GDPR kontra Joomla

Több
2018 május 23 22:54 - 2018 május 23 23:06 #73 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Közben kijött a JA Joomla GDPR komponens stabil verziója, amely a Joomla! alaprendszerhez ingyenes, de a támogatott bővítmények GDPR megfelelősségét biztosító beépülők, már csak klubtagsággal tölthetők le (a legolcsóbb éves tagság 55$), amelyek a következők:
  • Acymailing
  • J2 Store
  • Community builder
  • Kunena
  • K2
  • Virtuemart
  • JomSocial
  • Guru
  • Publisher
  • Adagency
  • EasyBlog
  • EasyDiscuss
  • EasySocial

Ehhez szükséges még egy a GDPR direktívának megfelelő cookie figyelmeztető bővítmény is, pélául a Cookie Alert for EU Countries Joomla Module , amelynek ára 35$.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2018 május 23 23:06 Balázs által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2018 május 24 10:35 - 2018 május 24 10:36 #74 Írta: peter.forensys
peter.forensys válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Sziasztok!

Nagy pácba vagyunk itt a sütik típusaival kapcsolatban. Mert a GDPR bővítményben be lehet állítani kategóriákat, és ezekhez lehet párosítani domaineket meg süti neveket. Én ezt honnan tudhatom meg, hogy milyen sütiket használ az oldalam, beleértve a 3. féltől származó sütiket, illetve ha ezek megvannak, honnan tudjam, melyik kategóriába tartoznak? Pl. melyek a szükséges sütik?
Utolsó szerkesztés: 2018 május 24 10:36 peter.forensys által. Indoklás: kiegészítés

Több
2018 május 24 15:24 - 2018 május 24 15:25 #75 Írta: Balázs
Általánosságban véve számos típusa van a weboldalak által használt sütiknek:
  • Szükségszerű sütik: Ezek a sütik elengedhetetlenek ahhoz, hogy barangolni tudjon a weboldalon, illetve bizonyos funkciók megfelelő működéséért felelősek.
  • Funkcionális sütik: Ezek a sütik a weboldal funkcionalitását javítják azáltal, hogy megjegyzik az Ön preferenciáit.
  • Teljesítmény sütik: Ezek a sütik javítják a weboldal teljesítményét és jobb felhasználói élményt biztosítanak ezáltal.
  • A weboldal statisztikájának kezeléséért felelős sütik: Ezeket a sütiket azért használják, hogy nyomon követhető legyen a weboldal látogatóinak viselkedése, a visszatérő látogatások gyakorisága, például annak érdekében, hogy meghatározzuk, melyek a leglátogatottabb oldalak a weblapon belül.
  • Online hirdetési viselkedést követő sütik: Ezeket a sütiket arra használják, hogy a látogató érdeklődési körére szabott hirdetések jelenjenek meg az adott weboldalon.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Utolsó szerkesztés: 2018 május 24 15:25 Balázs által.

Több
2018 május 24 20:00 #76 Írta: Balázs
Én egyénként sehol sem találkoztam eddig olyan sütikezelő megoldással nagyobb látogatottságú weboldalak esetén, amely szétbontaná a sütiket típus szerint, és kiválaszthatom, hogy melyiket engedélyezem és melyiket nem,

Több
2018 május 24 20:05 #77 Írta: Balázs
A kormány nem büntetne a GDPR előírásainak megszegéséért: itcafe.hu/hir/gdpr_kormany_gulyas.html

A következő felhasználók mondtak köszönetet: peter.forensys

Több
2018 május 26 00:08 #78 Írta: holloro
holloro válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Kérdés:
A Fabriknak van magyar fordítása?
Ha igen, honnan tölthető le?
Én felraktam, egy Cookie-st, ez elméletileg megfelel az Eu szabályzatainak.
Ha bár külön kategórián ként nem kezeli a sütiket, nem is értem minek kellene, viszont a sütiket a felhasználók engedélyezhetik és ha nem akarják, akkor le is tilthatják.
Ehhez egyenlőre nincs magyar fordítás de nem nagy cucc, lehet holnap össze dobok valamit rá, ahogy a Ja gdpr- komponensre, mert az meg kiválóan működhet arra a célra, hogy törölni tudják magukat a felhasználók, valamint naplóz, exportál stb.
Én a Felhasználói fiók megtekintésének helyére tettem be a mod_login modulba.
Próbáltam ezt a Kibővített profil beépülőt, de ha bekapcsolom és aztán rá lépek a Profil megtekintésére azt írja, hogy nem létezik a prefix_user_profiles tábla.
Ráadásul én is hiába raktam be az "Adatvédelmi Nyilatkozatot, mint cikk meg sem jelenítette a regisztrációnál!
Továbbá magyar útmutató van a Fabrik-hoz arra a célra, hogyan hozzak létre egyedi regisztrációs űrlapot ami kapcsolódik a Joomla Core felhasználó kezeléséhez?
Angolt találtam erre, ha viszont lenne magyar leírás az sokat segítene.
A másik problémám, bár ezt már megoldom:
Kapcsolat felvételi űrlapnál nem engedi a mezőknél, hogy bepipálható jelölőnézetet hozzak létre.
Nem tudok megadni alapértelmezett értéket sem.
Viszont én eddig a Visforms űrlapkezelőt használtam/használom, az sem magyar viszont annak nincs Regisztrációs űrlap létrehozása opciója.
Ehhez kell a Fabrik!
Aztán meglátjuk lehet teljesen Fabrikra cserélem le az űrlapokat.
Ja:
2 jelölőnézet szükségeltetik, de tudomásom szerint egy dokumentumban is tárolható az Adatvédelmi Nyilatkozat és a szabályzat, nos ha egy dokumentumban tárolható, akkor miért nem elég egy jelölőnézet?
Nem értem én ezeket...
Na mind-egy, én megtettem amit tudtam, a fordításokat pedig majd össze dobom.
Vagy ha valaki megteszi, annak előre is köszönöm segítségét!
Üdv:
Robi

