A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz

Több
9 éve 8 hónapja - 9 éve 8 hónapja #7894 Írta: freepetya
A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz téma létrehozva freepetya által
Tegnap kaptam ilyen üzenetet több oldalra, többek között egy joomla 3.4 alatt működőre is:
" A(z) www.losgringos.hu/ webhely webmesterének

A Google rendszerei mostanában azt észlelték, hogy probléma van a kezdőlapjával, amely befolyásolja, hogy az algoritmusok mennyire jól jelenítik meg vagy indexelik a tartalmát. A konkrét probléma az, hogy a Googlebot a robots.txt fájlban megadott korlátozások miatt nem fér hozzá az Ön JavaScript- és/vagy CSS-fájljaihoz. Ezek a fájlok segítenek a Google-nak eldönteni, hogy a webhely megfelelően működik-e, így az elemekhez való hozzáférés letiltása nem ideális pozícióhoz vezethet a rangsorban."

Van esetleg valami általános javaslat, erre vonatkozóan, már ami a robots.txt -ben lévő tiltásokat illeti. A Joomla alap, ill. mostanában javasolt módosított változatát használom.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 8 hónapja freepetya által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 8 hónapja #7896 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz
Itt a kérdés inkább az, hogy miért jó a Google-nek, ha olyan fájlokhoz férne hozzá, amelyek nem foglalnak magukban tartalmakat.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
9 éve 8 hónapja #7900 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz
Ilyen levelet én is kaptam. A fontosságát én is megkérdőjeleztem, de amikor a "Megjelenítés Google robotként" vagy valami hasonló szövegű gombra kattintva behozta az oldalamat, az elrendezése teljesen más volt, mint ahogy az valójában kinéz. Miután kikommenteltem pár alkönyvtár "Disallow ..." kezdetű sorát, s újratöltöttem, akkor már megfelelően mutatta. Szóval, a Google valószínűleg a valóságnak megfelelő megjelenítés miatt nyafog:

... az algoritmusok mennyire jól jelenítik meg vagy indexelik a tartalmát ...

Több
9 éve 8 hónapja #7903 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz
Ez már inkább olyan terület, amihez a Google-nek, már nem sok köze. :)

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Több
9 éve 8 hónapja - 9 éve 8 hónapja #7911 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: A Googlebot nem tud hozzáférni CSS- és JS-fájlokhoz
Igen, csak akkor lehet esetleg gond, ha ez az új "pingvin" a css és js hiányos betöltése miatt a felhasználói élmény értékelést lehúzza és hátrébb sorolja az oldalt a találati listán.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 8 hónapja freepetya által.

Több
9 éve 8 hónapja #7912 Írta: Balázs
Azért az komoly lenne, a dizájnt is osztályozná, és ha valami nem ütne meg egy Google által javasolt szintet az büntetést kapna. :)