GDPR kontra Joomla

Több
6 éve 9 hónapja #13475 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Néztem az általatok emlegetett GDPR komponenst, de nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen megfelelő. Az jó hogy elvileg több komponenshez integrálható pl. VirtueMart, de ez ott külön felhasználói mezővel is megoldható, mint ahogy az űrlapkezelő komponenseknél is.
Ami szerintem probléma, az előírások szerint meg kell különböztetni a sütiket, már pedig ebben nem tudok szelektálni.
A sütik lehetnek:
Funkcionális sütik: ezeket nem lehet letiltani mert akkor nem tudom használni pl a belépést, vagy webáruháznál a kosarat.
Statisztikai sütik: általában Google Analytics vagy FB statisztika...
Harmadik típusú sütik: Youtube, Twitter, stb.

A felhasználónak lehetőséget kell adni, hogy mely típusú sütiket tiltja le.
A Funkcionális sütiket nem kell, de az összes többit csoportonként lehetővé kell tenni.
Ezt nem látom a GDPR komponensben.

Én ezzel szemezek a sütik miatt:
www.joomclub.org/joomla-extensions/downl...ntries-joomla-module

A felhasználói profilra meg szerintem addigra mikorra kell jó lesz a JA GDPR

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 9 hónapja #13476 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Ami a sütikezeléssel kapcsolatos felvetésedet illeti, (már) nyitott kapukat döngetsz, mert ez már foglalkozik a sütikkel.
Épp a hétvégén jött ki az újabb, 1.1 verziója, ebben már látom ezt, mert én a J!Extensions Store GDPR bővítményét vásároltam meg.
Azon kívül a felhasználói profillal kapcsolatos elvárásoknak (törlés, exportálás lehetősége, változás naplózás, értesítés küldés szükség szerint) is megfelel.
Nem akarok e bővítmény mellett lobbizni, csupán tapasztalataimat osztom meg Veletek. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wartime

Több
6 éve 9 hónapja #13477 Írta: kovacshazi
Ez jó hír és ezek szerint csak a DEMÓ van elmaradva.
Azt hogy az Analytics (Ecommercial), AdWords stb sütiket hogy tiltja le meg tudnád írni? Mert ugye ezek általában HEAD részbe és egyes esetekben php kódokba vannak beillesztve. Kell valami kiegészítő JS meghívás körülötte vagy másként?

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
6 éve 9 hónapja - 6 éve 9 hónapja #13478 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Mág nem teljesen vagyok képben a bővítmény beállításaiban, így inkább mutatok egy képet erről.

Ha gondolod, emailben elküldhetem Neked a bővítmény 1.1 verzióját, tesztelésre.
Kiegészítés:
A bővítmény magyarításával kb 80%-on vagyok, nemsokára kész. Ezért "felemás" még a nyelv a képernyőn :)
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 6 éve 9 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wartime, hilbi, Marcsi

Több
6 éve 9 hónapja - 6 éve 9 hónapja #13480 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

kovacshazi írta: Ami szerintem probléma, az előírások szerint meg kell különböztetni a sütiket, már pedig ebben nem tudok szelektálni.
A sütik lehetnek:
Funkcionális sütik: ezeket nem lehet letiltani mert akkor nem tudom használni pl a belépést, vagy webáruháznál a kosarat.
Statisztikai sütik: általában Google Analytics vagy FB statisztika...
Harmadik típusú sütik: Youtube, Twitter, stb.

Zavart érzek az erőben, mert amit Zotius egy kcsit feljebb linkelt, ott ez olvasható:
"Ha honlapunkon csak Google Analytics-ot használunk, más módon nem gyűjtünk személyes adatokat, akkor nem kell mást csinálnunk a weboldallal, mivel ilyenkor az adatokat a Google kezeli, mi csak statisztika formájában látjuk azokat. Ez általában egyszerű honlapokra vonatkozik, a webáruházak gyűjtenek más formában is személyes adatokat."

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 6 éve 9 hónapja Balázs által.

Több
6 éve 9 hónapja #13481 Írta: kovacshazi
Lehet, hogy nincs velem az erő, de a csütörtöki GDPR konferencián erről értekeztem egy előadó jogásszal és egyértelműen azt mondta hogy lehetőséget kell adni a különböző sütik letiltására.
Egyébként más az adatkezelés és más a süti engedélyezés, egy törvény de két dolog.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu