Érdekes ez a keretrendszer használat, meg a különböző PageBuilderek használata. Látom, hogy a WordPress és a Joomnla is ebbe az irányba halad, pedig a Joomla egyik erőssége szerintem pont a modulok elég jó variálhatósága és a könnyű sablon felülírás.
Emiatt ha lehet épp ezért inkább egyedi sablonokat készítek. Nem hiszem, hogy a felhasználó szereti megtanulni a Page Builderek használatát. Ráadásul azok szinte mind fizetősek, így ha a frissítés lehetőségét meg akarják tartani akkor évente biztosan ki kell fizetni ere is 50-70-100USD-t.
Ráadásul a keretrendszerek és Page Builderek szerintem erősen megnehezítik az egyedi grafikára készült oldal elkészítését, amikor a grafikus nem a szokásos 30-60-90 stb paddingekkel, margókkal dolgozik.
Ilyenkor lehet megerőszakolni !important és egyéb megoldásokkal a keretrendszerek és PB saját css-eket, ami lássuk be oladl betöltés szempontjából nem túl jó.
Arról nem is beszélve, hogy a keretrendszerek és PB css fájljai sokszor több tízezer sor, sokszor mellé töltve a Bootstrap vagy hasonló css-t, valamint ehhez még jönnek a telepített kiegészítők css és js fájljai. Rengeteg! Most tényleg kell ez?
Itt egy oldal egyedi sablonnal:
www.polynova.com/
A sablon saját css-e nincs 1000 sor, nincs benne felesleges JS, csak ami tényleg kell.
Sajnos itt is vannak telepített kiegészítők, de csak azok amik tényleg kellenek.
Ennyit a saját sablon mellett.
Ha már keretrendszer akkor a
JoomShapert
látom életerősnek.
Csak csendben jegyzem meg, hogy egy másik oldalon szintén saját sablonnal abszolút simán ment a J5-re frissítés. Nem tudom ez a keretrendszerekkel vajon megy-e?