GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz

Több
6 éve 6 hónapja #13498 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
Ebben szálban értekezünk a GDPR megfelelősségről: joomlacms.hu/fórum/általános/3468-gdpr-kontra-joomla

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 6 hónapja - 6 éve 6 hónapja #13500 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
A GDPR komponensek elvileg ezt kezelik, bár még nem látok tökéletes megoldást.
Erről folyik egy diskurzus már a fórumban:
joomlacms.hu/f%C3%B3rum/%C3%A1ltal%C3%A1...8-gdpr-kontra-joomla

Ez az az eset amikor bejön egy telefon és közben Balázs megválaszolja :)

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 6 éve 6 hónapja kovacshazi által.

Több
6 éve 5 hónapja #13557 Írta: Quwick
Quwick válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
Sziasztok!

Az én gondom is részben kapcsolódik az alap témához!

Az egyik ügyfelem oldalán nem kötelező a regisztráció, de az üzenetküldéshez is el kell fogadtatni a GDPR-t. Ezt egy másik weboldalon a komponens - kapcsolatok mezőivel szépen meg is tudtam oldani! (Lásd: www.mobilhaz.hu/kapcsolat )

A sablon mind kettőnél ugyan az, viszont a szóban forgó weboldal komponensek - kapcsolatok bal oldali menüsorból (adminisztráció) bal oldalt hiányoznak a mezők, és a mező kategóriák! (A cikkeknél viszont megvan!)
Átmásoltam a gyökér és az admin mappa komponensből (felülíratva a régit) a com_contact, és a com_fields mappákat az egyik Joomla-ból a másikba, de nem sikerült megjeleníttetni. A beépülő modulkezelőben engedélyezve vannak a mezők.

Van ötletetek a megoldásra?

"Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között." kutyanet.hu

Több
6 éve 5 hónapja #13558 Írta: Quwick
Quwick válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
Köszi Sikerült!

Egy kicsit el van rejtve!(bár nem értem a lehetőséget miért kell letiltani)
Alap esetben a komponens / kapcsolattartók / Beállítások / Beépülés menü alatt kell engedélyezni a menü megjelenését!

"Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között." kutyanet.hu

Több
6 éve 5 hónapja #13634 Írta: anderass
anderass válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
Sziasztok!

Arra tudtok-e valamilyen megoldást/megoldásokat, hogy a meglévő regisztráltakkal újra el lehessen fogadtatni a több éve megadott adataikat. Pontosabban az új GDPR-nek megfelelően újra be kell regisztráltatni őket. Láttam ilyet pl. e-mailben kiküldött link segítségével.
Van erre valamilyen egyszerű megoldás joomlában - 1.5, 2.5 és 3.8 verziók esetében?

Több
6 éve 5 hónapja - 6 éve 5 hónapja #13639 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: GDPR - Kötelezően kipipálandó elemek regisztrációhoz
Igen, ez egy jó kérdés, maximum azt tudom elképzelni, hogy körlevélben kimegy egy figyelmezeteő ímél, amit eddig is csináltak páran, és ott kérik a felhasználókat az "újra" regisztrcáióra, aki gondolom ezt nem teszi meg, az törlésre kerül.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 6 éve 5 hónapja Balázs által.