- Köszönetek: 1
k2 contact author modul esetén telefonszám megadásakor hiba.
- vero
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- a nap mindig akkor süt fel amikor nem számítunk rá
Kevesebb
Több
k2 contact author modul esetén telefonszám megadásakor hiba. téma létrehozva vero által
Sziasztok!
Állandóan visszadob az élő webhely,hogy hibás a telefonszám formátum:-(
0036304749 /ha 10számjegyet beírok azt elfogadja.
A php-ban a rá vonatkozó részeket ide másolom...
A 0-9 -10et hiába próbálom átírni.. pl.20ra akkor sem fogad el mást. 
Találtam ilyen preg_match leírásokat a neten,de én olyat szeretnék,hogy tetszőleges számot tudjon megadni a felhasználó.
"/^\d{20}$/" -> azt nem értem,hogy itt 20-on van.
Köszi,ha van tippetek!!
Állandóan visszadob az élő webhely,hogy hibás a telefonszám formátum:-(
0036304749 /ha 10számjegyet beírok azt elfogadja.
A php-ban a rá vonatkozó részeket ide másolom...
Code:
if ($_POST["phonenumber"]!="" && (preg_match([b]"/^\d{20}$/"[/b], $_POST["phonenumber"]) === 0)){
<input type=tel name="phonenumber" size="16" value="'.$_POST["phonenumber"].'" pattern="[0-9]{10}"';
if ($phonenumberrequired=="yes"){$formara=$formara." required='required' ";}
$formara=$formara.'>';

Találtam ilyen preg_match leírásokat a neten,de én olyat szeretnék,hogy tetszőleges számot tudjon megadni a felhasználó.
"/^\d{20}$/" -> azt nem értem,hogy itt 20-on van.
Köszi,ha van tippetek!!
Utolsó szerkesztés: 9 éve 7 hónapja Balázs által.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: k2 contact author modul esetén telefonszám megadásakor hiba.
Ez egyébként azért van így - mivel gondolom nincs az űrlapon captcha - hogy ne lehessen korlátlan méretű szöveget elküldeni, így csak egy bizonyos formátumot vár és fogad el. Ez nem feltétlenül PHP, inkább regexp alapok, de találtam neked egy leírást, amely elég részletese ahhoz, hogy segítségével módosítani tudd a kódot:
www.phpro.org/tutorials/Introduction-to-PHP-Regex.html
Itt alapesetben, azt kell megadnod, hogy milyen formátumot vársz. Talán a legjobb a konkrétan a mező nevében kiíratod, hogy mi az a formátum ami oké. Pl. Telefonszám (helyes formátum: +361234567 vagy 00361234567 stb.) Persze beállíthatod, hogy bármi is jó neked, de akkor félő, hogy robotok teleküldik az űrlapodat.
Itt alapesetben, azt kell megadnod, hogy milyen formátumot vársz. Talán a legjobb a konkrétan a mező nevében kiíratod, hogy mi az a formátum ami oké. Pl. Telefonszám (helyes formátum: +361234567 vagy 00361234567 stb.) Persze beállíthatod, hogy bármi is jó neked, de akkor félő, hogy robotok teleküldik az űrlapodat.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 9 éve 7 hónapja Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: vero
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
Zotius válaszolt a következő témában: k2 contact author modul esetén telefonszám megadásakor hiba.
A
kibővítését már próbáltad?
A 20 számjegyig megengedésnél ennek így kellene kinézni, megspékelve elején az elfogadható '+' karakterrel:
Ez megengedi első pozíción a '+' karaktert, s utána max 20 számjegyet.
A regexp egy nagyon érdekes dolog, érdemes megismerkedni vele.
Code:
pattern="[0-9]{10}"
A 20 számjegyig megengedésnél ennek így kellene kinézni, megspékelve elején az elfogadható '+' karakterrel:
Code:
pattern="[+]{1}[0-9]{20}"
A regexp egy nagyon érdekes dolog, érdemes megismerkedni vele.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 7 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: vero
- vero
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- a nap mindig akkor süt fel amikor nem számítunk rá
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
vero válaszolt a következő témában: k2 contact author modul esetén telefonszám megadásakor hiba.
Szaisztok!
A preg mach hoz ez kellett: if ($_POST["phonenumber"]!="" && (preg_match("/[^0-9]/", $_POST["phonenumber"]) === 0)){
ezt a weblapon találtam.
<input type=tel name="phonenumber" size="16" value="'.$_POST["phonenumber"].'"[+]{1}[0-9]{20}"';
ide nem kellett a pattern!
Szóval a 2helből sikerült köszi!
A preg mach hoz ez kellett: if ($_POST["phonenumber"]!="" && (preg_match("/[^0-9]/", $_POST["phonenumber"]) === 0)){
ezt a weblapon találtam.
<input type=tel name="phonenumber" size="16" value="'.$_POST["phonenumber"].'"[+]{1}[0-9]{20}"';
ide nem kellett a pattern!
Szóval a 2helből sikerült köszi!
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.