GDPR kontra Joomla

Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #13641 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Közben kijött a JA Joomla GDPR komponens stabil verziója, amely a Joomla! alaprendszerhez ingyenes, de a támogatott bővítmények GDPR megfelelősségét biztosító beépülők, már csak klubtagsággal tölthetők le (a legolcsóbb éves tagság 55$), amelyek a következők:
  • Acymailing
  • J2 Store
  • Community builder
  • Kunena
  • K2
  • Virtuemart
  • JomSocial
  • Guru
  • Publisher
  • Adagency
  • EasyBlog
  • EasyDiscuss
  • EasySocial

Ehhez szükséges még egy a GDPR direktívának megfelelő cookie figyelmeztető bővítmény is, pélául a Cookie Alert for EU Countries Joomla Module , amelynek ára 35$.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja Balázs által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #13645 Írta: peter.forensys
peter.forensys válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Sziasztok!

Nagy pácba vagyunk itt a sütik típusaival kapcsolatban. Mert a GDPR bővítményben be lehet állítani kategóriákat, és ezekhez lehet párosítani domaineket meg süti neveket. Én ezt honnan tudhatom meg, hogy milyen sütiket használ az oldalam, beleértve a 3. féltől származó sütiket, illetve ha ezek megvannak, honnan tudjam, melyik kategóriába tartoznak? Pl. melyek a szükséges sütik?
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja peter.forensys által. Indoklás: kiegészítés

Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #13646 Írta: Balázs
Általánosságban véve számos típusa van a weboldalak által használt sütiknek:
  • Szükségszerű sütik: Ezek a sütik elengedhetetlenek ahhoz, hogy barangolni tudjon a weboldalon, illetve bizonyos funkciók megfelelő működéséért felelősek.
  • Funkcionális sütik: Ezek a sütik a weboldal funkcionalitását javítják azáltal, hogy megjegyzik az Ön preferenciáit.
  • Teljesítmény sütik: Ezek a sütik javítják a weboldal teljesítményét és jobb felhasználói élményt biztosítanak ezáltal.
  • A weboldal statisztikájának kezeléséért felelős sütik: Ezeket a sütiket azért használják, hogy nyomon követhető legyen a weboldal látogatóinak viselkedése, a visszatérő látogatások gyakorisága, például annak érdekében, hogy meghatározzuk, melyek a leglátogatottabb oldalak a weblapon belül.
  • Online hirdetési viselkedést követő sütik: Ezeket a sütiket arra használják, hogy a látogató érdeklődési körére szabott hirdetések jelenjenek meg az adott weboldalon.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja Balázs által.

Több
6 éve 3 hónapja #13647 Írta: Balázs
Én egyénként sehol sem találkoztam eddig olyan sütikezelő megoldással nagyobb látogatottságú weboldalak esetén, amely szétbontaná a sütiket típus szerint, és kiválaszthatom, hogy melyiket engedélyezem és melyiket nem,

Több
6 éve 3 hónapja #13648 Írta: Balázs
A kormány nem büntetne a GDPR előírásainak megszegéséért: itcafe.hu/hir/gdpr_kormany_gulyas.html

A következő felhasználók mondtak köszönetet: peter.forensys

Több
6 éve 3 hónapja #13674 Írta: holloro
holloro válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Kérdés:
A Fabriknak van magyar fordítása?
Ha igen, honnan tölthető le?
Én felraktam, egy Cookie-st, ez elméletileg megfelel az Eu szabályzatainak.
Ha bár külön kategórián ként nem kezeli a sütiket, nem is értem minek kellene, viszont a sütiket a felhasználók engedélyezhetik és ha nem akarják, akkor le is tilthatják.
Ehhez egyenlőre nincs magyar fordítás de nem nagy cucc, lehet holnap össze dobok valamit rá, ahogy a Ja gdpr- komponensre, mert az meg kiválóan működhet arra a célra, hogy törölni tudják magukat a felhasználók, valamint naplóz, exportál stb.
Én a Felhasználói fiók megtekintésének helyére tettem be a mod_login modulba.
Próbáltam ezt a Kibővített profil beépülőt, de ha bekapcsolom és aztán rá lépek a Profil megtekintésére azt írja, hogy nem létezik a prefix_user_profiles tábla.
Ráadásul én is hiába raktam be az "Adatvédelmi Nyilatkozatot, mint cikk meg sem jelenítette a regisztrációnál!
Továbbá magyar útmutató van a Fabrik-hoz arra a célra, hogyan hozzak létre egyedi regisztrációs űrlapot ami kapcsolódik a Joomla Core felhasználó kezeléséhez?
Angolt találtam erre, ha viszont lenne magyar leírás az sokat segítene.
A másik problémám, bár ezt már megoldom:
Kapcsolat felvételi űrlapnál nem engedi a mezőknél, hogy bepipálható jelölőnézetet hozzak létre.
Nem tudok megadni alapértelmezett értéket sem.
Viszont én eddig a Visforms űrlapkezelőt használtam/használom, az sem magyar viszont annak nincs Regisztrációs űrlap létrehozása opciója.
Ehhez kell a Fabrik!
Aztán meglátjuk lehet teljesen Fabrikra cserélem le az űrlapokat.
Ja:
2 jelölőnézet szükségeltetik, de tudomásom szerint egy dokumentumban is tárolható az Adatvédelmi Nyilatkozat és a szabályzat, nos ha egy dokumentumban tárolható, akkor miért nem elég egy jelölőnézet?
Nem értem én ezeket...
Na mind-egy, én megtettem amit tudtam, a fordításokat pedig majd össze dobom.
Vagy ha valaki megteszi, annak előre is köszönöm segítségét!
Üdv:
Robi