni a keresőkkel.
az ID-t sikeresen kiszedtem az url-ből, a
config.xml-be betettem egy kódot, ami az advanced SEF funkciót bekapcsolja, viszont sajnos most hozzácsapja a kategóriát is.
Egyáltalán mi a jó megoldás, ha a kategória is benne van és deep linket használok(már ha ezt jelenti a deep link), vagy elég ha domain.hu/cikk-egyedi.html ennyi van, mint most?
tematikájában egy témájú az oldal, már ha ez számít.
mi a módja annak, hogy kihagyjam a kategórianeveket az URL-ből?
SH404SEF-et használok, de le akarom szedni, viszont nem szeretném a linkeket újra tanultatni a keresőkkel.
az ID-t sikeresen kiszedtem az url-ből, a
config.xml-be betettem egy kódot, ami az advanced SEF funkciót bekapcsolja, viszont sajnos most hozzácsapja a kategóriát is.
Egyáltalán mi a jó megoldás, ha a kategória is benne van és deep linket használok(már ha ezt jelenti a deep link), vagy elég ha domain.hu/cikk-egyedi.html ennyi van, mint most?
tematikájában egy témájú az oldal, már ha ez számít.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- csezo
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 124
2017 ápr. 10 18:50 #2 Írta: csezo
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
csezo válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Ha feltelepíted a Virtuemart legújabb (3.2.1) verzióját, akkor ott abban már nagyjából ebben a felállásban kezeli az URL-eket, érdemes tanulmányozni
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
- Petronella
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 ápr. 10 23:07 #3 Írta: Petronella
Petronella válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Az SH0404SEF is megoldja, de nem akarok egy ilyen viszonylag egyszerű probléma miatt feltelepíteni egy komplett szoftvert, ami esetleg lassítja a működést. Az sh404-től is ezért akarok megszabadulni.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2017 ápr. 11 08:46 #4 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Először is tisztázzuk, hogy nem vagyok optimalizáló, de többel is együtt dolgozom oldalakon, így csak az együttműködés során hallottak alapján nyilatkozom..
1. A linkek mélysége nem jó, ha túl mély tehát ne nagyon legyen mélyebb 3-4 szintnél.
2. Ugyanakkor mégis jó, ha vannak kategóriák A Goolge szereti tudni, hogy hova is tartozik a vizsgált cikk.
Csak példaként - ugyan nem írtad, hogy webáruház így a példa lehet sántít -, de így nekem erről az jön le, hogy domanem.hu/termekek helyett jobb a domainem.hu/hasznalt/termekek
Biztosan lehet más linkkel is hasonló példát mondani amikor a hosszabb egyben beszédesebb is.
1. A linkek mélysége nem jó, ha túl mély tehát ne nagyon legyen mélyebb 3-4 szintnél.
2. Ugyanakkor mégis jó, ha vannak kategóriák A Goolge szereti tudni, hogy hova is tartozik a vizsgált cikk.
Csak példaként - ugyan nem írtad, hogy webáruház így a példa lehet sántít -, de így nekem erről az jön le, hogy domanem.hu/termekek helyett jobb a domainem.hu/hasznalt/termekek
Biztosan lehet más linkkel is hasonló példát mondani amikor a hosszabb egyben beszédesebb is.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- Petronella
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 ápr. 12 07:05 - 2017 ápr. 12 07:16 #5 Írta: Petronella
Petronella válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Logikusan hangzik, köszönöm.
Akkor már csak azt nem tudom, hogyan oldjam meg a kis milió 301 redirect-et, hogy újratanultassam a keresőkkel, ha kategória is bekerül a linkbe.
Google súgó
Lehet ebből az alsó rész kell nekem?
A Google felkérése az URL újrafeltérképezésére és újraindexelésére?
Akkor már csak azt nem tudom, hogyan oldjam meg a kis milió 301 redirect-et, hogy újratanultassam a keresőkkel, ha kategória is bekerül a linkbe.
Google súgó
Lehet ebből az alsó rész kell nekem?
A Google felkérése az URL újrafeltérképezésére és újraindexelésére?
Utolsó szerkesztés: 2017 ápr. 12 07:16 Petronella által.
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 ápr. 12 07:37 #6 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Azt gondolom igen és ezzel együtt ha nem lenne érdemes egy oldatérképet is beadni a Googlenak. Az oldaltérképre vannak komponensek amelyek elkészítik és folyamatosan kezelik a Joomla oldaltérképet és csak ezt az URL-t kell beadni, így mindig naprakész a Goolge felé.
extensions.joomla.org/category/structure-a-navigation/site-map/
extensions.joomla.org/category/structure-a-navigation/site-map/
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Petronella
- Motoros
-
- Nem elérhető
- Premium Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 14
2017 ápr. 12 12:05 #7 Írta: Motoros
Motoros válaszolt a következő témában: kategória kihagyása az URL-ből SEO szempontból jó vagy rossz?
Én azt gondolom, mindenképpen foglalkoznod kell a htaccess -ben az átirányítással.
Különösen azokkal az url címekkel, ahol külső oldalakról kapsz hivatkozást!!!
Vagy a legforgalmasabb belépő oldalaiddal!
Amennyiben ez egy régóta üzemelő oldal, biztosan lesz egy visszaesés...
Különösen azokkal az url címekkel, ahol külső oldalakról kapsz hivatkozást!!!
Vagy a legforgalmasabb belépő oldalaiddal!
Amennyiben ez egy régóta üzemelő oldal, biztosan lesz egy visszaesés...
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 ápr. 12 13:24 #8 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Valóban lehet visszaesés, de ha oldaltérkép és átirányítás van akkor ez nem tart túl sokáig és nem lesz vészes.
Az átirányításra, ha nem vagy .htaccess guru akkor kapcsold be a Jooma átirányítás komponenst és plugint és ott figyeld mire ad a Joomla legtöbbször hibát és ott a régi URL-nek meg tudod adni az új URL-t. Első körben azokkal foglalkozz ahol magas a találati arány.
Az átirányításra, ha nem vagy .htaccess guru akkor kapcsold be a Jooma átirányítás komponenst és plugint és ott figyeld mire ad a Joomla legtöbbször hibát és ott a régi URL-nek meg tudod adni az új URL-t. Első körben azokkal foglalkozz ahol magas a találati arány.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu