GDPR kontra Joomla

Több
6 éve 8 hónapja #13602 Írta: Horizon72
Horizon72 válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Bár ne lenne igazam :-))

Én úgy tudom, hogy minden formot, amiben van személyes adat, tehát minden árajánlat kérést, vagy éppen a com_contact formját, le kell tudnunk menteni és az user kérésére neki megmutatni.Azért gondolom ezt, mert pl. WordPresshez már egy hónapja készen vannak ehhez a bővítmények. Tehát a gyakorlatban van egy sima megrendelőlapom:https://wp-tanfolyam.hu/kapcsolat/ - amiben van két személyes adat (név, email), akkor a felhasznáőlónak biztosítani kell, hogy megnézze, mit küldött el, és kérhesse a törlést: wp-tanfolyam.hu/gdpr-request-personal-data/

Ha lekéri az adatait, kap egy linket, amin csak a saját adatait fogja látni. Majd kérheti a törlést, vagy a hordozást.

Sztem a weboldalak 98%-a kábé csak ennyiben érintett, hogy van pár űrlapja.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 8 hónapja #13603 Írta: Gábriel
Gábriel válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
a breezing úgy tudom nem tárol adatbázisban űrlapokat. Ugye? lehet nem jól emlékszem.
Ebben az esetben marad sima email-es, vagy telefonos kérés. Az ügyfél email-en kérheti, hogy töröljék, vagy adják ki. Így 30 napon belül ki kell adni, vagy törölni, stb...

Az RsForm viszont tárol emaileket adatbázisban. Ők meg is oldották, hogy aki ír űrlapon keresztül levelet, az későbbiekben a honlapon meg is tudja oldani, hogy saját maga, visszanézze, törölje, vagy kikérje.

Több
6 éve 8 hónapja #13604 Írta: Gábriel
A J!Extensions Store GDPR komponens képes kategóriákra osztani a cookiek kezelését. Így a felhasználó el tudja döntetni hogy melyiket engedélyezi, melyiket nem.
Zotius a napokban nagyon szépen meg is csinálta a komponens magyar fordítását.

Több
6 éve 8 hónapja #13605 Írta: Horizon72
De, letárolja a breezing is.

OK, megnézem az RSForm megoldását, köszönöm a tippet!

Több
6 éve 8 hónapja #13606 Írta: Gábriel
okés, ezzel nem voltam már biztos a breezingel kapcsolatban.
RsForm info a GDPR kezelésre:
www.rsjoomla.com/blog/view/433-create-gd...pr&utm_medium=banner

Több
6 éve 8 hónapja #13607 Írta: Horizon72
Itt is ott van a mondat: "Since all your site content is accessed through menu items, you can easily control the Access level of an item in order to restrict it only to logged in users."
Ez is csak bejelentkezett felhasználóknak mutat bármit. De miért lenne felhasználó, csak mert elküldött egy űrlapot :-((