Több
2018 május 26 15:27 #79 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

Balázs írta: Én egyénként sehol sem találkoztam eddig olyan sütikezelő megoldással nagyobb látogatottságú weboldalak esetén, amely szétbontaná a sütiket típus szerint, és kiválaszthatom, hogy melyiket engedélyezem és melyiket nem,

Csak jelzem, hogy a J!Extensions Store által fejlesztett GDPR bővítményben van erre lehetőség.
[hr]

Közben kijött a JA Joomla GDPR komponens stabil verziója, amely a Joomla! alaprendszerhez ingyenes, de a támogatott bővítmények GDPR megfelelősségét biztosító beépülők, már csak klubtagsággal tölthetők le (a legolcsóbb éves tagság 55$), amelyek a következők: ...

Ehhez szükséges még egy a GDPR direktívának megfelelő cookie figyelmeztető bővítmény is, pélául a Cookie Alert for EU Countries Joomla Module , amelynek ára 35$.

Ez a GDPR komponens mndezeket tudja, és az alábbi, harmadik féltől származó bővítményekkel képes együttműködni, mindössze 39€ éves díjért.
  • JomSocial
  • Easysocial
  • Easyblog
  • Easydiscuss
  • Community Builder
  • Kunena
  • ChronoForms 6
  • Creative Contact Form
  • RSForm Pro
  • Breezing Forms
  • BAForms
  • Acymailing
  • FoxContact
  • K2
  • Virtuemart
  • Hikashop
  • JRealtime Analytics
  • Joomshopping
  • JChatSocial
  • Instant Facebook Login
  • Instant PayPal Pro Shop
  • EasyProfile
  • Eventbooking
  • OS Membership Pro
  • SP Page Builder
  • VP Advanced User
  • Vikbooking
[hr]

A kormány nem büntetne a GDPR előírásainak megszegéséért: itcafe.hu/hir/gdpr_kormany_gulyas.html

Ez nagyon jó hír, bár kérdés, hogy később is fenntartják-e ezen álláspontjukat. :)
[hr]
Félreértés ne essék, nem vagyok a J!Extesions Store-nak sem üzletkötője, sem lobbistája, csupán a pozitív tapasztalataimat adom közre. :D
Ezután pedig mindenki maga döntse el, melyik bővítményt választja.
[hr]
Végül még egy infó: Elkészült ennek a legfrissebb, 1.4-es verziója, újabb feature-ökkel. A magyar fordítást is frissítettem van az új verzióhoz.

Több
2018 május 26 21:49 #80 Írta: holloro
holloro válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Kérdésemre még mindig nem kaptam választ és a google sem segített...
A Fabrik komponensnek van Magyar Nyelvű csomagja?
Elérhető magyarul is?
A hivatalos oldalán találtam, egy "Translation" bejegyzést, ott, egy linket ahová regisztráltam (transifex), viszont hiába aktiválom a regisztrációt, belépni nem tudok, vagy nem tudom hogyan lehetne letölteni (elméletileg ott van, egy 31%-ig lefordított Hungarian az az Magyar nyelvi fordítás is)!
Vagy valaki pü-ben át tudja dobni a magyar fordítás letöltési linkjét?
Fontos lenne, előre is köszönöm!
Már csak azért is, hogy kapcsolódjon a kérdésem a témához, hogy létre tudjam hozni a "GDPR kompatibilis regisztrációs űrlapot"!
Előre is köszönöm segítségetek!
Üdv:
Robi

Több
2018 május 28 16:58 #81 Írta: nyulk
nyulk válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Szia!

Úgy emlékszem, hogy a komponens tartalmazza a magyar nyelvet, de ha megyek dolgozni, - ott dolgozok a fibrik-al- megnézem.

A fabrik nem a legegyszerűbb komponens, de sok mindent meg lehet vele csinálni. Első keresésre kiadta : github.com/Fabrik/GDPR-fabrik-form-plugin

Ezt tanulmányozd!

Több
2018 május 28 19:31 #82 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

Zotius írta: Végül még egy infó: Elkészült ennek a legfrissebb, 1.4-es verziója, újabb feature-ökkel. A magyar fordítást is frissítettem van az új verzióhoz.

Ebből legjobban az tetszik, hogy egyes sütikategóriákat beállíthatók Nem letilthatóra, tehát, ha sikerül kinyomozni egyes sütikről, hogy feltétlen kellenek és átrakom mondjuk az 1-es Funkcionális vagy Kötelező süti kategóriába akkor azt az ügyfél nem tudja letiltani :)

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu